Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





duminică, 16 octombrie 2011

Nu! Nu e vorba de Bucuresti



Este vorba de Roma lui Berlusconi! Si de extinderea protestelor de pe Wall Street facute de oameni care incep sa ineleaga situatia tot mai bine. Sa nu fim totusi modesti! Si la noi se extinde ceva: Dezbaterea despre tocurile pe care le au pantofii doamenei Udrea s-a extins pana la posetele pe care le poarta. In rest va fi bine pentru ca ca asa a spus Boc. Asa au spus si Ponta si Antonescu dar ei pun si o conditie: Jos Basescu si PDL! Program politic nu gluma. Eu cred totusi ca cel mai bun program politic il are Cristos. Dar uite ca fiul Domnului nu vrea nicidecum sa se bage in politica valaha. Si daca s-ar baga vom gasi noi o smecherie ca sa-l fentam si pe el.

15 comentarii:

Informatii-economice spunea...

Surprinzator cum romanul e mai interesat de cancanuri decat de ce se va intampla cu banii sau datoriile/casa/masina/salariul lui...
Si mai surprinzator este modul in care voteaza minciuna cea mai mare in speranta ca poate se va realiza si in lipsa unui plan.

Astia suntem...

Vali spunea...

Eheee Horea ! Era undeva prin anul de gratie 2006 cand citeam "Conquer the crash"a lui Robert Prechter si mi se parea neverosimil ce scria omul ala acolo.Pentru ca atunci economiile duduiau si toata lumea visa ca vom atinge nirvana prosperitatii. Dar era in acelasi timp si incitant. O lectura extrem de intructiva. Pentru ca mi-a salvat destui bani prin semnalele de alarma trase.
Regret sa vad ca ce spunea, se petrece aproape metodic.. Cu un oarecare delay datorat infuziilor de bani cretine comandate de catre niste politicieni inconstienti care vor sa-si salveze scaunele cu orice pret. Ceea ce, dupa cum amandoi stim, nu va face decat ca explozia finala sa fie mult mai puternica. Una nucleara.

Horea spunea...

Corect vali! Prechter un fost tobosar intr-o formatie rock, fara 17 doctorate in economie, este probabil unul dintre cei mai informati analisti din era pe care o traim.

Faptul ca mai este si deosebit de logic nu face altceva decat sa-i creasca credibilitatea si mai mult, mai ales inochii acelora care mai si vor sa inteleaga ceea ce spune.

O informatie neasimilita si neinteleasa devine noninformatie.

Razvan tata surprinzator nu-i de loc! Ca sa iesi din sfera cancanului iti trebuie un dram de educatie, una pe care cei ce au condus tara pana acum s-au straduit din rasputeri s-o distruga. Au stiut ei de ce!

Horea spunea...

Si tot Razvan! De ce si-ar dori mafiotii care au guvernat un alt nivel de intelegere pentru populatie decat cel pe care il au si ei?

L-ai vazut pe analfabetul mafiot si senator cuplat cu clanul Butoane? Ai vazut ce burta are? Un roman "sanatos" care va crapa de curand pentru ca nu stie nici macar cand sa se opreasca din mancare.

Informatii-economice spunea...

Horea, iti spun sincer ca m-as mira sa se intample ceva cu mafiotii.
Principalul motiv este acela ca ei nu sunt indatorati dar au TONE de cash!!!
Veniturile din furturi, taxe de protectie, proxenetism, cersetorie, trafic de droguri, evaziune fiscala si vanzare de bunuri care nu le apartin dar le-au primit prin diferite complicitati nu sunt acceptate de nici o banca asa ca ma astept ca multe dintre clanurile mafiote sa creasca in putere in perioada ce urmeaza pe motiv ca spagile pe care vor trebui sa le dea vor fi chiar mai mici iar puterea banilor lor va fi chia mai mare...

Horea spunea...

Razvan, gandesti bine. Nu se stie insa daca banii lor vor putea stavilii furia maselor. Am vazut o pancarta in Londra pe care scria. "Bogati fiti atenti, zilele voastre sunt numarate".

Nu uita de caderea lui Mubarak, una pe care nu ti-o poteai inchipui fara ajutorul internetului, intr-o tara in care nimeni nu visa la proteste. La fel in Tunisia.

La un moment dat evreii bogati au sfarsit in lagar. Lacomia unor oameni si lipsa lor de respect a produs atata ura incat la un moment dat popoarele le vor cere socoteala.

O socoteala facuta cu tarnacopul in opinia mea. Sunt sigur ca iti amintesti de predictiile pe care le-am avut in acest sens intr-o era in care ele nu provocau altceva decat zambete. Ita ca predictiile mele s-au adeverit pana acum intocmai, pentru ca au fost bazate pe o analiza temeinica a cauzei si al efectului.

Poporul este prost si linistit pana cand isi porneste tavalugul. In acel moment, cel putin intr-o perioada de haos, nici macar banii nu ami au grai. Problema revoltelor populare organizate au fost intotdeauna si vor fi intotdeauna tradatorii. Cei care ar vinde pe oricine si orice pentru nsite bani.

Asta este dilema mea actuala. Vor reusii ca de obicei tradatorii sau vor reusi de aceasta data popoarele? Mult mai evoluate in gandire azi decat in trecut.

Va fi oare suficienta aceasta gandire mai evoluata care se mai si propaga cu "viteza luminii" prin internet? Sau poate va prevala din nou avaritia celora care s-au nascut cu "darul" tradarii? Romania o stim ca fiind raiul pe pamant al ultimilor.

George spunea...

