Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 25 octombrie 2011

Om bogat, om bogat

Unul american si patriot devenit unul dintre cei mai bogati oameni din lume prin munca si competenta. Celalalt tapinar de Romania devenit bogat prin furt. Primul compune un mail, pe care il poti citi in cele ce urmeaza, si pe care il trimite la 20 de indivizi, indemnadu-i pe acestia sa-l trimita mai departe. Asta pentru ca isi da seama de gravitatea situatiei si pentru ca ii pasa de tara sa. Vrand dupa cum se vede sa contribuie si el cu ceva la renasterea SUA. 

Al doilea, care nici nu incape bine in poza, tapinarul smecheoritic, nu scrie mailuri nimanui, pentru ca nici macar sa scrie nu stie ca lumea. El lucreaza in schimb necontenit, pana si in somn, fiind angajat in cea mai nobila meserie din Romania hotia. Nu-i pasa de nimic decat de el insusi, nedand doi bani pe tara in care traieste, si cu atat mai putin pe propriul popor. Nu trimite nimic mai departe ci tine totul pentru el. Nu ar deranja pe nimeni cu vreo idee constructiva, pentru ca asemenea idei nu-l intereseaza de loc. In mintea lui tara in care traieste este echivalenta cu el insusi. 

Iata acum si scrisoarea domnului Warren Buffet:

Warren Buffett, "I could end the deficit in 5 minutes," he told CNBC. "You just ...pass a law that says that anytime there is a deficit of more than 3% of GDP, all
sitting members of Congress are ineligible for re-election. The 26th
amendment (granting the right to vote for 18 year-olds) took only 3 months
& 8 days to be ratified! Why? Simple! The people demanded it. That was in
1971...before computers, e-mail, cell phones, etc. Of the 27 amendments to
the Constitution, seven (7) took 1 year or less to become the law of the
land...all because of public pressure.

Warren Buffet is asking each addressee to forward this email to a minimum of
twenty people on their address list; in turn ask each of those to do
likewise. In three days, most people in The United States of America will have the
message. This is one idea that really should be passed around.

*Congressional Reform Act of 2011*

1. No Tenure / No Pension. A Congressman collects a salary while in office
and receives no pay when they are out of office.

2. Congress (past, present & future) participates in Social Security. All
funds in the Congressional retirement fund move to the Social Security
system immediately. All future funds flow into the Social Security system,
and Congress participates with the American people. It may not be used for
any other purpose.

3. Congress can purchase their own retirement plan, just as all Americans
do.

4. Congress will no longer vote themselves a pay raise. Congressional pay
will rise by the lower of CPI or 3%.

5. Congress loses their current health care system and participates in the
same health care system as the American people.

6. Congress must equally abide by all laws they impose on the American
people.

7. All contracts with past and present Congressmen are void effective 1/1/12.
The American people did not make this contract with Congressmen. Congressmen
made all these contracts for themselves. Serving in Congress is an honor,
not a career. The Founding Fathers envisioned citizen legislators, so ours
should serve their term's), then go home and back to work.

If each person contacts a minimum of twenty people then it will only take
three days for most people (in the U.S.) to receive the message. Maybe it is
time.

THIS IS HOW YOU FIX CONGRESS!!!!! If you agree with the above, pass it on.

Oare ce ar spune domnul Frunda Gyorgy, fost Gheorghe Frunda, daca ar primi o asemenea scriosare? In timp ce domania sa lucreaza din rasputeri ca sa tina averile parlamentarilor in secret. Dar ceilalti alesi, ei oare ce ar spune? Pentru ca din gura bat intr-una, invocand democratia si statul de drept, ori de cate ori se se gasesc jucand in filme "eronate". 

Ar spune "hai sictir", asa cum a spus o asa numita doctorita unui coleg, unuia care se plangea ca pana si medicii au ajuns in situatia in care proprii lor colegi le cer spaga. Dar poporul ce ar spune? Ar spune tot ceva cu sictir invocand imediat si teoria conspiratiei. Ce sa si poata spune de fapt un popor care a votat in parlament un om pus la racoare. Scotandu-l astfel la soare si oferindu-i si imunitate justitiara. 

