Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 4 noiembrie 2011

Daca tacea filozof ramanea

Domnul Basescu este un roman adevarat. Nu ca Sam” romanul” care venit aici la noi din America, cautand rezolvari la problemele care apar si descoperind si lucruri pozitive in aceasta tara, ci ca Traian romanul, care le stie pe toate si inca si intr-un mod deosebit de categoric. Domnul presedinte ne asigura asadar ca Romania si-a pus centura de siguranta. De acord cu presedintele, in cazul in care se refera la centura de siguranta alcatuita din vise si minciuni pe care si-a pus-o mai mult el si partidul sufletului sau, PDL, in fata alegerilor.

Faptul ca face poze alaturi de domnul Franks, zambind amandoi ca magarii la poarta noua, nu da a bine. Cei cu memoria sanatoasa isi aduc desigur aminte cate centuri de siguranta a rupt domnul presedinte in decursul anilor. Eu sunt de aeea aproape convins de faptul ca o va face tandari si pe cea pe care si-a pus-o acum. Se pare insa ca politicianul roman nu se dezminte. Incercarile lui Boc cel mic de a se plimba pe pamantul cel mre par sa fi luat sfarsit. Pe premier nu l-am mai auzit de mult, dar ideile pe care le are coincid de obicei foarte bine cu ideile presedintelui premier.

Iata-ne asadar din nou in crestere economica. Si asta nu oricand, ci exact in 2012, i momente in care lumea este la un pas de daramare. Sa te mai miri atunci ca Sam romanul a parasit SUA ca sa se stabileasca cu domiciliul definitiv in Valahia? Asta-i tara in care ar trebui sa emigreze si elvetienii si norvegienii. Pentru ca Valahia are nu numai centuri de siguranta ci a fost si blindata si izolata de restul lumii. In cazul in care exodul popoarelor amintite ar deveni totusi realitate, poate am putea alege si noi niste politicieni din randul lor. Am scapa atunci de centuri si fortarete, patand intra in fine in depresiunea in care ne aflam. Diferenta ar fi ca dupa o perioada de timp am si iesi de acolo. In situatia actuala insa ma tem ca vom fi spanzurati de centuri.

9 comentarii:

Radu Ionescu spunea...

Horea, parere ta este ca in Romania se poate schimba pasnic clasa politica securista care a acaparat tot sau va fi necesara violenta? Desi romanii nu au mare traditie de proteste violente in ultima vreme ...

Horea spunea...

Radu, nici un om privilegiat care si-a obtinut privilegiile asa cum le-au obtinut astia, prin frauda, minciuni, incompetenta dusa pana la culmi, nu le va ceda de buna voie.

Securistul de care vorbesti nu a devenit ”revolutionar” peste noapte degeaba. Astia inteleg din pacate doar o limba, cea a parului. O limba pe care poporul valah nu a vorbit-o niciodata si nu o vorbeste nici in momentul de fata.

Asta pentru ca scroafele securisto- oprtuniste parvenite si mai vartos dupa lovitura de stat au reusit sa aplice cu succes receta lui Cezar; Divide et impera

Vali spunea...

Horia unii cu batele altii cu parul.

http://capitalismpepaine.wordpress.com/2011/11/03/fmi-n-o-sa-primiti-nici-un-salariu-marit-si-nici-o-pensie/

Eu zic sa ne grabim totusi pana nu taie astia toate padurile, caci aslfel s-a dus dracu revolutiunea.
Dar poate de-un facalet de invartit mamaliga tot om mai gasi noi.

originar spunea...

@Vali
Mihail Casian Giurgea e un ordinar , un psihopat frustrat; plus ca sterge toate commenturile care aduc argumente contra asertiunilor lui aberante . De altfel, a si fost dat afara de Soviani de pe platforma standard.money, in urma f multor reclamatii ale cititorilor ingrijorati de sanatatea mintala a individului, de altfel un fascist , chiar nazist sadea.

Radu Ionescu spunea...

Pe mine ma amuza blogul ala ... evident sunt niste comentatori ciudati rau. Oricum eu nu sunt convins ca Mihai Giurgea chiar crede ce scrie acolo, mi se pare asa mai mult de show

Vali spunea...

@originar
De acord ca unele mesaje sunt extremiste. Eu cred ca le putem incadra lejer in categoria marketing.
Dar dezbracand mesajul de aceste exagerari, nu cred ca intre bata lui Giurgea si parul lui Horea pot fi mari diferente. Poate de forma si de material, caci scopul este acelasi.
Din pacate lucrurile arata din ce in ce mai rau si tare imi e ca vom ajunge acolo. Democratia incepe sa rimeze din ce in ce mai putin cu MERITOCRATIA si din ce in ce mai mult cu CLEPTOCRATIA. La noi nu mai vorbesc, chestie veche, dar vad ca si in tari asa zise civilizate.

originar spunea...

@vali
asa este, nu neg asta si dezastrul in care ne aflam ca si sistem, civilizatie, e clar, nu mai vreau sa intru in dezvoltarea subiectului;
eu voiam doar sas semnalez ca blogul psihopatului aluia nu e cea mai indicata sursa de reper intr-o discutie; daca parcurgi alte articole anterioare ale lui te vei convinge. Vorba lui Radu, e posibil sa fie si marketing pt a atrage mii de cititori care intra doar pt a mai citit ce grozavii debiteaza.
Asadar, e una din doua: ori e un bolnav psihopat, ori socheaza premeditat pt a atrage privitori ca la circ.
Doi la mana, tipul nu isi da numele intreg, pt ca e un mare tepar, a dat tepe cu nemiluita naivilor, prin firme gen Evelore, poti cred gasi pe net inca istoricul sau. Asadar, sarlatan e cu siguranta. Eu de ex un astfel de specimen tipic reprezentant al capitalismului fara scrupule si morala, daca l-as intalni l-as strivi ca pe o musca sub bocanc. E un jeg uman. Oricum i-au promis multi in comenturi ca daca il vad il iau la scatoalce.

AristotelCostel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
AristotelCostel spunea...

„Există un calendar clar de aliniere a prețurilor la energie și gaze în 2013 și 2015, iar economia României, mai ales sectorul energetic, are nevoie de investiții de 35 miliarde de euro până în 2020, care ar urma să fie în mare parte aportul companiilor private. Pentru acest lucru este nevoie de stabilitate și de o aliniere a prețurilor“, este de părere Tănăsescu.

... fâță ăsta transmite român'lor cat mai au de platit firmelor de stat din franta si germania dupa ce a fost nevoie sa privatizam monopoluri de stat bagate in gard si de colegii lui...

... vezi doamne, reprezentantul mafiei financiare mondiale in Romania moare de grija investitiilor de 35 mld euro pana in 2020 care incep cu o jupuiala concreta in... 2012. :)