Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia, nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci si ceea ce spui!" Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice" Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este drumul invizibil parcurs de om spre societatea in care traieste" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Cititul este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Daca iti schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle

luni, 10 octombrie 2011

Qe a inecat dolarul!

Asta daca dai crezare fundamentalistilor. De ce urca atunci in vijelie lira sterlina, asta dupa ce a cazut ca o piatra la venirea stirii lansate de Banca Centrala  din Anglia?a) Pentru ca Bernanke le-a turnat oamenilor din piata ceara in urechi ca sa nu auda stirea.
b) Pentru ca statul belgian a preluat Dexia? Prima banca europeana salvata conform revistei capital.
c) Pentru ca Sarkozy a lasat-o gravida pe Merkel?
d) Pentru ca toate bancile falimentare au fost salvate azi noapte?
e) Pentru ca Qe in Anglia se face cu aur?
f) Pentru ca bursa, lira, euro, au ajuns la nivele bune de cerere, de unde o revenire devenea foarte probabila? Un lucru pe care il discutam acum cca. 4 saptamani. 

Oricum miscarile de azi par sa fi alterat scenariul de durata foarte scurta pe care l-am expus in filmul de ieri. Ma asteptam daca iti mai amintesti la o cadere bursiera de doua zile si mai apoi la o miscare pozitiva de genul celeia pe care o vedem azi. Miscare pozitiva am avut asadar conform predictiilor din film dar ea a aparut sub o alta forma.

Tocmai din aceasta cauza doleantele pitetei vor trebui sa fie analizate din nou. Voi reveni cu detalii atunci cand voi ajunge in faza in care ii voi intelege mai bine graiul.  Scenariul cu valul devastator ramane insa la fel de valabil ca si inainte. Asta chiar in cazul in care stirarii vor anunta ca Sarkozy a luat-o de nevasta pe Merkel.
4 comentarii:

mihai spunea...

in legatura cu dolarul sa nu fim totusi chiar asa de optimisti :
"Pushing down the value of the U.S. dollar in relation to other currencies is one of the few ways President Obama can achieve his 2010 State of the Union goal of doubling U.S. exports by 2015."In the U.S. we are clearly on a path to weaken the dollar to promote exports"
singura sansa sa-si revina este sa vina o "furtuna" urata de tot ...

Horea spunea...

mihai, ai perfecta dreptate!

mihai spunea...

dar daca , renumitii nostrii politicieni din toata lumea reusesc sa faramiteze furtuna asta urata in mai multe si mai micute , ce se va intampla ? vom trai mai rau dar cel putin vom supravietui !

Horea spunea...

Asa este! Dar DACA in Romania ar trai norvegieni tu te-ai numi Mihaisen.