Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





duminică, 30 octombrie 2011

Reguli schimbate

"The ruling euro-sceptic ODS party in the Czech Republic wants to push for a referendum on the country's future eurozone accession, claiming that the rules have changed since 2003 when Czechs said yes to the EU and the euro. 

Cat de drastic se mai pot schimba sentimentele umane fata de acelasi lucruri. Ca si regulile de fapt, care sunt schimbate tot de oameni, in urma acelorasi sentimente in continua schimbare.

Regulile s-au schimbat indeed si par sa se schimbe in fiecare clipa! Birocratii au devenit giganti si continua sa creasca pe zi ce trece. Pentru salarii barosane stau si dau legi despre curbura castravetilor:

Under regulation (EEC) No 1677/88 cucumbers are only allowed a bend of 10mm for every 10cm of length.

Sau de ce nu despre banane ?

Regulation (EC) 2257/94 bananas must be ‘free from malformation or abnormal curvature of the fingers’. It also contained stipulations about ‘the grade, i.e. the measurement, in millimetres, of the thickness of a transverse section of the fruit between the lateral faces and the middle, perpendicularly to the longitudinal axis’ ... 

Cate ore birocratice crezi ca au fost consumate si cate coli de hartie pentru numai aceste doua legi? Care fac de fapt fara discutie ceea ce si spun ca fac: reguleaza.

De cate ori s-au intalnit aceasi birocrati pierde vara, numai in ultima luna? Consumand milioane din banii tai, de fiecare data, pe hotele, mancare, transport. Ca sa faca ce? Sa discute la infinit rezolvarea unor probleme create de nimeni altcineva decat ei insisi. Oare cat timp se vor mai lasa oamenii regulati? De niste paiate rupte total de realitate.

Vezi filmul de mai jos ca sa intelegi cat de regulat esti de fapt.



Te mai mira si acum faptul ca cehii vor referendum?

7 comentarii:

mihai spunea...

horea , sa fim seriosi , dar eu m-am cam saturat de toate statele astea de mana a 10-a din EU care tot fac figuri cand se hotaraste ceva ( gen slovacia , cehia etc ) parerea mea e ca astia nici n-ar trebui bagati in seama barem sa mai contribuie la deciziile EU si aici ma refer inclusiv la romania cu toata gasca politica corupta pana la urma deciziile in EU ar trebui luate proportional in functie de PIB sau de contributia la fond nu in functie de suprafata tarii sau nr. de locuitori !

AristotelCostel spunea...

... omul e... de dreapta... are pareza pe partea dreapta...

... Brejnev ar fi bun acum pentru :D uniune :D ...

„Suveranitatea și obligațiile internaționale ale țărilor socialiste”

"Când forțele care sunt ostile socialismului încearcă să direcționeze dezvoltarea unei țări socialiste către capitalism, aceasta nu devine numai o problemă a țării în discuție, dar și o problemă și o preocupare comuna a tuturor țărilor socialiste."

În practică, aceasta însemna că era permisă o anumită "suveranitate limitată" a partidelor comuniste, dar niciunei țări nu-i era permis să părăsească Pactul de la Varșovia, să deranjeze monopolul comunist al puterii în statele socialiste, sau să compromită în vreun fel puterea și unitatea blocului răsăritean.

doctrina Brejnev

... i-am spus astuia ca-i prost?

Horea spunea...

mihai, cum ai rectiona oare intr-o asociatie, in care te-ai bagat tu, eu si inca 20, in momentul in care ai afla ca eu sunt de fapt acela care ia toate deciziile?

Ma-s mai consulta si eu cateodata cu inca 1 sau maximum 2 dar asta cat mai rar posibil Ba mai mult! atunci cand ai intra in sala de sedinte in loc de buna ziua as spune: a sosit mihai omul de mana a 10-a.

Ce rost vezi tu ca ar avea o asemenea asociatie?

mihai spunea...

horea , atata timp cat platesti majoritatea facturilor asociatiei , iar eu am profitat si inca mai profit de niste facilitati ca fac parte din asociatie n-as avea nimic de comentat ( poate te-as injura in gand dar oficial n-as zice nimic )

Horea spunea...

Vezi mihai, asta nu ai inteles tu pana acum. Democratia reala nu este bazata pe interese. Mai mult decat atat, facturile le platesti si tu pana la urma printr-o singura decizie,a mea.

Nu stiu cu ce te ocupi, dar sunt apropae sigur ca vei simti pe pielea ta deciziile asociatiei europene, in cazul de fata deciziile oamenilor pe care ii apreciezi asa de mult.

mihai spunea...

horea , in conceptia mea UE-ul asta e format din oameni mai seriosi ( ex. nemtii ) si lichele ( ex. grecii ) si parca nu e frumos ca lichelele sa stea la aceeasi masa cu oamenii seriosi gandeste-te cum ar arata o intrunire cu de-alde ponta&antonescu si madam merkel !!!
da, sufar si eu pentru ca traiesc intr-o tara condusa de politicieni incompetenti si corupti , mai rau ce ar mai putea fi ?

Horea spunea...

mihai, pai nu oamenii seriosi au facut regulile in asa fel incat sa permita intrarea lichelelor?

Unde nu esti invitat sa intri, sau si mai bine zis, unde nu ti se permite sa intri nu intri.

Faptul ca nemtii sunt mai seriosi nu inseamna neaparat ca si politicienii lor sunt la fel. Politicienii s-au cam curvasarit in ultimul timp indiferent de tara de provenienta.