Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 3 noiembrie 2011

La usa cortului

Ii pun stirile pe acesti oameni de "toate mainile", de la 1 la 10 ca sa folosim rankingul lui mihai. Cuvintele sunt de prisos. Orice om cu scaun la cap poate observa cu usurita in ce gunoiae ne scaldam. Dar mai ales calibrul gunoaielor, care, culmea, au fost alese de catre popoare ca sa conduca lumea.

Cantitaea de rahat din intestinul unui om  il vezi cel mai clar in caz de boala, mai ales atunci cand situatia te obliga la o investigatie facuta acut. Acum la boala reiese si toata murdaria in care s-a scaldat UE tot timpul. Numai ca, atunci cand vremurile erau bune, nimeni nu s-a sinchisit sa le bage in seama. Oamenii isi extrapolau traiul liniar asa cum s-au obisnuit s-o faca in ultimii 80 de ani. 

Aceste extrapolari functioneaza insa pana in momentul in care nu mai functioneaza. Moment in care murdaria ascunsa sub pres in decursul anilor se revarsa ca un rau furios.

20 de comentarii:

AristotelCostel spunea...

... zilele astea s-au facut bani "frumosi" ... din stiri. Cum zicea optimistul de serviciu, e nevoie in primul rand de oo pentru a ramane cu ceva dupa inchiderea pozitiilor. Noroc ca el deschide doar subiecte de discutie usor penibile, altfel i s-ar fi alaturat lui gogu dupa primele 2-3 comentarii.

mihai spunea...

da dl prostel , eu chiar am schimbat niste euro in usd dupa anuntul cu planul de salvare al greciei de sapt. trecuta , acum sunt ok mersi de grija
horea , mizeria care se ascunde nu e numai in UE e si in america la fel , problema cu lacomia e ca odata declansata goana dupa profituri cred ca de specialistii in derivate de pe wall street singura sansa a restului lumii era sa intre in joc astfel ii pastea falimentul generalizat

Anonim spunea...

Salut Horea,

Vad ca ECB a redus dobinda asa acum ai prevazut.

Probabil din cauza inflatiei sa o poata tine sub control :)

PS: Mugurel a fost mai rapid.

Horea spunea...

spuky, probabil din cauza hiperinfaltiei pe care poate o vedea si trisorul, un vesnic extrapolator. Eu asemenea imbecilitate ca cea facuta de Trichet, exact in mediul in care ne aflam, nu am mai vazut.

Barbosul si-a mentinut macar linia. A inteles ca saltul preturilor a fost ceva vremelnic si creat de Qe nu de cerere.

AristotelCostel spunea...

@jigodel

Horea tine pagina pentru a informa, iar eu am constatat corect faptul ca tu dezinformezi si ametesti curiosii din cauza caracterului "carelai".

Radu Ionescu spunea...

Am citit undeva ca cele mai paguboase cuvinte sunt "this time it's different" ... cred ca era si titlul unei carti despre cum se tot repeta istoria

mihai spunea...

@prostanel , nu stiu care dintre noi ameteste mai mult cititorii d-lui horea care vor si ei sa afle un curs eur/usd ... eu care mai citesc din cand in cand cate o stire si apoi imi spun parerea pe site sau matale care ma combati intr-un limbaj superparabolizat , mereu pe contre si atacuri la persoana sau partide

AristotelCostel spunea...

@jigodel

Impresia mea e ca esti chiar subiect prin articolele lui horea. De prostut ce esti nici n-ai observat.

mihai spunea...

@prostanel , e adevarat ca horea mai ma da ca exemplu negativ prin articole dar pana la urma nici ce a prezis el inca nu s-a intamplat ,deocamdata euro sta bine mersi la 1.38 usd , ramane de vazut daca o sa vina sau nu valul ala deflationist urat sau poate cine stie sarim direct in hiperinflatie ... totul depinde de probabilitati !

Radu Ionescu spunea...

