Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 28 octombrie 2011

Euro-dolar

La stirea ca Merkel a mintit parlamentul, precum si la stirea ca Grecia nu a dat falimentul pe care l-a dat, piata a saltat euro pana la nivelul de oferta pe care cititorii cartii mele ar fi trebuit sa-l recunoasca cu multa usurinta.

Este unul din nivelele de care vorbeam ieri, atunci cand spuneam ca, in opinia mea, oferta va invinge stirile pana la urma.

Ieri am zburat asadar trecand ca de obicei peste nivelul zonei expuse, una destul de subtire, dupa cum se vede, dar si destul de potenta, in acelasi timp. Pentru a cadea sub ea chiar azi, one day after” the big news day”.

De ce s-a bucurat oare piata? De ingineriile financiare facute de Angela Nicolaus. Care, mintind parlamentul german ca o scroafa mica ”care este”, a primit un cec in alb, cu bani tot ”care este”, deocamdata pe hartie.

Nocolaus him self s-a dus la banci. In timp ce Angie mintea de inghetau apele, invocand chiar un razboi in Europa, in cazul in care nu se va face asa cum doresc bancherii. Placa din SUA cu lumea in flacari fara banci cazinou a fost doar intoarsa pe partea B de catre Angelica. Tabloidul capital nu a intarziat desigur nici o clipa cu relatarea senzatiei.

Nicolaus mare diplomat ”care este” si el, nu putea veni insa chiar cu mana in popou de la banci. Dupa ce le-a pus acestora din urma un pistol in tampla, incarcat cu glontul unui hair cut real de 80-90%, bancile au ridicat mainile. Nu pentru un hair cut de 60%  asa cum era intelegerea politicienilor ci pentru unul de 50%. Iata deci cum n-a dat Grecia falimentul pe care l-a dat! Printr-un hair cut numit voluntar cu pistolul la tample.

Definitiile devin in acest caz foarte importante pentru inginerii finaciari. Pentru ca din punctul lor de vedere un hair cut voluntar nu este considerat faliment, cel putin teoretic, si in orice caz nu de catre inginerii in sine. Sa vedem pana la urma si parerea agentiilor de rating. Mai mult decat atat! Bancile cazinou care au vandut swapuri asiguratorii pentru faliment au iesit din nou cu basma curata. Nu vor plati un cent cumparatorilor de swapuri, pentru ca teoretic falimentul grecesc nu este faliment.

Ca o consecinta totul a fost rezolvat dintr-o miscare. Bolnavului plin de cancer i sa- dat o bata in cap si cu asta a fost adormit. Sa nu te miri asadar de faptul ca exista analisti care vad euro la 2 dolari dupa o asemenea prestatie. Ba mai mult! Ia tu in manute o harta a Europei si cauta pe ea tari precum Portugalia, Spania, si Italia. Vei vedea ca ele nu mai exista. Asta pentru ca bata care a fost folosita pentru adormirea bolnavului este de fapt o bagheta magica.

Angie Nicolaus Hudini a miscat bagheta cu degetutele si iata ca tarile problema din Europa au disparut. Oare asta ce fel de inginerie este? Cu siguranta una ”care este” si nimic mai mult. Oricum, mie mi-a crescut inima ieri, atunci cand am vazut ca exista si cititori care citesc. Spuky mi se pare puncta foarte corect ca totul era in urcare din 4 octombrie o data la care nimeni nu stia de bagheta magica ascunsa in fusta lui Angie Nicolaus Hudini.

Nici macar parlamentul german nu stia cat de bine stie mintii doamna scamator. A repetat de atatea ori ca ceea ce s-a intamplat nu se va intampla niciodata incat iata ca s-a intamplat. Ce se va intampla cu valute, metale si burse? Probabil ceea ce credeam eu ca se va intampla atunci cand am avertizat un raliu infernal. Dupa o corectie de ordinul milimetrilor, a centimetrilor, sau chiar al metrilor, azi nu mai stii niciodata la ce te poti astepta de la scamatori, totul va trebui sa se aprecieze pana la nivelele finale preconizate. In filme am vorbit doar de aur si Sp 500.

Data viitoare voi vorbi insa despre euro. Pana atunci vedeti sa nu dispareti din Romania. Asta pentru ca scamatorii nostrii sunt cei mai buni din lume. Normal ar trebui sa avem acum o corectie de ordinul metrilor, cel putin. Dar v-am spus ca raliul infernal va fi presarat de evenimente trambitatoare. Vom vedea daca va mai fi adormit cineva in curand. Printr-o scamatorie am putea extinde si noi intervalul subtire de oferta afisat pentru euro-dolar pana la 1,427. Nivelul acesta fiind de fapt cel mai solid nivel al intervalului.

