Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 11 noiembrie 2011

It's time for bank runs!

Iata ca incet dar sigur am ajuns si aici. La o predictie care a fost luata in deradere atunci cand Cantona a incercat sa semene primele seminte. Incercarea fotbalistului a fost un esec pentru ca a fost conceputa ca un protest. Ceea ce se intampla azi nu mai este insa protest ci un semn clar de panica. Intemeiata oare? Sigur ca da! Pentru cei care nu au memoria prea scurta si isi mai amintesc de falimentul Argentinei. 

Cei care trebuie, deci cei care au contribuit din greu la falimentul tarii amintite, baieti si fete cu precadere din "strainezia", activi in asa numitele mari corporatii, si-au scos banii in decursul unei nopti din tara. Ceilalti, populimea, s-au trezit a doua zi cu conturile bancare blocate. Graficul pe care il vezi arata clar directia pe care au luat-o banii din conturile grecesti si mai nou si cei din cele italiene. In Grecia picajul devine inspaimantator aducand la lumina faptul ca tot mai multi oameni incep sa inteleaga ceea ce se intampla. 

Isi scot banii denominati in euro, pentru ca o drahma devaluata, chiar daca nu cu 80% le va putea manca peste noapte o mare parte din economii. In alta ordine de idei! Cine ar fi acela care mai are picioarele pe pamant si care ar vrea sa se trezeasca cu contul blocat. In situatia de fata ce-i in mana nu-i minciuna. Tine cont si de faptul ca doamna Lagarde, ciuleste acum urechile bine ca sa auzi ca este vorba de insasi sefa FMI, a plecat. Unde? De de ce? In Rusia si China ca sa cerseasca bani. Nu stiu daca iti sare cumva in ochi paradoxul.

Fondul monetar international falimentar a plecat la cersit pentru sine, dar si pentru tarile bogate si ”supra democratice” din Europa. De la tari care au in momentul de fata un venit de cateva sute de dolari pe cap de locuitor. Nu stii pur si simplu daca ar trebui sa razi sau sa plesnesti in hohote de plans uramarind aceast joc deplorabil. Crede oare doamna Lagarde ca va mai gasi alti idioti in afara celor de la BCE care sa vrea sa cumpere murdarii? Poate ca da, dar eu sunt aproape convins ca va reveni dezamagita din aceasta cruciada si cu buzunarele goale.

Ceasul a batut 12 si e prea tarziu. Dupa colapsul Lehman toata sandramaua de cazinouri numite banci trebuia lasate sa plesneasca. Ar fi uramat o criza dura care ne-ar fi scutit totusi de afirmatii tip Blankfein: We are doing God's work. Ba mai mult! Am fi fost scutiti si de scenariul la care am fost martori si in care bancile falimentare salvate de state plateau bonusuri de miliarde de dolari sefilor si angajatilor care au continuat cu specula, exact la un an dupa catastrofa Lehman, in 2010. Fara aceste banci si fara aceste prostituate politice care conduc lumea in momentul am fi inceput sa vedem de acum lumina de la capatul tunelului.

In situatia de azi nici macar tunelul nu se mai vede. Se aude totusi in vazduh ecoul unui strigat penibil: "We saved the world". Un strigat lansat de un alt bancher care a fost ales mai apoi omul anului 2009. Un bancher pe care eu il vedeam atunci hulitul si injuratul anului 2012. Vom vedea in curand daca perceptia mea a fost corecta sau nu. In opinia mea acesti banditi ar trebui bagati toti in galere. 

Ca sa fim cinstiti si sinceri cei de azi nu sunt insa singurii vinovati. Asternutul a fost pus cu grije timp de mai bine de 80 de ani, de catre aproape toti politicieni perindati pe la putere si chiar de catre populatiile care i-au votat. Cei de azi mai pot fi insa invinuiti, printre altele, si de inalta tradare. Pentru ca si-au vandut tarile si popoarele din care fac parte. Pentru a-si salva propria piele si pielea tuturor acelora care fac parte din aceeiasi tagma cu ei. Acum oamenii nu fac altceva decat sa reactioneze la fel, vrand sa-si salveze si ei o bucatica de piele din cea pe care le-au mai lasat-o bancherii si politicienii.

Actiunea se va raspandii destul de rapid dupa parerea mea si spre celelalte tari afectate, atunci cand panica va cuprinde suficient populatiile. In rest nu ma mira de loc batalia pe care o duc birocratii pentru prezervarea UE. Au luat bani grei pentru prestatii de nimic, precum simpla semnare a condicii de prezenta. Nu e de mirare nici faptul ca personaje precum EBA, Vadim Tudor si Becali nu sar in ochii nimanui.

