Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





luni, 28 noiembrie 2011

Indicele Sp 500

In decursul zilei de ieri au aparut stiri in presa internationala, preluate desigur imediat si de tabloidele romanesti. Una era mai stupida decat cealalta dar creatorii de senzatii nu mai conteneau sa ne delecteze.

Ni s-a servit o stire cu FMI care a transformat institutia falimentara in Mos Craciun. Au aparut asadar 600 de miliarde de euro pentru Italia, pe pagina unui ziar italian, pentru ca tot din hartie este, doar asa dintr-o miscare de pix a bravului jurnalist care a scris articolul.

Azi aflam prin intermediul aceleiasi mass-medii ca FMI nu are acesti bani.  Oricum, important este ca ii avea ieri. Asta pentru ca euro, aur, burse, taurasi capre si alte zburatoare sa poata salta la deschiderea sedintei de ieri noapte. Data de 25 a fost data curcanilor sinucigasi in SUA, investitorii fiind probabil foarte ocupati cu deplangerea pasarilor care si-au gasit sfarsitul. A urmat pe urma un week-end pe care jurnalistii l-au folisit pentru pregatirea desertului. Dupa curcan niste stiri de ciocolata scoase din anus nu strica. Si iata cum ceea ce spuneam eu ca era probabil sa se intample s-a intamplat din nou:

Merita sa stai cu ochii holbati pentru ca ai in fata o situatie foarte interesanta. Una in care pana si euro ar putea sa urce exact intr-o perioada in care lumea l-a sters din "almanahe valutarahe".  De faptul ca vom avea si stiri care vor explica aceasta presupusa miscare nu ma indoiesc de loc. 

Spuneam ceea ce vezi scris mai sus in postarea in care imi cautam valul pierdut. Se pare totusi ca am gasit un val, chiar daca nu unul de marimea celui pe care il cautam. Este aproape imposibil de inchipuit ca o zona precum cea marcata pe grafic sa nu dea nici o reactie, mai ales cand este atinsa si la timpul portivit. Daca nu era week-end-ul totul s-ar fi intamplat probabil in ziua de 26. Iti aduci aminte, sper, ca o abatere de cateva zile de la datele enuntate poate fi considerata un fenomen normal. Deocamdata miscarile de durata scurta sunt greu de apreciat. Jurnalistii de la Milka anala au de grije sa servesca zilnic ciocolata amatorilor, o ciocolata a carei miros si gust de rahat iese in evidenta in maximum 24-48 de ore.

Noroc ca eu nu-mi bazez analizele pe ciocolata. Mirosul de cacat ma face sa am o senzatie de voma, un fapt care ma determina sa-l ocoloesc. Am observat asadar ca bursa si totul legat de risc ar trebui sa-si revina uitandu-ma doar la grafice, ca intotdeauna, si inainte ca jurnalistii sa inceapa sa imparta Milka anala populatiei. Fiind vorba de o zona de cerere destul de solida ar trebui sa ne invartim in jurul ei o perioda de timp.  Daca are demnitatea pe care credeam eu ca o va avea,  ar putea deveni pana la urma si zona in care speram eu sa-mi gasesc valul pierdut. Am acum dubii mari in ceea ce priveste marimea acestuia. Eu il vedeam depasind vechea maxima, un lucru destul de improbabil in momentul de fata. 

Peste cateva zile lucrurile vor deveni, sper, mai clare, permitand astfel elaborarea unor prognoze mai exacte. In momentul de fata ajunge sa constatam ca nivelul expus si-a facut treaba cu sau fara Milka anala.

PS. Am primit chiar acum de la tabloidul capital  planurile planurilor care vor planui planurile. Citeste-le ca sa intelgi de ce urca euro. Urcarea pe care eu o vedeam probabila incepand cu data de 25, deja joia trecuta. Ascunsa sub rasul de capra saltareata a lui Sarkozy eu vad o lacrima plina de durere. Observa atent poza expusa in capital, poate o vei vedea si tu. Zambetul marelui presedinte, mic, mi se pare asadar ca zambetul unei capre care a primit un sut in uger.

5 comentarii:

Akhenaton spunea...

Ce spui de acest articol?

http://www.gandul.info/financiar/cifra-care-scandalizeaza-sua-planul-de-salvare-financiara-a-adus-bancherilor-un-profit-record-pana-acum-secret-9011865

Vezi ce sume se vehiculeaza?

Horea spunea...

Ce sa spun altceva decat ceea ce am tot spus de cand am pornit blogul asta nenorocit.

George spunea...

Tovarusu Sarko pare cam constipat ca sa nu spun prostii. O sa aiba nevoie de muuulta ciocolata impotriva constipatiei.
In schimb d-na Merkel pare cam bine dispusa, de ce oare?

George spunea...

E un fel de "S'il vous plait, messieurs et mesdames". Poate incepe sa vada si el ce inseamna milogeala la case mai bogate.

Horea spunea...

O fi satisfacut-o sotu, pentru ca situatia ei politica precum si situtia europeana sunt in momentul de fata mai mult decat nesatisfacatoare.