Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 8 noiembrie 2011

O intrebare de doi bani.

Venita din partea jurnalistilor de la Gandul in legatura cu imaginea pe care am expus-o si eu." Justifica aceste fotografii un nou razboi? Raspuns: Sigur ca justifica! Pentru ca un razboi pornit de SUA poate fi justificat cu orice fel de fotografii. Chiar si cu unele facute la un meci de fotbal, unul la care toti spectatorii au sosit cu arme nucleare in buzunar. Un lucru pe care SUA l-ar va dovedi cu siguranta, exact asa cum a dovedit existenta armelor nucleare din Iraq. 

Pentru un posibil atac mai e nevoie insa de inca o conditie indispensabila: Terenul de fotbal fotografiat trebuie sa se afle intr-o tara producatoare de petrol. 

Imperiul american este in destramare ca de fapt orice imperiu de pana acuma cunoscut din istorie. Asta nu palce insa de loc celora care l-au sustinut. Celora cu foarte multi bani, numiti in limbaj "medical" bancheri si politicieni. Oricare imperiu care se clatina mai porneste de aceea si de obicei un ultim razboi, unul care il duce tot de obicei la pierire. De mediul propice unui nou razboi mondial am vorbit pe aceasta pagina imediat dupa inaugurare. Sincer sa fiu eu il vedeam dupa cum am mai spus pe Bush in postura de conquistador. Dar, am precizat mai pe urma, ca, un laureat al premiului Nobel pentru pace s-ar potrivi dupa parerea mea mult mai bine. Care pace i-a conferit actualului presedinte american premiul primit o stiu doar cei de la Oslo.

Un Nobel, tot pentru pace, il asteapta probabil si pe premierul israelian. Pe cel care a inceput sa coaca planurile de razboi cu Iranul. Este oare Iranul o tara model si pacifista pana in maduva oaselor? Nicidecum! Este o dictatura a popilor musulmani care a calcat democratia in picioare din momentul in care aiatolahul Khomeini a preluat puterea. Domnul Ahmadinejad, actualul presedinte ales prin frauda electorala, este si el o vulpe. In stare sa faca orice pentru putere. O vulpe foarte sireata care a mai si declarat ca cel mai bun stat Isrelian, in opinia sa, este unul care nu exista. De la cuvinte la fapte drumul este insa lung. 

Nu si pentru o America si pentru o lume ocidentala afundata pana peste cap in datorii. In opinia mea aceste datorii sunt mai mult decat suficiente pentru pornirea unui razboi. Si inca nu de oricare ci unul mondial. Asta pentru ca atacarea Iranului va fi, tot in opinia mea, fitilul prelungit al bombei libiene. Una care a dat semnalul semanatului de invrajbire in lume. Depresiunea din anii 30 s-a rezolvat in acelasi stil. Mai mult decat atat! Evenimentelor economice de atunci par sa semene leit cu cele actuale. Lumea s-a straduit sa-si puna asternutul timp de mai bine de 80 de ani. Acum nu ne mai ramane altceva decat sa sarim in pat si sa suferim de insomnie.

10 comentarii:

Radu Ionescu spunea...

Totusi, cu toate povestile din lume, nu vad SUA sa aiba sustinerea necesara pentru un razboi, nu din afara si nu de la opinia publica. Poate opinia publica nu a contat prea mult in ultima vreme dar asta se poate schimbva, picatura care umple paharul. Si nici resurse nu stiu daca au sa mai deschida un front, desi au in continuare pe departe cea mai zdravana armata, Iran nu e Iraq sau Afganistan e alta mancare de peste, si s-a vazut ca superioritatea numerica si tehnologica nu face mare lucru in munti. In plus Rusia si China se vor opune cu siguranta.

Cu tot imperiul in destramare nu cred ca sunt destul de nebuni s aporneasca razboi mondial. Cel putin asa sper. Nu stiou cum au ajuns toti dementii la putere in lumea asta ...

Horea spunea...

Radule tata, Sua nu va incepe nimic. Israelul va face acest lucru, asta ca problemele cu opinia publica sa fie mai putine.