Uneori cred ca mihai si costel pun in scena o piesa ca altfel s-ar fi plictisit pana acum de contrele astea fara sfarsit ...

AristotelCostel spunea...

@jigodel

Corect. Desi el si-a nuantat pozitia, o jigodie ca tine poate evidentia faptul ca "e ca la loto". Un prost de genul tau era si Ionut Bordei in 2008...

Cumparatori cu bani sunt, insa stau putin pe loc sa vada ce se intampla. E ca la loto, nimeni nu merge in timpul saptamanii si se fac cozi in week-end. Numai ca in momentul in care apar cozi la dezvoltatori, preturile cresc mult mai mult decat ar trebui sa creasca normal. Pentru ca oamenii tot trebuie sa-si cumpere, dar s-ar putea sa plateasca mult mai multi bani", a declarat Ionut Bordei, directorul departamentului rezidential al companiei de consultanta imobiliara CB Richard Ellis Eurisko.

AristotelCostel spunea...

@radu

Banui ca nu ti se intrerupe fm-ul din cauza noastra, da' mie mi se pare usor inacceptabil ca horea sa raspunda constructiv unui caracter jigodios care forteaza raspunsuri pentru adoptarea anumitor pozitii... provocand la noi si noi... precizari.

mihai spunea...

@prostelus , e vorba de probabilitati nu de "ca la loto" dar se pare ca un specialist ca tine nu sesizeaza diferenta ...
acel bordei e baiat destept , prosti sunt fazanii care l-au crezut !

AristotelCostel spunea...

@jigodel

Bordei e un prost facut de bacanie pe PF. In ultima vreme a mai slabit, a mai chelit, dar a ramas la fel de prost. De boala asta nu scapati. :D

Horea spunea...

mihai,sincer sa fiu pe mine nu ma deranjezi de loc. Uite ca eu nu cred ca dezinfoemezi voit.

Cred ca citesti articole aproape de crezul si de convingerile tale ceea ce este de fapt un lucru uman.
Vi pe urma si afirmi in comentarii lucruri pe care ai dori probabil sa le vezi.

Aceasta abordare da insa de obicei rezultate destul de proaste, mai ales atunci cand nu esti stapan pe subiectul pe care il dezbati.

Eu nu te-am dat ca nici un fel de exemplu. Dimpotriva! Am incercat sa-ti raspund cu rabdare la toate comentariile, chiar si atunci cand nu te-ai prea sinchisit sa citesti atent ceea ce am scris. Necitind atent intelegi lucrurile scrise de mine anapoda.

Perceptiile tale nu coincid cu ale mele, ceea ce este absolut ok, si de aceea le-am si citat in articole.

Tocmai pentru ca vroiam sa scot in evidenta cat de diferit pot vedea doi oameni acelasi subiect.

Pentru mine felul tau de abordare a democratiei si a functionarii UE devine de multe ori bizar. Ca si repetitiile obsesive privind cursul euro, care se schimba ca un ceas dupa fiecare interventie pe care ai avut-o.

Dar, pana la urma, felul de-a vedea lucrurile atat de diferit ne face asa colorati cum suntem.

Ca sa intelegi mai bine termenul de probabilitate,unul pe care nu mi se pare ca l-ai inteles intocmai, iti voi da un exemplu; Daca conduci o masina cu ochii inchisi, chiar si pe o sosea necirculata, exista o probabilitate de pana la 90% ca te vei baga in ceva, sau ca te vei rasturna intr-un sant.

Exista totusi si in acelasi timp si o probabilitate deosebit de infima 5-10% ca acest lucru sa nu se intample.

Cam asta vad eu ca ar fi si probabilitatea unei hiperinflatii, al unui dolar facut bucati si al unui euro in cer. Asta pana creditele vor fi distruse sau replatite.

Dupa aceea probabilitatea enuntata se va schimba. Sansele unei inflatii, sau de ce nu chiar al unei hiperinflatii, vor urca deodata la cel putin 60-70%.

