Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 25 noiembrie 2011

Unde or fi investitorii?

Mai jos am expus explicatia PMI ca sa te ajut sa intelegi semnaificatia graficelor expuse.

Investopedia explains Purchasing Managers Index - PMI :A PMI of more than 50 represents expansion of the manufacturing sector, compared to the previous month. A reading under 50 represents a contraction, while a reading at 50 indicates no change. Prior to September 1, 2001, the acronym (PMI) stood for Purchasing Managers' Index. The Institute of Supply Management (ISM) now uses only the acronym, PMI.

Ce o mai fi vazand domnul Isarescu din livada stie doar domnia sa. Eu stiu insa ce vedea acum doua zile domnul Vosganian, cel cu doua facultati si sef de promotie. Am aflat asta dintr-un interviu pe care l-a dat.

Explica cu atata ardoare ceea ce ar trebui sa se faca acum, precum si ceea ce ar fi trebuit sa se faca in trecut, incat iti venea sa crezi ca omul a sosit incarcat cu date proaspete aduse din cosmos. 

Ba mai mult! Interlocutorii care incercau sa-i puna intrebari n-au mai apucat s-o faca. Pentru ca la un moment dat domnul Vosganian a preluat toata emisiunea. Punea si intrebarea si dadea si raspunsul. Numele pe care il poarta nu trebuie de aceea sa te induca in eroare, domnul cu doua facultati este garantat roman.  Daca i-ai fi spus unui psihiatru care nu-l conoaste pe Vosghi ca este vorba de fostul ministru al finantelor, acesta te-ar fi internat imediat la sectia in care oamenii umbla legati in curele, spunand ca halucinezi.

Da m-am uitat le televizor! Intamplator, adevarat, dar a trebuit sa ma uit. 

A fost intr-o pauza de reclama a filmului la care se uita Ilona. Reclamele fiind infinite ai timp sa pleci chiar in vacanta, asa ca o promenada in slalom printre programe devine in aceste conditii o jucarie.  Stateam asadar cu spatele la aparat atunci cand Ilona se juca cu telecomanda, dar am recunoscut totusi vocea extraterestrului imediat. Cand am mai auzit ca spune ca a fost sef de promotie si ca a mai si scris niste carti ( cine le-o fi citit oare?-nota subsemnatului ) m-am intors. 

Dadea din maini si din picioare de credeai ca vrea sa-si ia din nou zborul spre sferele extraterestre de unde a aterizat. Dar, sincer sa fiu, pe mine m-a convins. Spunea ca nu mai are rost sa ai guvern de loc, daca pleci de la afirmatiile pe care le facea unul dintre interlocutori. Aceasta din urma incerca sa-i zugereze omului cu doua facultati un lucru necunoscut probabil in cosmos; Faptul ca mediul economic ar conta si el o leaca.

S-a incercat asadar invocarea mediului economic actual, precar in toata lumea, drept replica. La expunerea prin care seful de promotie a pornit o ofensiva de autoproslavire care l-ar fi facut poate pana si pe Idi Amin sa roseasca. Explicand fara sa inghita cat de bine mergeau lucrurile pe vremea lui. Scuipa cifre ca un balaur excitat aflat in calduri. Cam cum obisnuieste sa faca si "cel mai bun premier al Romaniei de pana acum", domnul Nastase. 

Repet inca o data! Pe mine m-a convins 100%. Romania ar fi mers mult mai bine fara nici un guvern, mai ales fara unul format din sefi de promotii, cu multe facultati, dar cu foarte putina materie cenusie. Poate atunci ne-am fi putut uita mai linistiti si la graficul CDS-urilor. La cel din stanga, al doilea mai ales. Pentru ca in acel grafic vom gasi CDS-urile dambovitene.

Acum insa din cauza faptului ca am avut guverne se pare ca stam cel mai prost dintre cei expusi. Exceptie facand doar Irlanda, o tara ”salvata” din grupa porcilor. Dupa cum se vede in al 3-lea grafic, Belgia, tara fara guvern din 2010 incoace, sta mult mai bine.

