Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 7 octombrie 2011

Inca un un butoi de tuica pentru alcoolistii Anglia si Europa

Este asadar ordinatia medicilor de tip Isarescu, a unora care au ce au cu ficatul bolnavului. Exista doar o problema! Tuica nu trateaza ficatul, ca mai apoi bolnavul sa moara de inima, asa cum ne explica domnul guvernator, ci merge direct la organ exterminandu-l. Ca sa fie siguri de victorie, se va da o lupta dupa cate se pare, mai marii europeni au imprumutat pusca din pantalonii lui Mugur.

Vor lupta cu ea in mana o lupta greco-italiana-portughezo-spanilola impotriva bolii pe care au implatat-o chiar ei in ficatul pe care vor sa-l salveze. Atunci cand il convingeau la un pahar de vorbe pe omul sanatos din taverna greceasca ca cei ce vorbesc de necesitatea consumului a de 3 litri de apa pe zi, vroiau sa spuna de fapt alcool destilat, 100% daca este posibil, infestat neaparat cu hepatita C.

Omul zurliu si el i-a ascultat cu sufletul la gura lungindu-si urechile ca magarul ca sa nu scape nimic din sfaturile unor specialisti atat de elevati. In hotie. Dar iata-l acum ca are ficatul facut praf si pulbere. Boala pe care au infestat-o ”salvatorii” pare sa nu mai vrea sa plece de la sine. De aici si strigatul ” la arme tovarsi” un strigat de lupta care umple acum ca un tunet amenintator vazduhurile Europene.

Toti luptatorii au primit ordin sa-si scoata tunurile imprumutate din Romania la bataie. Pe campul de lupta si-au dat insa seama ca Mugurel nu le-a putut trimite altceva decat niste crengi uscate, puse cu grija si cu multa maiestrie intr-un butoi de tuica. La nevoie omul ia insa in mane ce are. Si ca o consecinta ; Banca centrala din Anglia va incepe un nou QE. In acelasi timp Trichet$Comp vor mai cumpara si ei niste bonduri cu valoare de rahat. Asta ca sa aiba cu ce impodobi de craciun crengile primite de la Isarescu.

Eu va doresc la toti sarbatori fericite deja de pe acum. Cu ingerasi de tip Trichet, Bernanke si suita vom avea cu totii un craciun ca in povesti. Despre daruri ne va canta trupa Boboc si economistii, cu alesul Domnului, Moise, la percutii si valute. Pontanescu la bas si Felix ca agent de securiatate, asta ca nu cumva sa sara vreun admirator la gatul formatiei.

11 comentarii:

George spunea...

Bine zis dar degeaba.
Omul in general, pana nu-si atinge maximul de incompetenta nu se lasa. Cred ca vor sa vada unde poate ajunge aceasta incompetenta.

Horea spunea...

La barda Goerge , la barda.

Mihvoi spunea...

Dacă privim cu un pic de umor toată povestea:


Poveste cu banci centrale

Horea spunea...

George, inca o treaba! Firea umana, indolenta, avaritia si mai ales egoismul si nihilismul au dus lumea in starea in care se afla.

Se vorbea in presa mai nou de averea lui Steve Jobs. Nimeni nu a inteles ca omul a plecat dintre noi cu avere cu tot. Ceea ce a ramas dupa el au fost doar niste miliarde.

Cu cat mai egoist si cu cat mai nihilist este un popor cu atata o duce mai prost.

Nu este o intampalre ca pana acum societatile scandinave par sa se descurce cel mai bine in slalomul printre gunoaie. Sigur ca vor fi si ele efectate de murdariile altora dar intr-o masura mai mica.

Asta pentru ca au cheltuit foarte multi bani pe educatie si multa energie pentru a construi o socieate cat mai echitabila.

In aceste tari;”noi suntem cei 99%”, sloganul armenicanilor protestatri, pare o gluma. Asta pentru ca si o curatatoare are un trai decent.

