Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





luni, 14 noiembrie 2011

Stiri bune si stiri nebune

Uita-te pe graficul de o ora a perechii euro dolar! Ca sa vezi ca mihai nu a fost singurul om care a intrat in viteza la stirile "bune". Au fost mai multi care au sarit ca arsi, impingand pretul euro spre rezistenta pe carea ai vazut-o deja in filmul de ieri.

Bucuria adusa de stirile cu tehnocratii a fost insa de durata scurta, euro incepand sa cada imediat dupa ce spiritele incendiate au cumparat tot ceea ce au avut de cumparat. Cei care au citit "Teoria celor trei valuri" au inteles cu siguranta si cauza care a determinat caderea valutei comunitare, pentru ca am toata convingerea ca acestia din urma se ghideaza strict dupa ceea ce face pretul unui obiect, la un moment dat bine definit, si nu dupa stiri. Zona de la care a inceput sa cada euro este una clasica de oferta si cu asta punct.

Oricum mihai va mai intra in viteza si in viitor. Asta pentru ca euro nu si-a terminat aprecierea. Mai are de mers o bucatica buna, daca e sa tinem cont de niste calcule de timp pe care le-am repetatat de mai multe ori pe acest blog. Atata timp cat scenariul de apreciere burisiera, inceput in 4 oct, al carui durata probabila am anuntat-o ca fiind de cca. 3 luni, nu se schimba,  euro si totul legat de risc vor merge inainte cu indicii bursieri.

Pana atunci cei ce inteleg piata vor mai stoarce niste miliarde de la cei care sar ca arsi atunci cand citesc stirile. Nu stiu  daca iti mai amintesti despre faptul ca in acest raliu pe care il vedeam venind si pe care l-am numit infernal am mai vorbit si de o volatilitate excesiva, una pe care o vedeam aparand in toate pietele. Iat-o!

Miscari bruste, consistente, in sus si in jos, de la o zi la alta. Pe mine ma surprinde totusi un lucru, care mi se pare in acelasi timp si deosebit de straniu. Nici o evidenta si nici un argument, care vine de fapt direct din gura pietei, nu pare sa poata sa-i conviga pe admiratorii de stiri. Un lucru foarte benefic de fapt si necesar pentru cealalta categorie de traderi,  pentru cei care isi fac profiturile exclusiv pe spinarea ultimilor.

11 comentarii:

AristotelCostel spunea...

Mihai - legenda unui prostovan

5mai2011

sa vinzi yeni si ce sa iei ? euro , dolari ? doamne fereste ! prost sa fie ala care se mai apropie de dolari , m-am fript odata si mi-ajunge , mai bine lei lui isarel ! sursa

5mai. :)

17mai2011
euro din cate se pare incepe iarasi sa-si umfle muschii , totusi dolarul inca nu are suficient suflu pentru a perfora mai serios bariera de 1.41
horia , ai grija cu investitia in dolari , crezi ca o sa dovedeasca obama , bernake and comp ?

sursa

19mai2011
...pana una alta se pare ca dolarul incepe incet incet sa o ia din nou la vale
sursa

14iunie2011
nu stiu cat o sa cada francul , presupun ca putin spre deloc atata timp cat grecia nu e in faliment , dar dolarul pe de alta parte o sa o ia la vale rau de tot si asta inainte sa apara cresterea economica mult asteptata din us , asa cum spera unii...
sursa

8august2011
horea , ce se intampla cu dolarul cu america ?
sursa

Horea, jigodel prostel asta a stiut tot timpul de pozitia ta long pe dolar asa ca te-a lucrat la temelie cateva luni, in perioada intoarcerii trendului... transpirand pe aici cele mai grotesti prostii de care poate fi capabil un talamb fara caracter, insa motivul real pentru care am tinut sa-i "reunesc" pleiada de mizerii tine de... orgoliu. :D

Ehhh... argumentele fiind deja enumerate n-o sa mai repet... concluziile. :)

:)

Bonus
25mai2011
Isărescu: Capitalurile vor intra probabil masiv în România. BNR va atenua volatilitatea cursului

P.S. Jigodel prostel, la fiecare raspuns solicitat ma voi prezenta cu desaga de argumente.

mihai spunea...

@rahatel prostel , nici n-a inceput bine distractia si vad ca ai inceput deja sa-mi canti prohodul , eu ma asteptam sa-mi faci o analiza cronologica pe la eur/usd = 1.3 dar vad ca nu te-ai mai abtinut !
intoarce-o cum vrei dar in deflatie tot nu cred asa de mult ca horea , am si eu o probabilitate dar mai mica dar care ce sa mai zic , creste incet dupa ultimele stiri ...
asculta de la nenea ceva , ca te-nvata de bine , ca esti mic si prost , cat timp o sa fie bernake la fed ( +/- obama ) nu o sa fie deflatie in US , in cel mai probabil caz o sa avem stagflatie
data viitoare cand mai deschizi gura ai grija ca eur/usd sa fie la cel mult 1.25 iar gold-ul la cel mult 700 usd asta ca sa recunosc ca ai avut dreptate si nu esti doar bun de clanta !