Oare ce ar spune judecatorii? Ar sari probabil din pataloni exclamand: Cum indrazneste si cum isi permite acest individ sa vina cu asemenea idei. Nu stie el oare ca noi si politicul pe care il reprezentam nu suntem pamanteni?
  
Cum a reactionat in schimb sleahta de mai sus la la afirmatiile butoiului din poza? "Ce clan? Dacă nu se întâmpla ce se întâmpla, nu spunea nimeni că este clan. Am auzit că se vorbeşte că ar face cămătărie, dar nu sunt dovediţi. Sunt cetăţeni oneşti." Nici cum, doar sunt toti din aceeiasi gasca.

Observa de asemenea! Buffet invoca si isi bazeaza afirmatiile pe puterile democratice pe care le are poporul. La noi pe ce s-ar putea baza un asemenea indemn? Pe domnul Benedek care l-a pus pe un politist sa sufle in fiola? Si pe holbai care isi cascau gura la scena? 
  
Ps. Cand voi avea putin mai mult timp voi traduce textul. Pana atunci foloseste google, in cazul in care engleza pe care o sti nu ar fi suficienta.

20 de comentarii:

originar spunea...

propunerile lui Buffet sunt de bun simt si, aplicate, ar avea impact imediat ; cat despre partea romaneasca...no comment.

Radu Ionescu spunea...

Puncte valide, in romania ar mai merge cateva amendamente, dar nu m-as grabi prea mult sa-l numesc pe Buffet patriot ...

Horea spunea...

originar,fara indoiala.

Radu,un om bogat pentru care socialismul fascist a fost de fapt benefic si care vine cu propuneri doar pentru a-si scoate tara din rahat ramane in ochii mei un patriot.

L-am numit asa si il voi numi asa in continuare fara nici o graba.

Compara-i i deile cu cele ale lui Sosros si vei vedea o diferenta de la cer la pamant. In timp ce Soros vorbeste de salvarea Europei, el vrand de fapt sa salveze bancile in care are foarte probabil interese, Buffet vorbeste de popor,de societate.

Ridicandu-l fara sa scrasneasca pe cel ce voteaza, oricine ar fi el, la acelasi rang cu cei care ar trebui sa-l reprezinte. Cei care in momentele de fata se cred Dumnezei.

In Romania se pare ca mai avem probleme mari cu definitiile.

Iata ideile lui Soros publicate de tabloidul capital;

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/propunere-soc-a-lui-soros-sa-fie-restransa-suveranitatea-italiei-155261.html

Zalmodegykos spunea...

http://www.snopes.com/politics/quotes/buffett.asp

vezi ca e-mailul e hoax. Citatul e corect insa.

i-conomics spunea...

Horea, un articol pentru tine:

http://abciconomics.blogspot.com/2011/10/corelarile-si-predictiile-calcaiului.html

In cazul investitiilor, cei mai distractivi sunt aceia care cred in asa zisa Analiza Tehnica, definita ca fiind “studierea pietei prin intermediul graficelor in vederea determinarii directiei viitoare a pretului”, grafice ce vezi doamne, releva “emotia” pietii. A te uita la relieful istoric a unui grafic de pret fie si prin intermediul unor corelari complexe cu alti factori istorici precum volum, etc. si a te astepta sa poti prezice astfel viitorul nu este cu nimic mai prejos de predictiile Mamei Omida citite in cafea.

Horea spunea...

i-conomics, pentru mine in nici un caz. Nici nu o sa ma ostenesc sa-l citesc. Asta pentru ca eu fac analiza tehnica si nu vorbesc despre ea.

Ceea ce am am spus se afla aici pe pagina pentru oricine care ar dori sa vada si sa compare spusele cu rezultatele.

Romanul de care vorbesti, pentru ca este un roman tipic, isi da in schimb cu parerea, despre ceva de care nu are habar. Cum altfel ar putea el sa-si demonstreze provenienta? Poate a mai cumparat si niste argint la 50 de dolari?

i-conomics spunea...

Horea,

Aha, nu o sa te ostenesti.... Am inteles... esti mai destept .. si nu ai nevoie si de parerile altora...

