Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 25 octombrie 2011

Injectia QE din Anglia plina de steroizi

Fundamentalistii care cantau prohodul dolarului vanzandu-l pe Bernanke in Qe-uri infinite ar mai trebui sa se gandesca.


Nu de altceva dar in momentul de fata BC din Anglia face acelasi lucru; Qe-izeaza Marea Britanie.

Cum dracu de urca lira? Vezi graficul alaturat! Si nici nu oricum ci cu viteza cosmica.

Cum de urca euro? Intr-o Europa aproape falimentara. Fundamentalistii vor gasi raspunsuri la toate intrebarile puse, exact asa cum au gasit si in cazul argintului. Iti amintesti cu siguranta de paginile scrise in toate limbile pamantului care ne anuntau ca argintul ”care este” nu mai este.

Si daca ar fi fost tot nu mai era suficient sa acopere cerintele tuturor acelora care s-au hotarat sa-si cumpere pana si chiloti facuti din metalul pretios. Ca o consecinta argintul trebuia sa urce in luna, o perspectiva care i-a bagat in viteza pe foarte multi, inclusiv pe gogu. Iata insa ca balonul argintului s-a spart si, surpriza, surpriza, odata cu el se pare ca s-au spart si cauciucurile masinilor care carau tonele de articole explicative despre metal.

Cei care au cumparat asadar argint in jurul nivelelor maxime si-au mancat cu siguranta sapte randuri de unghii atunci cand metalul s-a lovit de minima atinsa in aceasta cadere, cca. 26 de dolari. Faptul implinit este insa unul marginal. Pentru ca fundamentalistul uita tovarasi. El stie una si buna, chiar in cazul in care focul i-a ajuns pe limba arzandu-i toata gurita. Focul pare insa peirdut in vazduh in momentul de fata, in timp ce fundamentalistul cu Alzheimer a considerat din nou ca trebuie sa iasa din  din cort.

El a inceput sa cante iara despre profituri, uitand ca intotdeauna ca bursa a inceput sa plonjeze exact in momentul in care 75% din companii raportau peste asteptari. Eu anuntam revenirea zdravana a bursei atunci cand fundamentalistul isi stergea chilotei cacati de frica apocalipsei. Iata insa ca a dat-o  din nou in bara, dar asta nu il impiedeca sa cante si azi aceiasi melodie. 

Daca cauti atent pe net vei gasi explicatii asemanatoare si pentru aprecierea actuala lirei sterline. Problema este ca saltul poundului se leaga cam greu de QE-ul lui Marvin. Asa ca fundamentalistul dolarilor lichefiati va trebui sa gaseasca alte explicatii. Sa nu-ti faci insa nici o iluzie. Atunci cand lira va incepe sa cada din nou fundamentalistii vor incepe sa fredoneze melodia monetizarilor, uitand in acelasi timp faptul ca lira s-a apreciat salbatic exact in mijlocul unui val de bani (credite de fapt si nu bani de hartie tipariti asa cum cred inca unii).

Incotro de aici? Pai in cazul euro pana la cca. 1,40. In cazul lirei  pana pe la nivelele actuale. Si dupa? Vom vedea ce spune bursa pentru ca se pare ca predictiile lui Flavian au dat gres si aici. Nici vorba de decuplare! Bursa urca impreuna cu tot ceea ce e legat de risc in cicluri care au devenit din nou comune.

Niciun comentariu: