Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





miercuri, 23 noiembrie 2011

Stiri arzatoare, arzatoare stiri, stiri arzatoare

Din tabloidul capital “Știați că Mic.ro se vinde?“ O stire pe care revista o numeste in mailul trimis SOC.

Eu stiam petru ca am vazut magazinele din Targu-Mures. Plasate langa alte magazine deja etablate, mai mari, dar cu preturi mai mici. O idee falimentara al lui Dinel, de la inceput asadar. In opinia mea, foarte socat va fi insa magarul care va cumpara MIC.RO.

Tot din capital: "Bancile europene nu mai au bani" No fuck?  Eu spuneam asta de 2 ani, in timp ce voi spuneati ca au. Argumentand cu testele de stres pe care le-au trecut apropape toate bancile. Tot voi ati publicat si ati si intampinat acele teste reusite cu ropote de aplauze si ovatii.

Tehnocratii se ineaca inainte de a fi sarit in apa. Asa cum am prezis in ultimul film expus acum cca. 10 zile. Straniu nu-i asa? Din moment ce eram convinsi ca oamenii sunt doar niste roboti. Robotii au primit de la natiunile unite franco-germane si un ultimat demorocratic. Asa cum el la moda in zilele noastre. Semneaza sau iti rup gura. Uite ca in acest caz nici macar tehnocratul nu este un robot absolut.

Am intrat in cacat: Eu staff to go on strike. Se opreste lumea tovarasi! Nu o sa mai avem oameni care sa masoare curbura castravetilor. Situatie curat murdara si amenintatoare! Eu unul m-as bucura daca greva ar tine o vesnicie. Asta ca oamenii sa se trezeasca si sa poata vedea faptul ca grevistii sunt de fapt cele mai mari piedici in fata mersului normal al societatilor. Pentru ca incearca sa-ti rupa picioarele aproape zilnic ei vor acum salarii si mai mari si drepturi si mai multe. Culmea e ca le vor primii!

Mai vreti vreo stire? Iese cate una in fiecare minut. Va mai spun una proaspata de tot, una pe care eu am anuntat-o pe acest blog acum cca. un an. China nu mai vrea sa creasca, economia intra in contractie. Ba eu am fost si mai nesimtit si si mai obraznic afirmand cu tarie ca tara isi va rupe gatul, impreuna cu guvernul actual cu tot. Asta da miracol!

Uite ca era sa uit stirea cea mai importanta: Banks ponder euro-zone split. In lumea de azi cei care au stiut sa falimenteze orice consortiu pe care la-au condus au cuvantul cel mai greu. Daca bancherii nu mai vad zona euro, eu de ce as mai vedea-o? Asta din moment ce o vedeam in ceata si acum cativa ani.




6 comentarii:

Akhenaton spunea...

Inca o stire anticipata de tine si de AC:
http://www.adevarul.ro/financiar/imobiliare/Caderea-imobiliare-provoaca-bancilor-chinezesti_0_596340517.html

Horea spunea...

De ce nu? Vorbeam tocmai despre stiri.

mihai spunea...

asa cum am mai spus imi place de nemti ca nu se lasa , totul se prabuseste in jurul lor dar ei nu lasa ECB-ul sa tipareasca ....

Anonim spunea...

@mihai

Nemti probabil au inteles ca pornind tiparnita nu o sa se intimple nimic.

Apropo stii de ce o duc nemti atit de bine economic? In economia germana nu s-au mai marit salariile de vreo 20 de ani.

Fa un exercitiu de imaginatie si imagineazati ca ECB a printat deja 1000 de trilioane de EUR. Cum crezi ca se vor imparti acesti bani?

Vor merge din casa in casa si vor da cite 10000 la fiecare?

Vor face o fabrica ca un depozit mare si vor chema cei 21% someri din Spania la pomana? ori pe someri greci sau italieni, etc?

A fost simplu in Romania cu inflatia acu 20 de ani, toata lumea lucra la stat, statu printa si distribuia, era usor.

Cum fac si io acuma sa primesc din bani tipariti? Fac o cerere la ECB?
Noooo. Ia un credit..nu merci :)

Horea spunea...

mihai, parca pana acum iti placea de nemti pentru ca nu lasau ECB sa tipareasca. Mie imi place de tine! Pari a fi un om plin de dragoste in orice imprejurari. Minunat! Cu oameni ca tine ne-am tine permanent unul pe altul in brate in timp ce lumea ar fi lipsita total de conflicte.

mihai spunea...

horea , pai da , asa am si spus imi place de ei ca nu lasa ECB-ul sa tipareasca , ca FED-ul . Pana la urma toti PIIGSI sa se duca de-a berbeleacul in nas cu euro de gat , sa nu creada toti smecherii ca o sa fie bailoutati ca in USA !