Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 27 octombrie 2011

Problema europeana "rezolvata"

Despre victorie putem citi in tabloidul capital. Totul s-a rezolvat intamplator exact in data de 27octombrie, o data pe care am anuntat-o de vreo doua saptamani ca fiind o data de reactie. Daca iti mai amintesti spuneam ca idealul ar fi ca bursa sa cada si sa porneasca la data amintita un ultim val spre nord. 

Bursa, euro, metalele s-au grabit insa, continuandu-si drumul spre nord fara nici o corectie. Asa se face ca, nivelele de oferta expuse de mine au fost atinse mai repede decat ma asteptam, fara insa ca scenariul de durata lunga pe care l-am expus sa fie afectat. Tot ceea ce s-a apreciat s-a apreciat asadar aproape continuu pana azi 27 octombrie.

Ca atare stirile sunt minunate si din punct de vedere fundamental ar trebui sa deschida drumul spre stele a iuresului de pana acum. Oare? Eu vad altceva! Vad ca zonele la care s-a ajuns, exact intr-o zi de reactie, reprezinta zone de oferta, atat in cazul euro cat si a indicelui SP 500. In timp ce zona la care a ajuns dolarul american este una buna de cerere. Vor reusi oare aceste stiri minunate sa bata zonele de care vorbeam? Eu unul nu cred acest lucru. 

Nu ne ramane altceva de facut decat sa asteptam si sa vedem. In opinia mea o schimbare de trend a tot ceea ce s-a apreciat pana acum bate la poarta chiar azi, cel mai tarziu maine.

21 de comentarii:

cristian dogaru spunea...

salut Horia...am vazut disputa din jurul ideii de analiza tehnica din postarea precedenta...poate ar trebui explicat celor ca i-conomics ca cel mai puternic motiv care face sa functioneze analiza tehnica este ca in acest moment bursele nu mai sunt dominate de investitori ci de speculatori, peste 60% din tranzactii sunt facute de roboti iar perioada medie de detinere de actiuni e in sua sub 3 luni...or, evident ca AT-ul functioneaza in acest context, doar majoritatea speculatorilor se gihdeaza dupa asta...sigur, cei care au foarte multi bani se uita mai putin la AT, pentru ca ei SUNT analiza tehnica de fapt...asa ca marii speculatori vor intra lejer la cumparare chiar daca pretul e sub nu stiu ce medie mobila, etc....altfel, o intrebare: Horia, crezi ca ultimul val de scadere, cel mai important, va veni in 2011 sau la inceput de 2012?...

Horea spunea...

Salut Cristi. Analiza tehnica a functionat la fel de bine si pe vremea lui Gann, un om care devenit o legenda in cercurile bursire.

Acesta mergea la bursa cu creionul si niste coli de hartie. Nu era nici vorba de computere la inceputul anilor 1900. Psihologia umana era insa la fel de variabila atunci ca si acum.

La intrebarea ta cu privire la valul de scadere: in 2012 cred eu. Pana atunci s-ar putea sa ne miscam lateral, dar cu miscari foarte volatile cuprinse in intervale neobisnuit de largi.

Radu Ionescu spunea...

Eu personal nefiind mare investitor ma intreb in ce masura va cadea economia in general cand cad bursele ... Adica senzatia de prosperitate data de burse in crestere e un factor in economia curenta. Multe fonduri de pensii vor fi afectate ... Si daca vine o deflatie semnificativa o sa afecteze tot.

Horea spunea...

Radu, economia urmeaza bursele intocmai. Efectele devastatoare ale caderilor bursiere, precum si a cresterilor acestora apar insa cu un decalaj de cca.6 luni dupa.

Anonim spunea...

momentan azi stirile sint la conducere; mergem in ceruri :)

mihai spunea...

horea , spuneai ca stirile nu influenteaza piata , totusi cea de ieri noapte te-a cam contrazis puternic , zic eu , euro a zburdat , bursele la fel , cel putin intr-un viitor mediu nu prea cred ca o sa mai vedem scaderi serioase si din pacate nici euro sub 1.4 usd , inca iti mai mentii ideea cu suprematia dolarului ?

Nicu Gergely spunea...

Buna seara Horea

De unde se poate cumpara cartea ta?

Toate cele bune

sorin spunea...

Salut Horea,

Poate ca va veni valul acela devastator insa aurul in 3 luni de zile dar aurul va trece de nivelurile actuale, dupa unele corectii. Sau poate ca e un nou inceput de cresteri bursiere-deja vu 2009?

Anonim spunea...

@mihai,

stirile cam intotdeauna influenteaza piata temporar. Lucrul acesta sa scris de multe ori pe acest blog.

Meciul dupa cum stii are mai multe reprize, important este sa fii cistigator la final.

Bafta.

mihai spunea...

@spuky , sunt stiri si stiri , totusi ceea ce s-a intamplat ieri e mai mult decat o stire , e o schimbare de directie , cred eu

Anonim spunea...

