Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





miercuri, 5 octombrie 2011

Punct de ciclu important

Spuneam ieri ca data la care am ajuns a fost una de reactie si reactie a fost. Burse, euro au saltat ca arse si intr-o in nebunie frenetica. Cauza reala: cei care inteleg piata incercau sa-si acopere pozitiile scurte detinute pana acum la un punct ciclic important si la o data importanta. Stirarii s-au trezit si ei ca de obicei din hibernat, legand tot ca de obicei o intamplare firesca din piata cu un fir de ata fundamentala.

Sa-i vezi ce o sa explice ei in viitorul apropiat. Ba ca econimia e de fapt in flori dar noi n-am vazut-o bine, ba ca ministrii UE si-au vandut nevestele ca sa salveze lumea, ba ca Isarescu si-a deschis si farmacie langa noul spital la care lucreaza. Mosu garanteaza: Raliul care urmeaza se arata unul consistent si normal in conditiile in care un ciclu semnificativ descendent a luat sfarsit. 

Dupa aceasta corectie care ar trebui sa fie destul de demna dupa cum spuneam, bursa isi va relua caderea cu tot ce are in mana, si ii va lasa pe stirari si pe analistii fundamentali cu ochii i soare. Asta mai ales din cauza faptului ca valul care vine va fi unul si mai devastator decat cel pe care l-am vazut. Bucurati-va cat puteti! Inainte de redresare eu ma astept insa inca la cateva miscari volatile in jos si in sus.  Observa! Dolarul a obosit si el la aceste nivele. Corectia pe care o va avea ar putea sa fie de aceea destul de consistenta.

Ps. Ca sa te convingi ca stirea de ieri nu are de a face nimic cu revenirea bursiera, iata graficul demonstrator. Unul pe care ar trebui sa-l cunosti dintr-un film pus pe pagina acum trei saptamani. Pe atunci stirile invocate ieri de fundamentalisti nu erau nici macar in faza de conceptie. Observa  precizia aproape milimetrica cu care bursa da de suportul expus. Unul despre care spuneam eu atunci ca ar trebui sa fie atins. De aici a avut loc asadar revinirea de ieri, la o data de reactie foarte bine definita.

7 comentarii:

cristian dogaru spunea...

salut horia...felicitari pentru diagnosticul exact pana acum....ce nivele vezi perforate de revenirea de acum, pe valute dar mai ales pe indici? cat ar putea tine acest nou bear market rally? mersi

mihai spunea...

nici o zi fara o stire pozitiva , asta ca sa ne pastram spiritul optimist :
IMF steps up support for Europe ( sursa FT )
oare ce inseamna asta ? ca bernake si poate china vin cu bani pentru sustinerea batranului continent ?

mihai spunea...

horea , inca ceva , asta ce vrea sa zica aici ? chiar bate campii sau vrea sa jupoaie oamenii cu bani ( cati au mai ramas ) ?
http://finance.yahoo.com/blogs/breakout/u-dollar-monetary-titantic-peter-schiff-125007818.html%20?sec=topStories&pos=2&asset=&ccode=

Horea spunea...

cristi,voi reveni cu analize privind nivele si durata revenirii pe care o vad.

mihai, daca as citi stiri si l-as asculta pe Shiff sau pe altii nu as mai avea timp de altceva. Eu imi vad asadar de proriile analize ca sa nu pot pune mai apoi vina pe unul sau altul.

Stirile pe care le-am invocat au fost asadar doar exemple prin care am incercat sa demonstrez nonvaloarea lor. Milionul de coroane l-am pierdut ascultand de altii. Crezi cumva ca i-a pasat cuiva de pierderile mele?

Asa macar daca as pierde, as pierde din din prostia mea si nu din prostia altora. Chiar de acea i-am incurajat pe oameni sa citeasca si altceva si sa compare rezultatele.

Cornel spunea...

Ha,ha. Ca sa vezi ,reactia a venit taman cand talking heads anuntau cu surle si trambite pe la tv americane intrarea in bear market, Si dupa o ora, ce sa vezi, nu mai era bear market. Stupid.
Si eu vad un raliu consistent pana la nivelul de 1200, poate 1250 la S&P. Dar asta dupa ce va mai cobora o data atat cat sa mai intram oleaca in bear market. Macar 5 minute.
Natura caderii ulterioare ne va spune multe despre desfasurarea ostilitatilor pe termen lung. Daca va avea caracterul unui val 3 , cum banuiesc, atunci s-a dus dracu" toata sandramaua.

sorin spunea...

Buna seara Horea,
Citesc blogul tau de ceva vreme si as vrea sa inteleg mai bine analizele si comentariile.
Ce imi recomanzi sa studiez ca sa devin investitor?

Multumesc si succes in analize

Horea spunea...

Ce ar putea sa-ti recomande un om care a scris o carte despre strategia de investitii pe care o foloseste Rezultatele le vezi si tu aici pe blog.