Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





miercuri, 5 octombrie 2011

"In vino verita mens sana barosana fugitiva"


De cand s-a apucat de viticultura domnului guvernator ii fuge mintea ca o gazela.

Ultima scena pe care domnia sa incerca sa-si parcheze cu maiestrie neuronii, dupa ce si-a aruncat rand pe rand costumatiile purtate in piese de taetru expirate, pare a fi in momentul de fata una medicala.

Plasata intr-un teritoriu pe care si subsemnatul il cunoaste de la un colt la altul. Devenit asadar doftor peste noapte, din cavaler pistolar ce a fost pana acum, domnul Isarescu ne invata:

"Este exact ca la doctor, care îţi spune - ia medicamentul ăsta, te vindecă de ficat, dar te omoară de inimă"

Stimate tovarase guvernator! Teoria enutata poate avea eventual efectele pe care le descrii in cazul strugurilor, un lucru la care sincer sa fiu eu nu ma pricep de loc. In cazul bolnavilor si in cazul unui medic competent lucrurile stau insa cu totul altfel. 

In Romania exista insa si medici incompetenti, chiar foarte multi! Care ar trata un copil bolnav de ficat cu doze de medicamente echivalente necesitatilor unui cal. In acest caz lucrurile s-ar putea sfarsi intr-adevar tragic. Mai ales daca medicul va repeta aceiasi medicatie, dupa ce prima doza a bagat copilul in coma. 

Daca memoria nu ma inseala doctorii de la  BNR condusi tocmai de domnia ta au avut o reteta foarte similara cu cea medicala enuntata, daca nu chiar identica. Atunci cand s-au pus pe scris tratamente pentru economia bolnava de ficat. Coma obtinuta de doctori este asadar fireasca pe undeva. "Noroc" cu copilasul comatos care nu a mai putut inghitii integral si o a doua doza din medicatia oferita. Tocmai din aceasta cauza mai da saracutul si azi din pleoape. 

Concluzie: Daca il vedeti pe Mugur in livada facet-i cu mana. Daca il veti vedea in schimb imbracat in halat alb luati-o la talpa. Asta in cazul in care viata va este draga. Daca il vedeti iesind din sediul BNR pupati repede niste moaste si rugati-i pe sfinti sa desfinteze institutia. Ati usura astfel si viata domnului guvernator, care nu ar mai trebui sa fuga de cei care il deranjeaza mereu cu intrebari privind cursul valutar. Nu de alta dar afundat asa adanc in stintele medicale ar putea exagera usor doza raspunsurilor.

5 comentarii:

Radu Ionescu spunea...

Buna dimineata,

Exista un articol concentrat pe eliminarea bancilor centrale si presupun cu ce vor fi inlocuite pe acest blog? Are rost sa caut in arhive? As fi interesat de o parere mai completa despre subiect.

Oricum vinul lui Isarescu nu e chiar asa bun, nici rau nu e, dar initial era disponibil limitat in "locatii selecte" cum se zice de parca ar fi fost ceva absolut special.

Horea spunea...

Buna Radu!

Iti raspund eu scurt. Cu nimic, din moment ce nu isi au rostul. Sunt in opinia mea ca un al treilea picior intre cele doua pe care le are omul. Unul care ar incurca mai mult decat sa ajute. Asa vad eu lucruril! Altii, mai ales angajtii BNR si admiratorii institutiei le vad cu siguranta cu totul altfel.

Horea spunea...

Si tot Radu!

Oare are cineva nevoie de doctorii de care vorbeste chiar guvernatorul? De cei care iti prescriu un medicament pentru ficat si te oamara cu inima.

Fara sa-si dea seama Isaila a inceput sa sape o groapa cu craca. Atat pentru politicieni cat si pentru BNR.

In Romania ei vor trage insa in aceisi groapa si ca de obicei poporul spectator.

Radu Ionescu spunea...

Dar in situatia fara banci centrale cine emite moneda? Direct guvernul? Banci private? Adica si sa lasi guvernul sa tipareasca cand are chef poate crea probleme. Poate fi legata masa monetara de ceva?

Horea spunea...

Radu, moneda o poate emite oricine o institutie particulara de exemplu ca pe vremuri in SUA. Statul poate emite monezi daca vrea cu sau fara BNR. Te-ai gandit la faptul ca bancile centrale nu sunt chiar asa batrane cum par. Lumea a functionat si fara ele, mult mai bine in opinia mea.