Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





sâmbătă, 12 noiembrie 2011

Problema europeana explicata la nivel de clasa a cincea



Si inca un filmulet despre un lucru pe care la-m repetat de multe ori aici pe acest blog. Despre felul in care suntem "regulati" tot mai bine si tot mai frecvent de guvernele pe care le alegem. Si despre stirile distorsionate care ni se servesc zi de zi privind in principiu orice, produsul brut domestic inclus.

6 comentarii:

AristotelCostel spunea...

Banca-punte, invenţia care ar putea pune statul la plată pentru a salva bănci eşuate

Mie-mi place expresia "cretinii de la BNR"... acum s-o folosesc. :D

Oare cand vor intelege cretinii de la BNR ca bancarzii nu pot fi responsabilizati cu bagajul asta de... scheme.

Aveti probleme? Avem scheme!!!

Dar stai, nu ei sunt cretini, ci eu naiv, escrocheriile astea sunt doar un mod de viata pentru baietii destepti... comunistii saraci trebuie sa dea la rindea... poporul sa munceasca... de pomana... sa faca nimic pe bani multi si sa plateasca naibii ratele mai mari decat veniturile, sa faca turism fara strazi, sa cheltuiasca mult si cumpatat, sa se implice si sa nu se bage... pe scurt... politici de dreapta implementate de securisti.

Ăștia fiind in antiteza cu peceristii anilor '80 nu mă mai miră sindromul internautic romanesc... "de dreapta"... bișniță cu blugi, dungi pe asfalt, alba neagra imobiliară, jocuri piramidale, scheme Ponzi și alte... scheme... clică prosperă... neamu' prostit plătește.

originar spunea...

@Aristotel
de acord intru totul cu ce spui

Horea spunea...

"Banca-punte nu poate da faliment." dar viticultorii desemnati de BNR ca s-o conduca ar putea sa cada in nas si sa si-l rupa. Asta pentru ca vor sta pe o punte fabricata din frunze.

Important este insa altceva, mesajul in sine!!!

Iata ca aceiasi viticultori care numai acum cateva luni vorbeau cu dezinvoltura de invazia de investitori si de banci romanesti una mai solida si mai fortareata decat alta, vor sa se apuce in momentul de fata de constructia puntilor.

In urma citirii acestui articol eu nu pot avea decat un singur mesaj. Ia banii pe care ii ai, baga-i si in pamant la nevoie si da-te jos de pe punte cat mai ai timp. Asta daca nu cumva vei dori sa-ti rupi gatul impreuna cu vinarii lui Isarescu.

Daca nu mi-ai inteles cumva subtilitatile traduc. Podul bancilor din Roamnia este in momentul de fata atat de subred, conform insasi BNR, incat va fi inlocuit in curand cu o punte. Ce nu a tinut un pod, va putea oare tine o punte? Mai ales una fabricata din frunze de vita de vie?

i-conomics spunea...

Trebuie tinut cont ca viitoarea punte va avea in spate un foarte firav fond de garantare a depozitelor.

http://abciconomics.blogspot.com/2010/12/fondul-de-garantare-depozitelor-nu-este.html

mihai spunea...

horea, ultimele vesti din grecia si italia sunt surprinzator de bune , guverne de tehnocrati , cred ca chestia cu banc run-ul trebuie sa mai astepte un pic ... pana una alta de ce trebuie sa ne fie frica in lume nu e de deflatie + depresie ( doamne fereste ) cat de stagflatie ! ce parere ai ?

Horea spunea...

mihai am parerea pe care am avut-o si pana acuma! Tu ai fost si se pare ca vei ramane intotdeauna omul cu stirile.