Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 1 noiembrie 2011

Tabloidul capital intra in forma

"Despre Ungaria si riscul ei de faliment am mai vorbit si in alte postari, dar ceea ce conteaza acum este prezentul si viitorul apropiat. Un lucru este clar! Ungaria a fost si va ramane unul din mai multe fitile pe care le are bomba europeana."

Undeva prin 2010 m-a apucat si pe mine diareea verbala intr-un articol pe care il vei gasi aici. E mult de atunci, mai bine de un an, dar, si mai mult timp a trecut insa de la data la care vorbeam de formatiunea tehnica pe care am numit-o ”Ceausescu”. Una care a aparut, cu toate ca nu exista conform unora, exact in graficul forintului fata de francul elvetian. Despre semnificatia lui ”Niculae” am vorbit atunci, asa ca nu mai trebuie sa ma repet.

Dar iata ca am ajuns acum in perioada in care se numara bobocii. Ungaria nu prea are boboci de numarat. Expun articolul din capital pentru ca este in limba romana. Tot in capital mai apare insa si altceva, intr-un alt articol demn de mentionat. De ce m-am imprietenit cu capital? Pentru ca nu am fost dusmani niciodata.

Eu am facut doar ceea ce cred ca trebuie sa fac, adica sa scot in evidenta ceea ce mi se pare complet eronat si scris intr-un mod total neprofesionist, dar si ceea ce conteaza si ceea ce cred eu ca este adevarat, indiferent de unde vine stirea. Pentru ca stirile care conteaza, cele 1% iti pot influenta si iti pot schima tie si oricarui alt om viitorul. Ultima stire de care vorbesc este cea care remarca furtuna imobiliara in dezlantuire. Unde? In China? Nicidecum! Ci exact aici in Valahia, unde asa numitii dezvoltatori imobiliari si vanzatorii de materii prime pentru casute si alte formatiuni cu etaj, au continuat sa impinga preturile spre cer. Fara sa vanda aproape nimic desigur.

Hotului dambovitaen nu i-a pasat insa. Cel care fura nu prea are nici cunostinte despre piata dar nici respect pentru bani. Asta pur si simplu pentru ca nu a muncit pentru ei. Iata cum sa face ca palatele s-au inmultit si in perioada asta sumbra. Asta pentru ca romanul nostru nu-i prost destul daca nu-i si fudul. Sa vedem ce vor face baietii si fetele cu case in timpul acestui uragan in devenire. Unul despre care eu m-am straduit sa avertizez de mai multe ori. Vremurile s-au schimbat acum precum s-au schimbat si perceptiile umane fata de vilute.

Cand domnului Negoita, mare politician si om de desfaceri, i se vand apartamentele la licitatie de catre fisc, intre 16 si 40 000 de euro, branzica incepe sa se imputa si in tara valaha. Si as vrea sa iti soptesc ca de obicei inca ceva la ureche: asta este numai inceputul. Sfarsitul va fi oricum foarte tragic si cu mult praf si pulbere. Asta pentru ca cei ce trebuiau sa vanda pana acum vor fi fortati sa vanda pentru nimic, ca sa faca rost de cash. Asa se intampla de obicei intr-un mediu deflationist, pe care te incapatanezi sa il vezi hiperinflationist. Astepti sa urce preturile, pana vei ramane fara nimic.

Am pus inca un grafic pentru hiperinflationisti. Unul care reprezinta excesul de rezerve de la FED in momentul de fata. Vezi pe el foarte clar unde au ajuns QE-urile. Inapoi in pivnita aceluiasi FED care le-a emis.

2 comentarii:

Radu Ionescu spunea...

In pipera e un "ansamblu" rezidential de vreo 600 de bucati numit upground. Un amic al meu a cerut un pret pentru apartament cu 4 camere si aparent e 420 mii euro fara tva - ei zic 250 de mepi dar in realitate sunt vreo 160 utili. Site-ul producatorului lauda locatia (pe fabrica de glucoza strada pe care se circula bara la bara, inconjurata de cladiri de birouri, accesul usor - conform site-ului primaria sectorului are in plan sa largeasca strada candva in urmatoarea era geologica si cel mai tare zona buna pentru copii fiid aproape de muzeul antipa - aproape insemnand sub 10 kilometri probabil ... Sunt foarte foarte curios daca vand ceva la pretul asta pentru ca eu nu imi pot inchipui cum. Poate doar daca pretul scade de macar 3 ori desigur...

Stefan Ciuca spunea...

Eu ma intreb care e targetul pe care astia de la upground se axeaza. Probabil ca sunt vreo 10 oameni care lucreaza in pipera care ar cumpara un astfel de apartament si daca au ajuns in aceasta pozitie probabil ca le lipsteste cealalta "calitate" obligatorie, nu sunt PROSTI. Baietii astia de la upground probabil ca sunt bagati in niste credite luate prin 2008 si acuma, soc soc, nu se mai vinde nimic la 2000+ de euro pe metru. Adica sunt apartamente in cladiri muuult mai mici si mai cochete prin Cotroceni sau Primaverii (zone putin, putin mai bune) care sunt la 1500-1800 de euro pe metru. Ei cred ca pacalesc pe cineva cu expresii de genul priveliste la lac si la hoarad da masini care zilnic poposesc sub geamul tau. Tare sunt curios, daca chiar exista cineva care e atat de prost sa cumpere o astfel de aberatie, cat o sa-i vina intretinerea lunara tinand cont ca o sa fie singurul om dintr-un bloc de 600 de apartamente.