Observa nivelul CDS-urilor romanesti comparate cu cele al celorlalte 3 tari din graficul nr 2, tot tari de la asa numita periferie. Romania este considerata in momentul de fata de catre piata ca tara cu cel mai mare risc de faliment din cele 4 afisate. Si pe locul doi daca ai pune toate tarile expuse laolalta. Daca te uiti la graficul cu PMI, inca o data, vei vedea ca in afara de Germania tot ce misca in Europa este in picaj. Tot acolo cred eu ca va ajunge si Germania, in cazul in care nu il vor angaja pe domnul Vosganian pe post de economist extraterestru.

Deci! Ce credeti voi ca nu au inteles toti care stau afundati in rahatul european in momentul de fata? Si de ce credeti voi ca au ajuns ei toti in situatia in care se afla. Va spun eu! N-au inteles ca in Romania exista un domn Vosganian. Si au ajuns in situatia in care se afla pentru ca nu au incercat sa inteleaga. 

Mie insa imi salta mintea ca o gazela si inteleg lucrurile deosebit de usor. Dupa ce Ilona l-a prins in cadru si pe domnul Geoana, in urma a inca catorva clicuri facute pe telecomanda, pot sa afirm cu tarie ca m-am luminat de tot. Am inteles ca in Romania pana si cele mai mari gunoaie care zac aruncate pe scaunul de presedinte al senatului lucreaza doar pentru binele meu, al democratiei si al statului de drept, dar mai ales pentru cei orobsiti. Asta cu precadere dupa ce au fost maturate de pe scaun. Cat de magari si de naivi au putut fi cei, putini adevarat, care au crezut ca Geoana a lucrat exclusiv pentru el si pentru sine si pentru el si pentru........

12 comentarii:

mihai spunea...

si cand ma gandeam ca gata , s-au terminat solutiile pentru europa si totul s-a sfarsit iata peste ce am dat :
The EFSF should announce bonds sales to the Fed. The Fed should purchase 200 billion Eur of EFSF bonds today. They should commit to further purchases of 100 billion in Q1 and Q2 next year. The Fed has been dying to do some quantitative easing and has been looking for a liquidity crisis in need of some liquidity. It has also been looking (quietly) for ways to keep the dollar weaker.

Horea spunea...

mihai, daca mai cauti vei mai da peste cretini, asa ca da-i bataie.

AristotelCostel spunea...

Am dat eu de un cretin:

nemtii nu pot finanta la nesfarsit pe puturosii PIIGS condusi de guverne de pomanagi gen viitorii ponta&antonescu , toti puturosii la ziua scadentei s-au transformat in too bit to fail , ei bine la nemti se pare ca nu tine jmecheria ca de partea cealalta a oceanului

?Anonim?

jigodel prostel


11 - Commerzbank (Germany)
PIIGS Exposure: $67.38 billion

Market Cap: $18.45 billion
Common Equity: $14.60 billion
Exposure as % of Common Equity: 462%



13 - Deutsche Bank (Germany)
PIIGS Exposure: $140.61 billion

Market Cap: $49.73 billion
Common Equity: $43.02 billion
Exposure as % of Common Equity: 327%

16 - DZ Bank (Germany)
PIIGS Exposure: $24.69 billion

Common Equity: $10.34 billion
Exposure as % of Common Equity: 239%

17 - Landesbank Baden-Württemberg (Germany)
PIIGS Exposure: $32.05 billion

Market Cap: $11.27 billion
Common Equity: $13.94 billion
Exposure as % of Common Equity: 230%

19 - Landesbank Berlin (Germany)
PIIGS Exposure: $13.11 billion

Market Cap: $5.60 billion
Common Equity: $7.31 billion
Exposure as % of Common Equity: 179%

mihai spunea...

da mai prostele dar sa o luam invers acum , de ce nu lasa nemtii ECB-ul sa treaca la QE-uri daca tot sunt asa de tare indatorati ? asta ar rezolva toate problemele din UE si n-ar mai ajunge prosti ca tine sa proslaveasca apocalipsa ! vezi sa-ti iei loc de veci ca la ce inghesuiala o sa fie poate nu mai gasesti ...

Horea spunea...

mihai, ai probleme cu proslavirea.

Daca ma tine memoria, si stiu ca obisnuieste sa ma tina, tu ii proslaveai pe nemti si atunci cand, spuneai tu ca se opuneau QE, precum si atunci cand, spuneai tot tu, ca ar vrea sa-l faca.