Horea spunea...

mihai, daca nu crezi in deflatie si crezi in Bernanke si Obama, ai o ocazia fenomenla pentru a te imbogatii.

Vinde dolari de toti banii pe care ii ai. Atunci cand Bernanke si Obama vor distruge dolarul tu vei fi un mare castigator.

Stagflatia de care vorbesti, una pe care sper ca ai si inteles-o, pentru ca nu pot sa-mi inchpui ca ai vrea sa dai lectii cuiva despre lucruri pe care nu le-ai inteles, te va ajuta si ea in drumul tau spre reusita.

Eu iti urez succes

AristotelCostel spunea...

@jigodel prostel

Pana la un moment dat ai parut un smecherel glumet spre prostut... pana a inceput sa te deconspire latura... expusa pe scenariul defavorabil.

"Asculta la mine", in luna mai... nu numai ca fugeai de dolar, dar... "mai bine lei lui isarel"

Pricepi cat esti de prost?

... paradoxal... sunt sigur ca nu pricepi. :)

mihai spunea...

@fraierel prostel , faptul ca mai comentez pe aici nu inseamna ca sunt a toate cunoscator asa cum vrei sa pari tu ! in general am mers pe diversificare valutara pentru a acoperii toate variantele surpriza din viitor , @horea ,in ceea ce priveste dolarii pe care-i am o sa scap de ei cu prima ocazie , in principiu cand o sa se reia putin cresterea economica mondiala ( asta pentru ca nu cred ca americanii o sa poata vreodata sa-si plateasca deficitul imens fara o devalorizare puternica a usd )

Horea spunea...

Mihaita! nu m-ai inteles. Eu nu stiam ca ai dolari si nici nu trebuie sa-i ai ca sa-i vinzi.

Iti deschizi un cont la orice broker si faci un leverage de 200% ceea ce insemna ca la 1000 de dolari depusi in cont poti vinde 200 000 de dolari din orice pereche.1000x200= 200 000

Alegand de exemplu perechea euro-dolar, asta pentru ca valuta comunitara pare sa-ti placa la nebunie vei primi echivalentul in euro a 200 000 de dolari vanduti.

Poti face asta cu orice pereche valutara din moment ce dolarul face pereche cu toate valutele. Astepti pe urma ca dolarul sa se faca praf si daca lucrurile merg asa cum le-ai calculat tu te vei trezi milionar. Asta cu o investitie de doar 1000 de dolari.

Daca crezi cumva ca glumesc intereseaza-te si o sa vezi ca ceea ce spun este posibil.

Totul depinde doar de un lucru: dolarul trebuie sa se faca praf asa cum spui. Acest lucru trebuie sa fie insa un bagatel, pentru cineva care stie ca Bernanke si Obama vor umple SUA de hiperinflatie, prin dolarii pe care ii vor tiparii.

cg spunea...

Horea, unde vezi CHF-ul pe o perioda de timp scurta si medie, de pe la inceputul lui octombrie atinge mereu niste limite sus -jos si se retrage.
Multumesc, iti doresc multa putere de munca pentru activitatile de zi cu zi si pentru acest blog :)

mihai spunea...

@horea , mai depinde de un lucru , sa am cu ce sa platesc daca treaba merge invers ! daca pot face treaba asta si sa pierd doar 1000 usd fara sa garantez cu nimic ar fi ok ,castigul e al meu iar pierderea e a firmei ( capitalism autentic made in america )
parerea mea in legatura cu usd-ul e ca americanii profita de faptul ca e reserve currency si isi permit cam multe ,tiparesc in prostie , deficit cat cuprinde , fed-ul a curatat majoritatea activelor toxice din bancile americane cu dolari proaspat tipariti etc ...din pacate si restul valutelor trebuie sa se ia dupa usd , in final cred ca toate o sa se duca la vale rau de tot , in frunte cu usd-ul , gbp-ul si de ce nu si euro ( chiar daca nu le place nemtilor ).
asa cum am mai spus bernake nu o sa lase deflatia ( si cresterea somajului ) sa-i cuprinda pe americani (chiar daca tu crezi ca fed-ul a terminat toate gloantele ) si asta chiar cu pretul ingroparii usd-ului

Horea spunea...

mihai, pierzi doar cei 1000 de dolari, nimic mai mult.

cg franc fata de ce?

cg spunea...

Horea, aveam in vedere perechea eur/chf cand am intrebat.

Horea spunea...

cg,se pare ca o minima la nivelul de 1 la 1, un nivel pe care l-am prezis dupa cate iti amintesti probabil, a fost atinsa.

Nu am inca ceea ce este necesar pentru o predictie serioasa. Deocamdata trendul de durata lunga este negativ.