Nuriel R, omul care a fost facut profet de presa autohtona greseste! Nu capitalismul a esuat ci omul. Marx filosoful a dibuit insa mult mai corect aceste lucruri. A pornit de la firea umana atunci cand a prevazut esecul.

George spunea...

Pai singurul lucru pe care-l retine romanul despre tine este despre cati bani ai. Daca te intalnesti cu niste amici cu siguranta te vor intreba cati bani faci, ce case, masini ti-ai luat.
Ceeace simti, ceeace gandesti sau daca esti om de caracter nu prezinta importanta, pt. ca daca n-ai bani esti un fraier.
Eu nu cred ca Marx a nimerit-o pentru ca au trecut mai mult de 100 de ani de cand a prezis asta timp in care mai intai comunismul a esuat.
Ceeace se face acum cu bancile, numai capitalism nu se numeste ci este mai degraba cel mai pur socialism de stat dar nu mai luam de la bogati sa dam la saraci ci luam de la saraci sa dam la bogati. Probabil ca se va ajunge din nou la topor, cum spui tu, daca lucrurile continua asa.

Horea spunea...

George, o filozofie nu devine mai putin valabila doar pentru faptul ca implinirea ei dureaza. Marx a vazut in opinia mea prin mintea umana ca un tomograf, asa cum putini oameni au reusit sa faca. In ceea ce priveste teoria comunismului pe care a scris-o a facut acel lucru din necesitate.

A trait intr-o era asemanatoare ca cea pe care o traim noi azi, incercand sa caute solutii. Tot in opinia mea, a omis insa un lucru foarte important si anume: Omul tot om ramane si in comunism.

In rest spui si tu ceea ce am spus si eu de o mie de ori. Capitalismul s-a terminat de mult. Suntem in era socialismului national fascist al celor bogati. Intr-o societate sclavagista moderna pe care am acceptat-o zambind.

Fii de aceea sigur ca multi au ras de afirmatiile mele atunci cand le citeau acum cativa ani. Ceea ce urmeaza acum ii va face insa sa inghita lacrimi.

Ceea ce urmeaza in curand va face din criza traita de oameni in anii 30 un vis frumos, o vacanta. Eu as mai avea o dorinta. Sa-i vad pe cei ce au jefuit aceasta tara agatati in copaci ca merele.

Pentru ca valul Tsunami care urmeaza ar trebui sa proiecteze vreo cativa baieti destepti prin printre crengi. Asta chiar daca grosul cacatului va fi carat din nou de cei care par sa se fi nascut carausi.

Mihvoi spunea...

Eu cred că, comunismul a eșuat mai rău decât capitalismul tot din motivele susmenționate. Este foarte greu să te apropropii de maximul global (la nivel de societate) prin optimizarea la nivel de individ. Și totuși capitalismul a reușit mai bine decât comunismul.

Horea spunea...

Mihvoi, ai rabdare ca sa vezi sfarsitul. A compara rezultatele obtinute de o societate esuata cu alta in curs de esuare devine o greseala Nu uita ca am vazut si comunism capitalist, in China. O sa vezi si destramarea acelui miracol. La sfarsit vom numara bobocii putand masura si greutatea consecintelor.

Horea spunea...

Si inca un lucru pe care sunt obligat sa-l leg de cele spuse. Unul pe care il gasesti printre citatele paginii. Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei, indiferent de forma pe care o are.

George spunea...

Vor reveni revolutiile prin care se va cere "Liberte, Egalite, Fraternite" or dead.

Mihvoi spunea...

@Horea : eu cred că o societate poate fi mai bună decât suma membrilor săi. Este mai important softul care rulează decât ...harware-ul

Momentan nu putem vorbi de faptul că a eșuat capitalismul, nu a generat încă economia care nu mai reușește să satisfacă nevoile oamenilor. Cu risipa de resurse poate e o problemă altfel ... criza actuală este o problemă contabilă și de redistribuire, nu una de eficiență a folosirii resurselor ne-financiare în sine (încă).

P.S. Prin piața oarecum liberă, China este mai aproape de fascism decât de comunism - nu de nazism, pentru că nu are încă componentă naționalistă/rasistă.