N-ar fi rau sa te hotaresti pentru varianta care ar trebui proslavita, din moment ce ideea fugii simultane pe doua cai este nu numai imposibila dar si ridicola.

Inteleg ca alegerea nu este usoara, pentru ca rezultatul este apocaliptic in ambele cazuri. Nu unul proslavit ci unul de plans.

In rest trebuie sa fi probabil de pe o alta planeta ca sa nu vezi rezultatul QE din SUA si din Japonia. Nu stiu ce sa fac? Sa rad sau sa plang cand citesc:

”asta ar rezolva toate problemele din UE si n-ar mai ajunge prosti ca tine sa proslaveasca apocalipsa !”

Postarea lui costel contine dupa cate pot vedea eu un citat din mihai si argumente cu cifre despre situatia bancilor. Unde vezi tu proslavire?

mihai spunea...

horea , nu stiu daca am fost chiar asa de confuz cand m-am exprimat in diverse situatii , e adevarat ca prostel la cata minte are intelege numai ce-l intereseaza , oricum eu ca sa clarific , am fost si sunt IMPOTRIVA QE-urilor indiferent cine le-ar face FED sau BCE sau altii ... unul din motive ar fi teama de hiperinflatie , de deflatie trebuie sa recunosc ca nu ma tem asa de tare , sper acum sa fie clar , iar citatul dat de prostel e semnat "anonim" ca l-am scris eu e inventia lui desi ideea din el e ok .

AristotelCostel spunea...

horea , nemtii se tin tare , euro scade puternic fata de usd si nu ii deranjeaza , ba dimpotriva , asa ca de ce sa accepte euro bondurile ( adica sa plateasca ei pentru PIIGS )? Pana la urma in toata economia asta capitalista indatorata pana peste cap si cu bancile avand probleme mari trebuie sa mai dea si cineva faliment,iar daca bernake and comp n-au curaj sa inceapa din US o sa inceapa din UE! In concluzie incep sa le dau dreptate la nemti ca nu cedeaza numai cand ma gandesc la politicienii de la noi in frunte cu maimutoii ponta & antonescu.

?mihai? = ?anonim?

de deflatie trebuie sa recunosc ca nu ma tem asa de tare

jigodel prostel (adică n-ai nici caracter... nici cre'er)

... diagnostic corect.

mihai spunea...

prostele tata , ia baiete o pauza si mai lasa lumea in pace sa-si spuna parerea anonim sau nu , ce crezi ca daca ma critici matale o sa-mi schimb parerile ? dar vad ca-ti curge sange de securist prin vene , ghinionul tau ca meseria asta nu se mai cauta dar te poti reprofila prin coreea de nord ca parca acolo ar mai fi de lucru in domeniul tau sau prin venezuela ...
daca nu-mi spui si IP-ul in demonstratie degeaba , tot nu te crede lumea ... hai putina sfortzare ca in vremurile cand securist-comunismul era in floare !

Vali spunea...

Mihai, vad ca incerci sa dezbati pe acest blog chestiuni economice fara sa ai o idee prea clara despre ele. Ultima ta afirmatie e cel putin bizara :" de deflatie trebuie sa recunosc ca nu ma tem asa de tare" .

Sau poate ca iar ai fost putin confuz si nu ai reusit sa exprimi ceeea ce ai gandit. Si voiai sa spui de fapt ca nu crezi ca va fi deflatie si nu ca nu te temi de ea...

George spunea...

Eu cred ca e buna o pauza de relaxare, lasati contrele.
Ascultati ceva relaxant saltaret.

http://www.youtube.com/watch?v=VgipMXPAB64&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=fN7au1yLWkk&feature=related

mihai spunea...

@vali , esti prost , citeste mai atent in context si nu te mai baga in seama ...

Vali spunea...

Da mai Mihai. Ai adus argumentul suprem. Pe langa faptul ca esti semidoct esti si grobian in acelasi timp. Te-ai facut stapan pe blogul asta se pare cu prostiile pe care le debitezi si ai intrat asa...intr-o spirala deliranta. Ai febra maestre. Cred ca ti-ar prinde bine o pauza ca sa nu te surmenezi prea tare.