@mihai

bursa urca sustinut din 04.10 o schimbare de directie daca ar fi asa cum crezi tu ar putea fi doar in jos nu?

bafta

Mihvoi spunea...

Eu aș vrea să înțeleg mai bine ce înseamnă practic soluția pentru Grecia.

Cine dă banii cui, cu împrumut sau pe degeaba ? Răscumpărarea obligațiunilor la 50% e pentru cine vrea sau obligatorie ? De unde are statul grec bani de răscumpărare chiar și la 50% din preț ?

Parcă am mai auzit și de o posibilă naționalizare a băncilor grecești ? Cum ?

Dacă știe cineva o sursă online mai ca lumea vă rog dați link.

Merci.

Nicu Gergely spunea...

Salut Horea

Nu am gasit nicio informatie de contact pe blog-ul tau. Unde anume ar trebui sa ma uit.

O zi buna

Nicu Gergely spunea...

Scuze

Acum am gasit email-ul tau pe http://discutiisisolutii-politice.blogspot.com/

Link-urile pentru profilul tau, pe analizatehnica.co.nr, nu merg.

Vali spunea...

Horea, vorbesti de Gann in casa fundamentalistului. Cristian e genul care se uita la AT si spune: domle, parca ar fi ceva...dar nu,nuuu. E un fel de "self-fulfilling prophecy". Nu stiu daca a avut rabdarea necesara pentru a studia pe indelete problema, dar nu cred.
Poate ar trebui explicat unora ca el ca analiza asta tehnica te ajuta in buna masura sa ghicesti ce fac aia cu bani multi pentru a nu fi prins cu pantalonii in vine. Pentru ca desigur, si nimeni nu a negat chestia asta, baietii din liga mare, cu multi bani, fac pietele.

Horea spunea...

mihai, inca nu ai devenit destul de pozitiv asa ca mai avem de mers in sus. Am specificat nivelele in filmele expuse.

Nicu, poti scrie mail si fara link folosindu-te de adresa expusa in profil.

Sorin,vezi analizele din filme si articolelele precedente in care analizez aurul.

Mihvoi, haircut voluntar cu pistolul la tamplele bancilor.

Termenul voluntar scuteste insa cel putin teoretic tarile care arunca banii fictivi de degradari.

Mai scuteste si bancile cazinou de la plata CDS-urilor care devin astfel nule.

Mai pe romaneste bancile,bondarii mai precis, pierd 50% din active in urma acestui haircut. Ai o intrebare foarte buna cu privire la fondul european de ajutorare; de unde bani? Din pom de la nemti teoretic, de la cetatean desigur.

Dupa ce a mintit parlamentul Merkel a primit un cec in alb de la ei. Acesta implica sume nemilitate in principiu nelimitate prin levarage un termen pe care nu il gasesc in limba romana. Deci tot un fel de imprumut.

De ce urca atunci euro intr-o piata care a fost si mai lichefiata cu bani fictivi? Doar pentru ca mihai nu a ajuns inca sa fie exagerat de pozitiv.

AristotelCostel spunea...

hahaha

A group of around 400 homeowners in Shanghai demonstrated publicly and damaged a showroom operated by their property developer after the company said it cut prices.
...
22% Drop Overnight
...
Protests Hit China as Property Prices Fall


să se mărește prețili...

mihai spunea...

horea , daca vrei optimism "exagerat" trebuie sa te mai uiti si pe bloomberg , un analist acolo vede eur la 1.5 usd in primavara cel tarziu

Horea spunea...

Costel, petrecerea de abia incepe.

mihai, ma uit peste tot. Ceea ce spun nu este bascalie. Este pur si simplu analiza perceptiilor pe care le au oamenii.

Fara ele mie mi-ar fi imposibil sa fac predictii. Raliul infernal la care asistam l-am prezis tot din analizele sentimentelor. Pana acum se pare ca am avut dreptate.

Horea spunea...

Tot mihai! Daca nu am memoria scurta analistii de la bloom dambovita, Cabat si Guran printre altii, au prezis euro la 3,90 fata de leu. Vrei sa spui cumva ca ei nu sunt la fel de buni ca cei de la bloomberg?

Horea spunea...

Vali,Cristi poate sa faca cum crede el de cuvinta. Dialogul nostru a fost intotdeauna unul civilizat.

In rest este exact precum spui. Banii profesionistilor misca piata. La fiecare ban castigat trebuie sa existe unul pierdut.

De unde ar putea sa vina acesti bani pierduti daca nu de la naivii care fac afaceri tinand cont de stiri si de fundamentale.

Cei care conteaza lasa insa si urme. Cei care le stiu citi merg cu ei, restul impotriva lor.

De la sine inteles ar trebui sa fie si faptul ca meciurile bursiere sunt castigate exclusiv de cei care conteaza.