Radu Ionescu spunea...

Horea presupun ca ai spus de mai multe ori dar nu mai tin minte cat estimezi ca va dura deflatia? 2-3 ani?

Horea spunea...

Radu, in opinia mea pana in 2015-2016. Mai multe cicluri ar trebui sa dea de fund concmitent in perioada amintita.

Intre timp, mai ales acum la inceput, in anii imediat urmatori, eu cred ca vom avea si reveniri bursiere destul de importante.

Care vor da o impresie falsa de sfarsit. Cantitatea imensa de credite care vor trebui sa dispara vor prelungi insa agonia.

Observa!

In cazul in care bancile nu ar fi fost preocuparea principala a politicienilor mituiti, cele care sunt insolvente ar fi dat deja faliment. Un asemnea scenariu ar fi prescurtat agonia cu niste ani buni, cred eu.

Horea spunea...

Costel, poate in opinia unora par sa am prea multa rabdare. O am si o voi avea intotdeauna fata de oamenii cu idei diferite dar si cu tendinta de a dezbate civilizat.

Pe mine nu ma deranjeaza divergenta de idei, ea tine de spiritul uman. Ceea ce ma deranjeaza insa este rea vointa precum si lipsa de educatie care a iesit la iveala in cateva cazuri.

Nu te obliga nimeni sa fi masochist si sa citesti lucruri in care nu crezi, chiar daca ele ar fi clare ca lumina zilei.

Sti despre dezbaterile pe care le-am avut cu Flavian. Sti si despre cantitatea de energie pe care a consumat-o omul ca sa explice.

Cu toate acestea nu l-am suspectat niciodata de reavointa. Citea si el puzderia de stiri si articole de pe net, din care cca. 1% au valoare. Le-a ales pe acelea care pareau sa-l convinga, pentru ca erau mai mult ca sigur concordante cu propriile sale convingeri.

Fara sa insulte, si eu sunt convins ca avea si cele mai bune intentii, omul a incercat sa explice. A explicat insa asa cum a inteles el lucrurile. Cam asa cred eu ca face si mihai. O diferenta destul de mare fata de gogu, i-conomics sau avocat. Care au confundat badarania cu argumentul.

Badarania devine si mai crasa atunci cand rasare pe blogul meu. De ce? Pentru ca eu nu m-am pretins niciodata a fi atotstiutor.
Am incurajat pe toti cititorii sa citeasca si altceva, punand chiar pe pagina mea ideile total divergente ale altora.

Am spus intotdeauna ca nu vreau sa dau nici sfaturi, tocmai pentru a nu face rau cuiva. Am interpretat asadar tot ceea ce ne inconjoara conform logicii mele, pentru ca alta logica nu am.

Din fericire pentru mine realitatea a demonstrat pana acum ca felul meu de-a gandi a fost destul de realist. Cei care vor sa continue sa viseze n-au decat.

Pot face insa acest lucru fara sa insulte si fara a fi badarani. Dar mai ales fara sa se autochinuiasca pe o pagina care nu le ofera oricum nimic.

Radu Ionescu spunea...

"Intre timp, mai ales acum la inceput, in anii imediat urmatori, eu cred ca vom avea si reveniri bursiere destul de importante."

Asta in seamna ca la sfarsitul lui 2012 bursa va fi semnificativ mai mare decat acum? Sau doar la inceputul anului creste si spre sfarsit o sa scada?

Horea spunea...

Radu, nu neaparat. Ar putea insemna doar ca dupa caderi intensive vor urma si reveniri de luat in seama. Nu cred asadar intr-o prabusire momentana pana la nivelele pe care le-am enuntat.

Vad in schimb o evolutie treptata spre aceleasi nivele! S-ar putea totusi sa gresesc.

Cauza unei astfel de evolutii probabile? Politicienii care vor continua sa dea oxigen muribundului pana in momentul in care vor constata ca si-a dat duhul.