Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





luni, 17 octombrie 2011

Puffffffffff

Iata cum s-a spart si bula imobiliara din China cu repercursiuni de care am vorbit de multe ori pe acest blog. Ce sa mai salveze chinezii in lumea asta mare si lata in momente in care nu-si pot salva proriul fund. Valul bursier devastator care urmeaza va scoate mult mai bine in evidenta dezumflarea miracolului chinezesc, un val in care comoditatile vor fi macelarite asa cum se cuvine. Pana si in tara noastra iubita si draga pretul imobiliarelor a scazut in timp ce pretul materialelor de constructii a crescut, sprijinul in acest sens venind si din partea Chinei. 

O tara in care cererea parea sa ajunga daca nu la infinit macar pana in luna. Iata insa o China care se apropie de groapa conform teoriei proriei ei folozof Confucius. Nimic nu poate creste asadar pana in cer fara repercursiuni si o cadere echivalenta cu urcarea. Mai mult decat atat! Atunci cand uraganul provocat de imensa cantitate de aer care va iesi din balonul spart va lovi populatia, aceasta va lovi la randul ei fara doar sau poate in actualul guvern si chiar in actualul sistem politic.

Asa cum s-a intamplat si in tarile arabe si exact asa cum am anticipat si eu ca se va intampla in mai multe articole. Ultimul in acest sens a fost cuprul si miracolul chinezesc. Explozia din China nu va putea trece fara repercursiuni pentru economia mondiala care se misca oricum la ora actuala in coate si in genunchi. Cel mai mare pumn il vor lua asadar comoditatile, China fiind in momentul de fata cel mai vartos cumparator.

Cuprul a fost una din comoditati care a dat un semnal de alarma, dar in constructii se mai folosesc multe alte materiale, precum fier, de exemplu. Ti-ai pus vreodata intrebarea: Cum se poate intampla ca in tara valaha constructia unui imobil a devenit in ultimul timp mai scump decat cumparatul unuia similar dar terminat? Raspunsul este simplu! 
Din cauza cererii din China cele necesare constructiilor isi tineau pretul. Hotul din Valahia a observat acest lucru si a mai adaugat si el la petrecere. Alti hoti, destul de analfebeti din moment ce-si aruncau banii fara sa se gandeasca la faptul ca nici macar smanglitul nu poate merge la infinit, au continuat sa construisca palatele viselor lor, ajutandu-si astfel colegii sa tina pretul materialelor necesare constructiilor in zone unde tot mai putini le puteau atinge. 
Petrecerea din Romania se va sfarsi asadar odata cu venirea aerului rece din China. Petrecere e spus in bascalie pentru ca ati vazut deja cativa asa numiti dezvoltatori imobiliari muscand praful si in aceasta tara. Nu ma refer la patronii banditi care au plecat cu buzunarele pline din faliment, si care se vor baga in alte afaceri cat de repede posibil pentru ca legea le permite acest lucru, ci la firmele lor.

Oricum, obiectele de vanzare numite imobiliare n-au fost inca lovite in Romania de vijelia finala. Uraganul chinezesc va duce insa mai mult ca probabil acest inevitabil colaps la bun sfarsit.  Pana atunci hai sa intram la dus cu gemenii. Observa in acelasi timp ca bursa si totul isi vor urma drumul indiferent de stirile care anunta funerarii.
Ps: Ca o paranteza: Ati auzit probabil de accidentul lui Huidu. In cazul in care ati auzit, ati prins poate si reactia "golegului" sau gainusa: "nu comentez". Observa si aici atitudinea tipica a romanului, ucigatoare in opinia mea pentru orice societate. O atitudine pe care o intalnesti si in politica, desigur, cu repercursiunile pe care le vezi in jurul tau in fiecare zi. Daca-i de-al nostru poate sa faca orice. Daca-i de-al lor orice ar face trebuie bubuit. Frati si surori! Cu o asemenea atitudine si mentalitate vom ramane vesnic in comuna primitiva.

2 comentarii:

AristotelCostel spunea...

eu am apreciat articolul si astept vesti... din china. Le doresc tot binele de lume... daca le-o... mai folosi la ceva.

Horea spunea...

Vestile le vei primi! Vor veni foarte probabil cu valul urmator, cel devastator. In rest mersi pentru aprecieri.