Corect ceea ce spui in legatura cu faptul ca Iranul e altceva. Oricum eu am avut un articol atunci cand Libia a fost invadata.

Spuneam atunci ca semnalul unui posibil nou razboi mondial a fost dat.

Imi mentin in continuare si din pacate parerea. Idiotii care conduc in momentul de fata lumea nu sunt mai idioti decat altii desi par afi.

Imprejurarile in care lucreaza s-au schimbat insa radical. Au cules roadele a tot ceea ce s-a semanat pana acum. Este imposibil sa plantezi undeva un mar si sa te astepti mai pe urma sa recoltezi elefanti.

Repet cea ce am mai spus de sute de ori. Doresc din suflet ca perceptia pe care am exprimat-o sa fie gresita.

dragon spunea...

Eu sincer nu cred in scenariul unui razboi global intre puterile mari. Poate intre israel/iran cum era in vietnam, adica cu implicari pe ambele fronturi. Dar nu cred ca va risca cineva sa atace o putere care are arme nucleare. Ca la un moment dat sigur ar intra cineva in disperare si ar apasa butonul magic. Si atunci Fallout va deveni realitate.

Radu Ionescu spunea...

Problema e ca israelul cam are bomba si poate nici iranul nu e departe

Vali spunea...

Isarescu a vorbit din nou si a spus ca aceasta criza e de neinteles...
Uitati-va, zice viticultorul, dovada suprema e ca euro s-a intarit deci ce criza a euro vedeti voi?! Omul devine din ce in ce mai penibil odata cu apropierea colapsului. Ma uit in jur si imi cam miroase a praf de pusca.
Apropos euro. Imediat ce Isailescu(o fi frate cu Mihai?) a vorbit euro s-a dus in cap.
Mai vezi resurse pentru euro sa incerce nivelele de la sfarsitul lui octombrie ? Ca mie mi se pare setat pentru o cadere zdravana.

Horea spunea...

Vali,Isarescu vorbeste ca sa nu taca. Pentru romani va ramane insa o icoana. Asta pentru ca romanul se uita la pozitia si la studiile pe care le are si nicidecum la ceea ce scoate pe gura.

Tot romanul este si prea ”obosit” ca sa compare spusele lui Isarescu cu ceea ce se intampla de fapt. Costel a expus un foileton intreg, in ordine cronologica, cu ineptiile viticultorului.

In cea ce priveste euro trebuie sa vad daca va putea ajunge pana la 1,3580. Asta inainte ca sa-mi pot da cu parerea privind intrebarea pe care o pui.

dragon spunea...

@radu: Israelul are, dar iranul n-are. Asa cum SUA are dar Irak n-avea. Trebuie sa fie nebul unul care da drumul la un razboi nuclear. Mai ales daca sunt implicati rusii cu americanii (care impreuna au cam 20000 de focoase.

mihai spunea...

horea , eur = 4.37 lei , isarel cu arma la picior , de ce nu o foloseste ? sau poate maine dimineata sa se bage ca acum e cam tarziu ?

Horea spunea...

Baietii lu mosu mihai si dragon. Un razboi mandial poate incepe cu invazia unei tari si nu va incepe in opinia mea niciodata cu folosirea bombei atomice. Vezi invazia Poloniei care prevestea cruciada lui Hitler.

Eu unul am vazut invazia Libiei ca fiind ceva asemanator cu invazia Poloniei, deci inceputul cruciadei.Am si scris un articol despre asta atunci. Iranul ar putea fi al doilea pas, ca mai pe urma lucrurile sa se extinda asa cum obisnuiesc.

Un razboi mondial nu incepe asadar deodata ci treptat. Pana acum prea am nimerit evolutia lucrurilor. Sper sa gresesc de aceasta data.

Tzipi spunea...

Votez si eu tot cu razboiul mondial : economia lumii e pe stil piramidal. Am ajuns in varf : acum e momentul sa stricam totul, ca sa putem reconstrui totul, si astfel sa repornim economia.
Cam asa se intampla cand produci mai mult decat ai nevoie la nivel global, insa nu permiti maselor de sclavi sa traiasca din ceea ce produc, fortandu-i sa produca si mai mult, 8 ore/ zi, ca sa poata supravietui.