Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





sâmbătă, 1 octombrie 2011

Mestesugari hihihi,autostrazi hahaha,trai hiha-huo

Parerea mea este ca doamna Anca Boagiu a facut in scurta sa perioada ministeriala mai mult pentru transporturi decat au facut toti hotii perindati prin scaunul care conteaza timp de 21 de ani. Domnia sa pare a fi printre putinii demnitari care nu raspunde la telefoanele clientelare, ultimii ne mai indraznind asadar nici macar sa deranjeze, conform unor declaratii facute recent de catre oficialul roman.

Sa le credem oare? Eu cred intotdeauna ceea ce vad. Vad in momentul de fata ca autostrada Deva- Orastie evolueaza intr-un ritm nemaicunoscut pana acum in Romania. Ha ha ha, doamna Boagiu este in PDL, deci ceea ce vedem nu exista, precum nu exista nici ciclurile din graficele pe care le foloseste subsemnatul atunci cand se ocupa de analize economice. Asa ne-au spus niste oameni foarte initiati posesori ai unor opinii la fel de solide. Dar cum stam atunci cu don Berceanu! Nu a fost si domnia sa tot PD-list daca nu ma insel?

Eu cred ca a fost si ca mai este! Si putea sa fie po-pulist, sau chiar iehovist, pentru ca  Raducu facea foarte probabil tot cam ceea ce am vazut cu totii ca a facut, adica nimic. Nimic este poate putin spus. A facut nimic pentru tara si pentru ministerul pe care il obladuia. Pentru buzunarele proprii si buzunarele lingailor din jurul sau a facut o groaza, ca si domnul Orban de fapt, hahaha.. PN-list, impreuna cu toti predecesorii sai hihi hi... de toate culorile

Ultimele lucruri insirate sunt tot fapte! Pornind de ele, noi cei care mai credem in existenta ciclurilor, nu putem sa nu tragem o concluzie firesca. Oamenii sunt facuti din carne si oase si nicidecum din suruburi asa cum vor multi sa creada. Ca o consecinta, indiferent unde ar fi plasat un om, el va incerca sa  reactioneze conform unor principii psihologice variabile care il fac de obicei sa se simta mai bine sau mai rau. Iata de ce exista chiar si in Romania oameni care nu se simt bine furand.

Se pare ca se simt mult mai bine atunci cand vad ca lasa ceva dupa sine pentru societate. Asta chiar in cazul in care sunt huiduiti de catre cei care leaga o prestatie sau alta de numele unui partid. De cele mai multe ori de cei adunati in o-pozitie, mai mult sau mai putin deocheata. Personal sunt si eu pregatit sa iau o lopata in cap. Asta pentru ca am indraznit sa scot in evidenta prestatiile unei persoane... hihihi, din PDL, nepasundu-mi de loc de faptul ca face parte dintr-un partid in care hotii mai predomina si in ziua de azi.

Ba prost cum sunt mai indraznesc sa cred ca hotii care te calca zilnic in picioare nu vor dispare niciodata de la sine,  tocmai pentru ca sunt foarte constienti de existenta bolii valahe. O boala care il face pe cetatean sa stea cu mainile in san si sa-si priveasca linistit propria apocalipsa. Cu acelasi zambet imbibat in hihihi... si hahaha..... Acesti calai ai natiunii pot insa sa dispara doar in cazul in care sunt dezvaluiti, alungati, presati si pusi in umbra de catre alte persoane, lucruri de loc usoare de realizat, care necesita deosebit de multa energie si angajament, si care nici nu sunt lipsite de o anumita doza de risc si de pericol. Dar iata ca exista totusi oameni care incearca, si asta chiar in faimoasa tara a imposibilului.

O sa incerc si eu acum, ca de fapt intotdeauna, sa-mi pastrez impartialitatea. Trebuind astfel sa-i reprosez un singur lucru doamnei ministru. Plecand chiar de la o afirmatie a domniei sale. Cei care au semnat contractul cu Bechtel au fost declarati antiromani de catre aceeiasi Anca Boagiu. Sunt perfect de acord cu aceasta afirmatie! Ceea ce ma obliga sa-i comunic reprosul de care vorbeam printr-o intrebare; Cine sunt asadar acesti antiromani si de ce nu au fost dati in judecata? Din moment ce au calcat in picioare interesele nationale in favoarea unor interese proprii si de gasca.

