Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





miercuri, 28 decembrie 2011

Bancile si-au pierdut increderea una in alta, dar vor probabil increderea clientilor

Bancile nu se mai imprumuta nici intre ele, ce sa mai vorbim atunci de credite date populimei, sau micilor intreprinzatori, care nici macar nu vor sa le mai vada, sau sa mai auda de ele. In articolul LTRO scriam:

"O varianta nu putin probabila, care ar putea da nopti nedormite domnilor de la BCE, ar putea fi prezervarea banilor. Asta pentru ca bancile sa nu fie nevoite sa vanda acum cu pierderi activele pe care le detin, in speranta ca ele se vor aprecia cu timpul. 
Un asemenea gest va intarzia deleveraging-ul, fara a-l putea opri insa. In rest, indiferent de care varianta va fi aleasa din cele enuntate, eu unul altele nu vad, din moment ce creditarile nu vor reporni la comanda nici in Europa, sfarsitul va fi acelasi ca si in SUA. Reintoarcerea cifrelor, pentru ca bani nu le poti spune, la izvor, adica la cei care le-au emis, in acest caz BCE."

That's it folks! Cam asta a rezolvat BCE cu LTRO. Sa invarta banii sau mai bine zis cifrele in cerc. La banci si pe urma inapoi la ei asta pentru ca nu se vor cheltui oricum. Bursa pare insa in extaz la volume de nimic. La asemenea stiri ar trebui sa planga. Dar din moment ce ea nu tine cont de stiri isi urmeaza linistita drumul. Un drum care se va sfarasi foarte probabil in intervalul de timp cuprins intre 2-3 ianuarie 2012, la un interval de pret cuprins intre cel actual si 1275. Ma refer desigur la indicele SP 500.

Mai sunt atunci sanse ca nivelul meu final, cel pe care l-ai vazut de atatea ori sa fie atins? Sanse sunt, dar ele vor putea sa devina mai clare cu timpul. Deocamdata un lucru este sigur. Caderea pe care am avut-o inaintea acestei reveniri nu pare a fi nicidecum inceputul valului pe care eu l-am numit devastator.


Niciun comentariu: