Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





luni, 31 octombrie 2011

Recapitalizare fara capital

Balaurul Angie Nicosarko nu se dezminte. Da cu bagheta magica in stanga si dreapta putand sa ramana astfel si pana la urma in istorie sub numele de balaurul scamator. Recapitalizare fara injectii de capital! Suna minunat, reteta ar trebui sa fie trimisa imediat si in Romania. Sa vezi ce se vor bucura hotii nostrii. Vor ajunge sa poata fura si ceea ce nu exista.

Telul balaurului este o capitalizare a bancilor pana la nivelul numit Tier1 cuprins intre 7-9%, o cerinta minima ca atare. Daca nu ma insel scamatorii au scos Dexia din Belgia la un Tier de 12%, ca peste doua luni banca sa dea faliment. Calculele necesitatilor de capital pentru banci sunt cuprinse in momentul de fata intre 100-400 de miliarde de euro, depinzand de cel sau de cei care le-au facut.

Eu tind sa o cred pe doamna Lagarde, fostul ministru de finante al Frantei, care ar trebui sa stie mai bine decat oricine starea in care se afla bancile, din Franta mai ales. Domnia sa a fost facuta cu apa si cu otet de catre aceleasi banci, atunci cand vorbea asta vara de nevoi de recapitalizare in valoare de  200 de miliarde. O suma care a fost reevaluata cu trecerea timpului la peste 300 de miliarde un lucru normal intr-un mediu inecat in credite. Sunt foarte curios sa vad cu ce scamatorii vor mai apare aceste tari de mana 1, daca e sa le aplicam rankingul lui mihai.
Oricum, euro, bursa, metale au luat-o la vale, asa cum m-am asteptat, incepand cu 28 octombrie, o zi dupa data de reactie, de la nivelele de oferta anuntate. Colac peste pupaza BCJ a intervenit din nou vanzand yeni, din nou la un nivel de oferta de la care valuta japoneza trebuia sa se deprecieze. Vom vedea cu timpul si demnitatea acestui nivel.
Multi au fost cu siguranta surprinsi de actiunea bancii, avand pozitii lungi deschise. Acestia din urma, cei initiati mai ales, vor incerca sa iasa cu basmaua cat mai curata. Piata a impins asadar yenul de la nivelele de 79, atinse chiar azi, spre 77.
Vom vedea in curand  daca piata este de acord cu banca. Sanse  in acest sens par sa existe conform graficelor. Orice s-ar intampla euro ar mai trebui sa-si incerece maxima inca o data. Aceasta miscare ar putea duce valuta comunitara spre nivelul meu final pentru aceasta faza= 1,4270-80. Valuta va merge mana in mana cu bursele si metalele.


5 comentarii:

Nicu Gergely spunea...

Buna Horea

Ti-am trimis doua email-uri si... n-am primit niciun raspuns. Ce se intampla?

Horea spunea...

Nicu, imi pare rau dar nu am primt nici un mail. Mai incearca odata si daca nu ar merge, sincer sa fiu nu inteleg de ce,toti m-au gasit fara probleme la adresa pe care ai folosit-o, iti voi da o alta adresa, yahoo. Sau poti tu sa-mi dai o adresa la care poti fi gasit.

Radu Ionescu spunea...

Salut,

Chiar stie cineva care sunt nevoile adevarate ale bancilor, ca eu nu sunt sigur ca nici ele nu stiu clar ... Adica isi dau seama ca au probleme dar presupun ca e un haos pacolo ca nu stiu exact ate probleme. It will all end in tears cum zic americanii

Crezi ca argintul mai da de 45 de dolari sau chiar mai bine (ca la 300 de dolari uncia mai slabe sanse)?

Nicu Gergely spunea...

Buna Horea

Am folosit hosomih@gmail.com
Nu stiu cum am dat pe ea, dar cert e ca nu de pe profilul tau deoarece acesta nu mergea atunci. Acum vad ca merge.

Aaa, uite de pe pagina aceasta http://discutiisisolutii-politice.blogspot.com/

O sa retrimit acele mail-uri.

Multumesc

Horea spunea...

Salut Radu, Testele de stresat consumatorii, nicidecum bancile, nu au inclus nici tu posibilitatea unei recesiuni si cu atat mai putin una ale unei depresiuni.

Ele nu au inclus nici expunerile bancilor spre porci care precum spui sunt cam greu de evaluat, din moment ce bilanturile mark to market nu sunt o cerinta.

Nu stiu ce sa-ti spun in aceste momente cu privire la argint. Ai vazut cum a urcat bursa fara oprire, ducand tot ce e legat de risc dupa ea. Voi putea spune mai multe dupa inca o eventuala apreciere.

Sa vedem deocamdata cat timp va dura deprecierea si pana la ce nivele? Datorita nesigurantei avem si o volatilitate excesiva care ingreuneaza aprecierea miscarilor.