Mie de asta imi e cel mai frica. Cineva, undeva, sigur face planuri pentru a trage foloasele maxime de pe urma unei eventuale schimbari. Sigur cei care vor prelua controlul nu vor fi cei mai corecti oameni(istoria ne-o demonstreaza). Psihologia umana este inca din nastere egoista deci nu vad cum ar putea sa se apara o noua societate altruista. Eu nu vad momentan pe planeta asta ceva care sa ne schimbe intai mentalitatea si dupa aia sistemele sociale.
Eu as crea un program cu care sa ne nastem si care in momentul cand vrem sa furam, batem, omori, etc sa creeze niste dureri foarte mari in creier pt. ca altfel nu vad cum se poate schimba omul.

Informatii-economice spunea...

Eu vad lucrurile un pic altfel si ii propuneam aceasta viziune si lui Flavian in perioada in care scriam...
Sa zicem ca cei 600Trilioane USD in derivate au facut implozie iar omenirea si-a dat seama ca tranzactioneaza (si consuma) intr-un an cat produce in 10... E foame mare in tara si cu un o paine poti cumpara un om flamand.
Intrebarea catre Flavian era daca el crede ca e mai bine sa aibe un cutit in buzunar cu care sa se apere sau un lingou de aur...
Intrebarea catre tine e de la cine va fura marea masa de flamanzi rauvoitori? de la batranele fara aparare, oamenii simpli care nici ei nu au prea mult de mancare sau de la Clanul Butoane?
Despre explozia mamaligii mioritice... inca am un gust amar dupa acest post... Daca oamenii inteligenti au preferat sa spuna ca nu se obosesc pentru ca oricum sunt sanse mici, prostii pot fi condusi in orice directie se doreste (vezi zecile de talk showuri al caror rezutat e doar mai multa prostie).

AristotelCostel spunea...

"Mediteraneenii" sunt pregătiți pentru genul ăsta de "manifestație", uitați-vă la "cașchetele" protestanților.

Simt ironiile vărsate... la nimereală, dar n-a trecut niciun an de când georgel ne spunea cum actualii sunt de neînlocuit pentru că ceilalți... măresc salariile... sau mai știu eu ce prostovenii a mai înșirat pe aici.

Acum România se bucură de avantajul generării condițiilor optime pentru instaurarea unui regim securisto-manelist pentru înc'o juma' de... veac.

Tocmai de asta leșin când horea se strecoară prin bulele politrucilor români, preluând temele jegurilor "de dreapta"... aripa albăcaneaua.

Am dat un citat din cotoi pe tematica blogului, dar n-am mai amintit că jegul ăsta minte în față ca ultimul porc împuțit... de naționalitate română. Dacă e nevoie pot detalia.

AristotelCostel spunea...

Via Soviani... oranjgutanii pot urmari direct de la 2:50...

... in geil

... unde semnatarul reglementării e... profesor de drept constitutional... o scarba excesiv de proasta care va ajunge in puscarie.

George spunea...

Eu sunt curios ca si Horea daca exista ceva care sa le faca placere, unor comentatori, in afara de a pune etichete si a-si descarca frustarile pe bloguri.

Daca imi dai cand am spus asta eu iti platesc salariul de bugetar 2 ani de acum incolo.

Tu ai vreo solutie pentru toate aceste probleme? La politica, la fotbal si mai nou la economie ne pricepem toti dar solutii nu avem niciunde. Poate ne dai si ceva solutii cum se pot rezolva problemele economice si cine stie ce premiu NOBEL zace pe meleagurile moastelor de tot felul.

AristotelCostel spunea...

@georgel

Esti oricum prea prost sa pricepi ca n-ai sa-mi dai mie niciun ban si esti prea prost sa pricepi ce inseamna respectarea unor reguli tocmai de cacatii care... chipurile reprezinta prosti infecti ca tine.

AristotelCostel spunea...

Sigur, prostobocul a sustinut majorari de 50%, trebuia sa le aplice. Leul era bucati, dar avea si tanti maricica o idee despre... cauza-efect... acum de-al de mama ta crede ca si tine... ca ceilalti sunt cu promisiunile.

La politica, la fotbal si mai nou la economie... nu ma intereseaza. Faptul ca sunt inconjurat de prosti nesimtiti cretinizati a inceput sa ma amuze.

AristotelCostel spunea...

Eu prefer pe micul boc decat marea alianta de mafioti - george

sursa

Eu... georgele... tot ce am sustinut in "sursa"... sustin si acum, tu, insa... esti oranjgutan.

diagnostic corect

George spunea...

Prostia vine din limbajul de bugetar frustrat pe care il ejectezi pe toate blogurile pe care intri dumneata tov. profesor. Ai in schimb pretentii ca altii sa aiba un limbaj civilizat, nu degeaba te facea cineva pe aici "prostel". Eu unul nu am vrut sa te jignesc dar cred ca daca tu nu respecti pe nimeni si nimic nu cred ca o sa te respecte cineva.

De cand fraza: "georgel ne spunea cum actualii sunt de neînlocuit" =(egal) cu "Eu prefer pe micul boc decat marea alianta de mafioti"?
Acum inteleg ca nici macar nu trebuie sa te ia cineva in seama, daca nici macar logica elementara(de prescolar) nu functioneaza la tine.

Despre care reguli vorbesti? Regulile facute de prosti ca boci(in viitor pontanaci si crinele) pentru prosti ca prosteli? N-ai inteles nimic, nimeni din clasa asta politica nu o sa-ti creasca salariul cu 50% decat in prag de alegeri. Cautati un al doilea job mai bine decat sa astepti o asemenea aberatie, altfel o sa ramai un vesnic frustrat ros-cimpanzeu.