Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 13 octombrie 2011

Societate europeana in epoca pietrei

Din pacate nivelul social al romanului, cu exceptiile de rigoare, se afla inca intr-o faza atat de primitiva incat il afce pe omul nostru sa-si lege simpatiile sau antipatiile pe care le are fata de un individ sau altul de partidul politic in care activeaza eventual cel din urma. Nici macar istoria nu-l poate convinge pe valahul politizat pana in maduva oaselor despre faptul ca se afla cu gandirea in epoca de piatra.

Omul nostru dambovitean nu s-a gandit nici o clipa la faptul ca Gorbachev sau chiar Deng Xiaoping au facut parte din aceleasi partide comuniste din care a facut parte si Leonid Brejnev respectiv Mao Tse Tung. Este asadar de prisos sa-i explici omului primitiv ca oamenii fac politica unui partid si nu invers. De aici si dovezile istorice care ne arata ca tot oamenii si nu altcineva au putut schimba politica unui partid sau altul.

Exemple concrete fiind chiar cele enuntate din fosta Uniune Sovietica si China. Omul din paleoliticul romanesc nu crede insa nici ceea ce vede. El stie una si buna, tinand la ceea ce crede ca stie pana si in mormant. Iata cum se face ca in Romania un baschebolist american ucis a murit in coma de alcool. De vina este desigur Basescu si PDL pentru ca au inchis spitalele. Fara aparatura, pentru ca este nevoie de avioane ca sa observi ca omului i s-a dat in cap, nu poti pune un diagnostic corect. Mai ales atunci cand esti premiat cu niste "pietre" in cazul in care habar nu ai de ceea ce faci.

Ba mai mult! Pentru ca destesti un partid trebuie sa-i detesti si pe toti cei care activeaza in el. Panandu-le astfel in carca fara descriminare orice esec al societatii. Cei ce mi-au citit articolele au inteles cu siguranta ca nu sunt Pdl-ist si de fapt nici un fel de ist.  Sunt insa un om care-mi iubesc tara dorindu-i astfel din suflet sa poata iesi din paleolitic.  Tocmai din aceasta cauza eu nu confund niciodata tara cu oamenii. Dandu-mi sema ca: Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei.

Am inteles asadar de mult ca din bolovani nu poti construi zgarie nori. Un lucru care ma obliga sa notez nuante, de tipul Monica Macovei, Anca Boagiu si Sever Voinescu, chiar in cazul in care activeaza intr-un partid corupt pana in maduva oaselor. Asta pentru ca o eventuala schimbare in acest partid nu o pot vedea venind de la Berceni si de la Videni. M-as fi uitat din suflet si pe alte coordonate, unele mai aproapiate de sufletul meu politic, dar as face acest lucru in momentul de fata in zadar.

Pe acele meleaguri paste inca in opinia mea un intuneric bezna fara cea mai marunta licarire de lumina. Unul care ii face pe oameni sa cada in nas dupa ce s-au impiedecat in pietre. Ca o consecinta! Se vor putea inregistra cate partide noi vei dori atata timp cat nu vor aparea oameni care sa vrea sa asfalteze mintea pietroasa si nisipoasa a celora care le populeaza si le voteaza.

"Potrivit Bancii Mondiale, in tara noastra este mai greu sa faci afaceri decat in Botswana, Azerbaijan sau Tunisia. Suntem in aceasi liga cu Rwanda, Kazakstanul sau Insulele Vanuatu. "

Pentru ca in epoca pietrei pana si cel ce-l controleaza pe spagar ia spaga.

"De altfel, si seful Fiscului a recunoscut public ca oamenii lui cer spaga.
In timpul programului, inspectorii Antifrauda la Fisc isi vaneaza colegii care pretind mita. In timpul liber, se recomanda de la Garda Financiara si cer chiar ei spaga de la proprietarii de magazine din Bucuresti."

Sa vezi insa cum va sari omul primitiv ca ars atunci cand va fi anuntat ca pestera in care traieste a dat faliment.

O reteta buna pentru rezolvarea acestor probleme fatale pentru societatea in care traieste o are tot romanul. Se numeste; statul cu manile in san al omului cu gura mare.

8 comentarii:

AristotelCostel spunea...

iulie 2011

Vicepresedintele PDL Sever Voinescu a declarat astazi ca Romania este stabila din punct de vedere economic, ca isi poate plati obligatiile, astfel incat implementarea de noi masuri de austeritate nu este necesara.

Voinescu-Cotoi ne incurajeaza: Gata cu masurile de austeritate!

Un politruc bun exclusiv la lins in cur basescul.

Horea spunea...

Costel, vorbeam de nuante nu de oameni model. Oameni model in Romania nu vor vedea probabil nici nepotii tai. In rest Voinescu spune ce spun si ceilalti politruci.

Obama a facut-o de oaie dar sper ca nu vrei sa-l compari cu Nastase. In Romania paleoliticului trebui sa cauti in primul oameni care nu au furtul ca tel suprem. Un lucru care e cam de la sine inteles altundeva.

Un inceput deosebit de firav dar un inceput. Intr-o tara condusa de interlopi.

AristotelCostel spunea...

... unul care ma minte in fata... intra direct in categoria... politruci... cheiz cloz'.

Indiferent de "coloare" politica, am pastrat link-ul catre blogul lui vass vreun an... tanti minte cu o nesimtire gretoasa... link sters... cheiz cloz'.

Funeraru reformeaza... aplaudabil, dar cand imi aduc aminte de ... studiul biomecanicii... cheiz cloz'.

Moni... mananca doar din anumite dosuri... cheiz cloz'.

George spunea...

Pentru Costel toata lumea care-si da cu parerea despre economie e un hot. Toti ar trebuii sa spuna ca de maine vom intra in faliment vom taia cu 50% salariile bugetarilor si vor ramane doar jumatate din cati sunt acum. Daca ar fi cineva care spune adevarul nu l-ar mai vota nimeni pentru romanul si nu doar el, voteaza doar pe acela care-l minte mai frumos. Toti stim ca suntem mintiti dar vrem sa ni se spuna frumos. Cand o sa ne trezim ca nu partidele ne fura ci oamenii ascunsi dupa numele partidelor atunci vom face un pas inainte. Altfel va fi ca la fotbal, FRF e stat in stat si nimeni nu le face nimic, cica au propriile regulamente.

AristotelCostel spunea...

@george

... frumoasa nuanta... de oranjgutan... restul e tacere.

George spunea...

Unii ar fi vrut sa avem o democratie de genul celei de la rasarit, noroc ca le-a isit dar nu se stie ce ne aduce viitorul.
Vedeti documentarul asta daca nu l-ati vazut inca si ingrozitiva de alternative
http://www.youtube.com/watch?v=OQqKBzUVSXI

George spunea...

Mai bine oranjgutan decat un vierme sclav la rasarit.

Horea spunea...

George, perfect de acord cu tine.
Costel, Absolut de acord si cu tine in ceea ce o priveste pe Andrea Vass. Este o ingamfata un om de nimic. Ea nu face parte in opinia mea din nuantele de care vorbeam. Din pacate poti numara pe degete nuantele.