 ”Aluatul” din parlamentul european este facut se pare din materiale similare celor becalicesti, parand astfel sa poata asimila trioul amintit fara nici o frictiune. Ba mai mult! Eu cred ca pana la urma tipul de oameni amintiti  incepe sa le si convina celor de la UE. Astia fac si mai putin decat nimic, usurand astfel dezvoltarea fasoanelor dictatoriale care au inceput in ultimul timpt sa sara tot mai des in ochii tuturor acelora care ii tin deschisi.

10 comentarii:

mihai spunea...

chiar daca iti blocheaza conturile asta nu inseamna ca-ti pierzi banii neaparat, din cate mi-aduc aminte in argentina s-au blocat conturile si s-au facut limitari de sume la retrageri pentru a asigura lichiditate la toti deponentii disperati
horea , cum vezi viitorul bancilor romanesti ?

Horea spunea...

mihai dragul lu mosu. Cand tu ai avut in banca 100 000 de lei, sa zicem, si banca ii elibereaza dupa ce a blocat contul un timp. Asta in mijlocul unei inflatii galopante tu ce ai simti?

Ce ai simti cand ai vedea ca suta ta de mii cumpara in decursul unor zile ceva echivalent cu 50 000, 40 000 and so on, din banii vechi.

Apropo banci romanesti: Vor cadea multe din ele in opinia mea. La sfarsitul petrecerii va fi greu sa gasesti o banca absolut sigura oriunde te-ai duce in Europa.

Exista totusi banci care si-au vazut de treaba si care vor supravietui. Cu bilanturile in ceata este insa foarte greu sa aflii care sunt.

Cei care trebuie stiu insa acest lucru, noi nu stim.

Oricum, si aceste banci vor fi stresate la un colaps de tip Goldman sau Deutsche Bank de exemplu.

michee spunea...

chiar asa.....ce mai e in argentina in ziua de azi?

AristotelCostel spunea...

Aceleasi grozavii mi-au scapat si mie pe realitatea imobiliara (poate ceva mai "aplicat"), raspuns unuia care semneaza bancherul.

Cum ar zice un baiat cu obrazul de 25 cm, argentina e bine merci, nu conteaza ca japitele straine au marcat profitul si au plecat, lasand bastinasii sa bata in olite, important e ca noile generatii au trecut peste teapa.

Daca as fi fost fata in fata cu mihaita asta, ar fi aratat acum ca un tapet... murdar.

Radu Ionescu spunea...

Intrebarea de baraj este dupa ce se reface cat de cat situatia, e vreo sansa sa se ia masurile necesare sa nu se repete iar peste 50 de ani? Ma indoiesc, sincer.

dragon spunea...

Eu zic ca momentan inca castiga bancile, ca ia comision de retragere :D. Si daca n-o sa fie bani, se vor tiparii altii, hartia e ieftina.

mihai spunea...

nu prostele , eu as fi doar oglinda in care ai vedea tapetul de care vorbesti la o intalnire fata in fata
iar in legatura cu argentina unde aveau sedii o gramada de banci americane care sunt si acum bine mersi , daca aveai un depozit in usd de ex si banca nu da faliment , temporar iti blocheaza contul si iti iei apoi banii , cel putin nu ii pierzi , e adevarat ca daca vine o hiperinflatie urata intretimp alta e treaba ...
si te rog nu mai face reclama pe site-ul matale la toate mizeriile de pa PSD ca de exemplu individul asta :
http://cristipetre.wordpress.com/2011/11/07/republica-separatista-constanta/

AristotelCostel spunea...

@jigodel

Nu citisem articolul ala, acum ca l-am citit mi-am dat seama ca nu ma intereseaza. Legitimatia de oranjgutan te obliga sa iei anumite... pozitii? :D

mihai spunea...

@prostelus, da , cum de-ai ghicit ? sunt obligat sa iau niste pozitii sexuale cu cei de teapa ta si cei pe care-i promovezi ... pentru mai multe detalii foloseste-ti imaginatia !

AristotelCostel spunea...

@jigodel

Asta e... ai incercat sa pozezi in obiectiv ca mai toti căcuțeii educati după șablonul șnapanului ipocrit.

M-aș mira ca toți banii ajunși în brățucele lăbarilor sere i să nu lase urme și prin mediul ăsta.

... deci va fi bine, opoziția e nașpa, euro stă să-și revină, iar tu ești obiectiv de dreapta, tranzacționezi pe știri... rețeta luzărului perfect sau a căcatului de om.