Zici ca faci Analiza Tehnica..? Si cum e aia? Hai sa luam cel mai simplu exemplu.. head and sholders... de ce trebuie sa se intimple ceva.. cand vezi aceasta formatie grafica? Doar pentru ca asa se spune din batrani? Ai facut vreodata o anliza statistica la vreo formatiune grafica head and sholders de exemplu.. sa vezi ce grad de predictibilitate are.. si daca avre ver-o predictibilitate what so ever..? Ma indoiesc...

Horea spunea...

Mai baitule! Eu te sfatuiesc sa parasesti pentru intotdeauna aceasta pagina si sa citesti doar despre analizele pe care le vezi tu de folos.

Eu unul nu o sa-ti mai raspund la comentarii niciodata. Esti ca o moara stricata care vrea sa demonstreze ce? Ca esti roman? Ai demonstrat-o, te cred.

Daca analizele mele nu sunt bune de ce dracu le mai citesti? Ca esti roman ai dovedit-o. Esti cumva si masochist? De te supui la tortura citirii unei pagini fara sens.

Acupunctura sa faci tot atunci cand te-oi sfatui eu, adica niciodata. Lasa dracului lucrurile in care nu crezi, chiar daca iti scot ochii.

Nu te mai autochinui si ocupa-te de lucruri care te-au convins si care iti ofera placere. Sper ca exista si asa ceva.

Radu Ionescu spunea...

Horea cat estimezi ca va fi haircut-ul pentru grecia pana la urma? Ma rog cel stabilit zilele astea, nu cel final?

Horea spunea...

Habar nu am Radu! unul real ar trebui sa se apropie de 90%. Cu cretinii astia nu stii insa nciodata.

AristotelCostel spunea...

@horea

Ma "tem" ca te-ai pus rau cu "școala" românească de... economie sau altfel spus... cu gogu. :D

Horea spunea...

costel,riscurile meseriei. In rest cretinii cretini raman pana la moarte.

AristotelCostel spunea...

Merită menționat și faptul că agentul imobiliar Zilișteanu e doctor în economie. El își spune chiar... econometrist... :D

Doctorul econometrist Zilișteanu a negat existența bulei chiar și prin 2009 întrucât... n-avea la ce să se raporteze.

Legat de abc, nu pot sa nu remarc faptul ca nu-l pișcă_curiozitatea sa arunce un ochi pe "subiect" înainte de construirea... propozițiilor. El vrea să-i arăți tu. :D

Horea spunea...

Costel, pe asta cu Zilisteanu nu am prins-o. Nu am stofa de detectiv.

Daca exista totusi o corelatie intre cometariul cu head and shoulders si imobiliarstul tau pot spune doar atat:

Eu am aratat lucruri pe care pana si un orb ar fi trebuit sa le poata vedea pana acum, fara sa pomenesc insa nici macar odata de capete sau umere, un subiect pe care individul l-a mai ridicat odata.

Nu stiu de ce a pescuit el tocmai asta din toata analiza tehnica? Care este de altfel un ocean. "Aratat" este de fapt un termen gresit, pentru ca intentia mea nu a fost niciodata sa conving pe cineva.

Am pornit un blog si am scris niste articole care se ocupa de subiectele pe care cititorii ar trebui sa le cunoasca destul de bine de acum.

Fiind vorba si de predictii economice orice bou poate compara ceea ce am spus cu ceea ce s-a intamplat, punct.

Se pare insa ca exista totusi boi, si inca cu vederea sanatoasa, care nu sunt in stare sa faca nici macar atat.

Pentru ca sunt probabil prea idioti ca sa perceapa ceea ce vad in fata ochilor, fiind afundati prea adanc in propriul lor crez. La asemenea oameni nu le poti ca atare arata nimic, chiar daca ai vrea.

Pana aici totul este Ok pentru mine. Ceea ce ma lasa insa perplex este sadomasochismul de care dau dovada. Se autochinuiesc citindu-mi pagina.

Incuiati la cap fiind fiind ma mai si indeamna sa ma despart de un lucru care pentru mine functioneaza impecabil, asta numai ca sa aud sau sa citesc pareri falimentare care coincid cu crezul lor propriu.

AristotelCostel spunea...

Zilisteanu e inca un exemplu de produs certificat de scoala romaneasca de... economie.