PS. Iata ce mi-a sosit in mail de la tabloidul capital, ieri, si azi, acum cateva momente. Senzational nu? Asta spune capital intotdeauna in orice articol si eu ii cred! Saracii! Cei care mai si platesc ca sa citeasca acest tabloid. Apropo! Mihai, asta da cotitura. Sau ca sa fiu mai aproape de ceea ce spuneai tu; schimbare de directie. Din lac in put. Era sa scriu puta.

5 comentarii:

Radu Ionescu spunea...

Aparent curtea constitutionala germana nu e inca complet multumita de EFSF

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15493673,00.html

Horea spunea...

Radu dragul lui tata, important este deocamdata ca balaurul Nicolae Angelimon este multumit, impreuna cu proprietarii de cazinouri. Chiar daca ultimii ar fi preferat un tuns la zero.

Pai nu si-a bagat trisorul pensionar piciorusele in tratatul de la Maastricht de atatea ori? Astept cu nerabdarea decizia prin care balaurul viril va vrea sa fecundeze si curtea constitutionala din Germania.

Asta daca nu se va rascula mai intai poporul ca sa-i taie namilei putuloanca.

mihai spunea...

horea , trebuie sa remarci totusi si un alt aspect legat de cresterea eur in raport cu usd , prin decizia luata angela elimina deocamdata iesirea din criza prin inflatie ! ( asa cum vor sa faca prietenii de peste ocean ) in plus haicut-ul la banci e un lucru bun , nu oare asta isi doreste si populatia ? oare vor fi vreodata americanii in stare de asa ceva la ei ?

Horea spunea...

mihai, ceea ce remarc eu este ca pentru acesti oameni nu exista legi atunci cand e vorba de sponsorii lor.

Au calcat in picioare tot cea au putut pana acum. Tiparitul banilor propriuzisi este interzisa tot prin lege pentru asemenea scopuri "marete". Se pare totusi ca tu nu ai inteles mai multe lucruri.

Unul este ca Europa face cam ceea ce au facut si americanii. BCE a cumparat bonduri falimetare in prostie, asta a facut si FED. BCE a urcat dobanda ca s-o coboare, dupa cum vei vedea, cam asta este diferenta.

Te-ai gandit vreodata la efectul pe care l-ar avea tiparitul banilor de hartie asupra bunurilor pe care le au bancile? Intelegi de ce nu s-a incalcat pana acum si legea tiparitului?

Totul este planuit impotriva ta si pentru banci. Ce te poate face asa extaziat este cam greu de inteles.

Horea spunea...

Tot mihai! Hair cut-ul de 50% lasa exact tot atat in carca grecului.

Ti-ar place sa te numesti mihaiopulos si sa platesti tu sau copii tai pierderile bancilor.

Pierderi facute cu atata usurinta tocmai datorita faptului ca ele se simt asigurate de haircuturi cat mai apropiate de zero.

Norc cu perceptia populara negativa actuala care nu a putut fi chiar neglijata de politician. Altfel grecii, si cei care nu traiesc in luna, ar fi fost pusi sa platesca totul. Plamul initial asta era. Icoana ta Trichet a facut mai multe afirmatii in acest sens.


Daca ai avea tu o firma si ai duce-o de rapa la ce hair cut crezi ca te va supune executorul? Iti spun eu. Ti-ar taia si parul de pe cur.

Si uite cum te bucuri de faptul ca pana si copii tai vor trebui sa platesca 50% din pierderile bancilor facute in Grecia.

Vom vedea in curand suma totala cea care-i include pe toti porcii. O sa vedem cat de extaziat vei fi tu atunci, platind partea de tuns si catre aceste tari.

Nu-ti fa cumva iluzii ca tu nu o sa platesti si nici copii tai. Romania nu se afla pe luna.

Apropo de cei peste ocean! Mie mi se parea ca au dat-o din nou catre deflatie. Dar poate tu nu crezi in cifre ci mai degraba in ceea ce latra un hiperinflationist sau altul pe net sau oriunde.

Poti sa te uiti pana si la preturile hiperinflate din Romania, cele care l-au speriat pe gogu si care nu prea mai vin. Chiar in tara asta intoarsa pe dos, unde fiecare s-a obisnuit cu profituri de 500% ecuatia nu mai tine. Stii de ce?

Pentru ca cei ce ar trebui sa cumpere si sa tina preturile in pod, acolo unde le-ar dori comerciantul smecher din Romania, au fost invitati la coafor. Platind tunsori in fiecare zi banii lor se vor inputina pe zi ce trece.

Stii cum se defineste imputinarea banilor, a creditelor precum si scaderea velocitatii lor? Deflatie prietene, deflatie.

Stii care valuta va castiga cel mai mult in aceasta deflatie? In nici un caz nu una innecata in probleme structurale.