Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





luni, 5 decembrie 2011

Analiza 5/12



O rectificare! Spun fund de ciclu si in film, gresit, pentru yen, referindu-ma de fapt la perechea dolar yen. Corect este asadar: fund de ciclu pentru dolar, varf de ciclu pentru yen.

In ceea ce priveste uniunea bugetara a doamnei Merkel te intreb. Ai pune tu banii familiei tale, ca sa faci casa comuna cu trei vecini betivani, care stii ca isi beau venitul in fiecare luna? Asta vrea sa faca doamna cancelar. Dar nu cu banii sai ci cu banii poporului german.

Observa! Un alt nivel bun de la care Sp500 ar putea sa-si revina in cazul in care vom avea o corectie a valului pozitiv de pana acum este nivelul de1220.

7 comentarii:

mihai spunea...

horea , putin optimism se poate , macar asa ca vine usl-ul la guvernare ...

AristotelCostel spunea...

Să fim optimiști, euro își revine.. eu am cumpărat dolari... horea, eu cred că apocalipticii se-nș'ală, de deflație nu mă tem, ne așteaptă hiperinflație și tranzacționez pe știri cu oo... la micul dejun... am cu... ce... mă... mă...

Dorin spunea...

Salut Horea.
Se pare ca multe banci vor cadea, dar totusi unde poti tine ceva bani (nu atat de putini incat sa ii pui la saltea dar nici multi - semnificativ mai putini decat fondul de garantare)?
Ce banci cezi ca vor cadea mai intai? Incep eu:
1. Grecesti
2.Austriece
3.Franceze (daca se impute rau)
Partea buna este ca unele banci fiind cotate la bursa (BRD, BT, BC) poti sti cam cum merg. Ce se intampla insa cand totul este aparent ok in bilant dar ... cu lichiditatile luate de banca mama?
Si inca ceva ... ce poate face o firma ? cum se poate proteja?

mihai spunea...

ultima stire bomba:
http://www.zf.ro/business-international/franta-si-germania-vor-un-nou-tratat-regula-de-aur-care-va-salva-europa-toate-tarile-vor-trebui-sa-introduca-in-constitutie-un-deficit-bugetar-de-3-9029887
ah, am uitat am si alta stire bomba : prostel e seCURIST de serviciu la POSTA , amatorii sa se abtina... cat pot ...

Anonim spunea...

Asta da stire bomba, dar parca am mai auzit-o pe undeva. Poate prin tratatele EU?

Si apoi daca nu a mers pusa in tratat, acuma sigur trebuie sa mearga. Nu are cum altfel ca doar o bagam in constitutie. Ar mai trebui sa bagam si o crestere obligatorie de 5% si iata cum sintem salvati.

Dar daca nu crestem? Nu se poate sa nu crestem, scrie in constitutie atunci musai crestem.


Mihai, matematica spuca ca la un deficit constant, ajungi SIGUR in buda chiar daca il respecti an de an. Singura diferenta este ca uni ajung mai devreme si alti mai tirziu, rezultatul din pacate este mereu buda.


spuky24

PS
Citesc in linkul tau:

"Preşedintele francez Nicolas Sarkozy a anunţat că Franţa şi Germania vor să modifice Tratatul de formare a Uniunii Europene pentru a putea rezolva criza din zona euro"

De mai sus inteleg ca daca se modifica tratatu se rezolva criza, tare nu :)) Oare ce a durat atita?


uite mai jos o stire tare... de la mine:

Franta si Germania vor lua toate masurile necesare pentru a stopa actuala criza a euro. Intotdeauna se vor lua cela mai buna masuri si nu se va precupeti nici un efort intr-u cautarea solutiei. Chiar in acest moment 15000 de euro-specialisti sint conectati si incearca gasirea unei noi metode de a calcula deficitul.

Horea spunea...

Salut Dorin! Grecesti, franzuzesti,nemtesti daca sunt, austriece. Ideea de le urmarii la bursa este una foarte buna. Din pacate nu toate sunt inregistrate.

Sa nu uitam ca in Romania nu exista banca care sa nu fi participat la maratonul imobiliar. Falsitatea bilanturilor declarate este o alta problema.

Banci locale, nu cele mastodonte, din Elvetia sau chiar tarile nordice ar putea fi o varianta.

Ca om de rand si nefiind din partea locului este mai greu sa afli care sunt. O idee ar fi si ratingul, dar facut de agentii independente. Cele pe care le cunoastem,cele consacrate, ar putea sa degradeze ceva odata cu falimentul.

Imi pare rau dar stiu ca nu o sa-ti fie de mare folos raspunsul pe care ti l-am dat. Asta pentru ca nici eu nu stiu mai multe. Stiu doar ca in bancile din Romania nu pot avea incredere. Nici macar in cele de stat! Din moment ce statul roman sta pe nisip miscator.

Eu imi voi transfera banii in Norvegia la primele semnale pe care le voi vedea. La Foersta Sparbanken Nord Norge unde am un cont in coroane si unul in dolari, inca virgin.

Banca este cotata in momentul de fata cu AA. Si statul Norevgian este tot in moemntul de fata cel mai bogat din Europa.

Cine stie insa ce va urma? Pentru o firma eu vad aceleasi reguli ca si pentru persoane fizice. Nu esti sigur in banci? Ia-ti un seif.

La primele semne care vin pune banii in el. Nu cred ca problemele vor incepe in Romania asa ca vei avea timp.

Spuky, m-ai ajutata mult raspunzand la postarea cu stirea bomba, mersi!

AristotelCostel spunea...

@jigodel prostel

Multi emobiliari au ajuns eunuci... think about your oo... retardul nu te ajută.

Am recunoscut că sunt un comunist sărac, da... lucrez la posta... gratis... la poarta... turbo-trabant e răzbunat... păcat că și-a pus oo-le în cloace și au mai rămas... 27 de ani de plată. :)