Nu e nevoie de calitati de_detectiv pentru a te oripila-n prime time un smenar imobiliar de bucale.

In ciuda gogomaniilor pe care le sustine, abc e sustinut de un economist destul de cunoscut care nu pare foarte tentat de prostiile... oricaror "fundamentalisti" ceea ce-mi "spune" ca-s cam in aceeasi barca a... hiperinflationistilor cu tenta "austriaca"... din scoala romaneasca de... economie.

E treaba lui personala in ce crede, insa ignoranta crasa de care da dovada e reprezentativa pentru "specialisti"... in general... romani... cu atat mai mult.

Radu Ionescu spunea...

Oamenii au dreptul la parerea lor si la a o apara, in anumite limite, ce nu inteleg eu e stilul agresiv si persiflant. Daca vrei o dezbatere si vrei sa fii luat in serios, sa te comporti ca un copil rasfatat pe care l-a suparat ceva nu ajuta.

Tinand cont de cum e formulat primul mesaj, nu vad la ce fel de reaspuns se astepta autorul. Genul incepem de la premiza ca eu stiu tot, tu nimic si discutam.

Vali spunea...

Deci sa nu fim agresivi si persiflanti. Vad ca Horea inca se mai enerveaza pe tema asta. E si normal cand vezi atata tupeu. Eu unul ama trecut de faza cu enervatul pe bizoni. Dar am zis sa nu fim agresivi...

Asa ca, din cauza ca si pe mine m-a iritat i-co(no)mics( si nu sunt persiflant) vreau sa vin si ce ceva argumente.

Head and shoulders, pentru cine stie sa foloseasca bine formatiunile grafice,este o formatiune exrtrem de puternica. Personal ma uit la formatiunile grafice care imi pot servi ca si filtre intr-un sistem mult mai complex de AT bazat inclusiv pe metode apropiate de cele folosite de Horea. Dupa 8 ani tranzactionare cu analiza tehnica si vizualizarea a mii de chart-uri pot spune clar ca AT face diferenta.

Horea o demonstreaza saptamana e saptamana si total dezinteresat. Sa tranzactionezi fara un grafic in fata e sinucidere curata mai ales in pietele turbulente si volatile ale ultilmilor ani.
Eu i-as spune lui i-conometrics doar atat: sa fii sanatos mon cher.

Ps. un link cu un chart pe DJ mazgalit la repezeala.

http://www.flickr.com/photos/69127107@N07/6285085733/in/photostream

Pentru studiarea in detaliu a formatiunilor grafice recomand cu caldura : http://thepatternsite.com/

Radu Ionescu spunea...

@vali - eu ma refeream la iconomics vorbind de ton, nu la altcineva. Omu vine pe blogul altuia, complet offtopic, cu un articol jignitor si dupa aia se da atacat ca nu a obtinut nusceraspuns astepta. Asta nu e o metoda de a incepe o discutie, asta e tot ce vroiam sa zic.

Vali spunea...

@Radu- am inteles perfect ceea ce voiai sa spui.

Inteventia lui e cel putin jenanta ca sa nu spun mai mult...

Horea spunea...

Vali si Radu. Cred ca cei care-mi citesc blogul au vazut ca am dat dovada de rabdare.

Desi eu nu explic, ci imi spun doar parerea prin analize, am repetat de multe ori lucruri care au fost deja spuse de nenumarate ori, asta numai ca sa pot pastra o atmosfera de dezbatere.

Dezbaterea devine totusi fara rost atunci cand tot ceea ce este scris poate fi verificat si comparat cu ceea ce s-a intamplat si se intampla in realitate.

Mai mult decat atat! Eu am mai specificat si faptul ca folosesc teoria mea prorie in analizele pe care le fac, bune sau rele.

Nu vad asadar ce s-ar mai putea dezbate? Individul s-a legat si de acupunctura, in acelasi stil, fara sa aiba habar de ceea ce vorbeste.

Din cele spuse se pot trage doar doua concluzii. Ori este prost de da in gropi, ori are o dorinta fierbinte de a-si bate joc de munca celora care nu au idei identice cu ale lui.

In ambele cazuri eu cred ca ar putea avea lucruri mult mai bune de facut decat sa bantuie pe un site care nu-i ofera nimic.