Pana la proba contrarie aceste pete de murdarie vor eclipsa vrand nevrand, in opinia mea, prestatiile indiscutabile avute pana acum de ministrul transporturilor.

13 comentarii:

AristotelCostel spunea...

... depinde de vicii, uneori betiile cu apa rece sunt mai... durabile.

... si nu stiu de ce-mi vine in minte... "sa traiti jupuiti bine!"

Horea spunea...

Costel, un om imbatat cu orice are de obicei vedenii. Faptele reale si implinite nu au fost deocamdata plasate de medici nicaieri in lume in grupul halucinatiilor, poate doar in Romania.

In opinia mea, sa traiti jupuiti bine va ramane asadar un slogan valabil si in continuare, pentru ca jupuitul nu este altceva decat un rezultat al pasivitatii.

Islandezii nu au putut fi jupuiti pentru ca s-au opus. Noi discutam in schimb si criticam totul din pozitie sezanda, chiar si pe cei putini care mai incearca sa faca macar niste pasi marunti. Ca de obicei eu nu am scris articolul ca sa explic sau sa conving pe cineva.

Am exprimat ca de obicei o parere. Vom vedea daca a fost buna sau rea precum am vazut si cu analizele economice pe care le-am facut.

Daca am gresit bunastarea in tara noastra va trebui sa se nasca de la sine, pentru ca din vorbe si din atitudini ostile ea nu se va putea naste niciodata. Nici macar in tara asta a minunilor numita Romania.

Anonim spunea...

Salut,

E simplu Horea, bucata aia de autostrada se face cu peste 50% fonduri europene. Se stie ca la proiecte cu finantare europeana nu prea se poate fura. Se face autostrada chiar repede pentru ca asta e mersul lucrarilor.

In alte parti unde se face plata de la buget .... se amina, refinanteaza si evident se fura la greu incepind cu studiile de fezabilitate unde se fura cel mai mult.

Nu e meritul politicienilor, e de la EU altfel vastu-n caraiman.

Horea spunea...

spuky, cine a mai incercat sa renegocieze contractul hotesc facut cu Bechtel pana acum? Lasand la o parte autostrada Deva-Orastie.

Am mai avut in 20 de ani vre-un proiect finantat chiar de Cristos care a functionat?

Anonim spunea...

Cu Bechtel e o poveste lunga. A fost renegociat de foarte multe ori de fiecare data fiind din ce in ce mai scump :). Primul fiind fix Berceanu colegul doamnei.

Nu pot sa o laud pe dna Boagiu care de peste 10 ani o freaca prin parlament si guvern.

Dupa parerea mea nici peste 20 de ani nu va exista o autostrada completa est-vest.

Felicitari insa pentru analiza foarte precisa de saptamina trecuta.

mihai spunea...

horea , ai grija ce ma zici de oranjgutani ca il superi pe agentul sef de serviciu prostel
in legatura cu islanda si pana la urma generand la toti ma intreb oare de ce nu se supara nimeni atunci cand primeste bani nemeritati ( credite babane , salarii marite peste noapte cu 50% etc ) si toti incep sa faca scandal cand trebuie sa-i returneze ?

Horea spunea...

Spuky, in parlament o cam freaca toti, pentru ca demorocratia noastra le permite si le chiar cere cam atat parlamentarilor.

Observa insa! Tu bagi in seama ca tot romanul ceea ce Anca nu a facut din post de parlamentar, eu in schimb am scos in evidenta ceea ce am considerat ca a facut bine pe postul de ministru.

E ca si cum ti-as face un tratament medical reusit care poate ti-a salvat viata in timp ce tu ma critici ca nu am fost un student eminent.

Contractul cu Bechtel s-a ieftinit dupa cate stiu eu. Dar poate nici asta nu e bine? Pentru ca noi trebuie sa calarim asa cum obisnuieste romanul sa faca perioadele in care s-a scumpit.

Hai sa-l plangen si pe Ceausescu asa cum incep foarte multi s-o faca. Poate vom reusi sa-l inviem intr-o buna zi tanar si viguros.

mihai, pentru ca foarte multi oameni, mai ales cei crescuti in societati segretate si divizate ca cea in care traim si noi,invata un singur lucru; dupa mine potopul.
Asa a inteles romanul liberalismul. L-a inteles la fel de bine cum a inteles si deflatia si inflatia

Fiecare ia asadar pentru el cat se poate, fara sa puna niciodata ceva inapoi. Aceeiasi oameni urla mai apoi mirati atunci cand vad cosul gol. O societate este ca o casa. Daca nu o intretii se darama. La noi insa deviza este una tipic romaneasca; Noi traim in casa, de intretinut s-o intretina altii.

Cornel spunea...

Horea, uite ca am descoperit pe cineva la fel de pornit pe Isaila&comp(gasca). Cred ca reuseste sa surpinda destul de bine cateva aspecte ale hotiei centralo-bancare. Una care ne afecteaza clar de 20 de ani.

http://laviniq.wordpress.com/

Apropos cicluri. Spune-mi te rog daca ai calculat ceva in legatura cu ciclurile mari, istorice sau seculare sa le spunem. As fi intersat sa-mi spui daca se poate cam pe la ce nivele crezi ca se va termina caderea indicelui S&P 500 de exemplu.

Merci.

Horea spunea...

Cornel, eu cred in schimb ca a inteles foarte putin din rolul pe care il are BNR. Eu nu sunt pornit impotriva nimanui, as desfinta doar BNR maine, si cu ea toate bancile centrale, daca s-ar putea.

In Romania aceasta masura nici macar nu ar fi suficienta atata timp cat mai avem aceiasi clasa politica pe care am avut-o si in timpul papucarului. Cu niste exceptii care intaresc ca de obicei regula.

Sp 500 catre 500! Se potriveste?

AristotelCostel spunea...

... problema de perceptie. In prag de alegeri, cand cacatii prostovani de la guvernare nu mai au ce manca la TVR-uri, "opulesc" niste km de autostrada la "orice pret"... moment in care oranjgutanii prosti de gradina, gen mihai, se apuca sa consume gainat pe unde apuca.

In mintile acestor cretinopati, emobiliarii, bancarzii si oamenii de afaceri cu statul trebuie sustinuti de contribuabili, dar asta e zgomotul de fond, in prim plan se pune discul... pe care ni l-a dedicat puslamaua bocsista mai sus.

E plin internetul de bloguri de oranjugtani si comentatori profesionisti finantati de zdrentele de la putere asa ca abordarea din articol mi se pare... apa la moara.

Cornel spunea...

Desigur Horea. Cam peste tot tampenia bancilor centrale e dublata de cea politica intr-un grad mai mare sau mic. Iar la noi, in pseudodemocratie si o economie nefunctionala, masura desfiintarii bancii centrale, fara raderea clasei politice, nu numai ca nu ar fi suficienta ci ar fi un adevarat dezastru.
Pot sa-mi imaginez ce ar face lichelele astea de poiticieni daca nu ar fortati de catre extern(din ce in ce mai sictirit cei drept in legatura cu Romania) sa pastreze o bruma de onorabilitate.

Sp500 la 500. Rimeaza ca sa zic asa. . Mie imi iese pe la 850 intr-o prima faza. Dar mai recalculez pe parcurs.

mihai spunea...

horea , in cazul asta cred ca trebuie sa iei atitudine ca am fost acuzat pe nedrept de ajentul rosu 666 aristotelprostel . Am zis eu ceva de autostrada ? de madam nutzi ? si totusi am intrat in vizor mai ceva ca el gogu chiar daca parerile mele sunt mai moderate ... sa fiu acuzat ca am zeci de pseudonime si ca iau bani de la nutzi pentru slogane deja e paranoia

Horea spunea...

mihai, a lua atitudine ar insemna sa inchid de tot rubrica comentarii. Nu doresc sa fac acest lucru din moment ce 99% dintre cititori au respectat doleantele mele de decenta privind dezbaterille pe care le avem.

Costel, ne-ai informat despre o serie de lucruri care nu-ti plac si care iti provoaca o ura vadita.
Tinand cont de cele stiute, hai sa discutam si despre ceva nou, despre ceva care iti place. Despre ceva pozitiv, ceva la care am putea contribui si noi cetatenii decenti ai acestei tari, aia putini care mai *este*.

Pentru ca daca niste lucruri nu-ti plac, plec de la premiza ca ai dori sa le schimbi, ca si mine de fapt, avand si niste idei pe care le poti expune macar teoretic intr-o prima faza. Ard de nerabdare ca sa le pot auzi si eu. Sunt cu siguranta lipsite si de injuraturi din moment ce sunt ideile tale prorii.