Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





luni, 12 decembrie 2011

Curat neconstitutional!

Nu s-a uscat bine cerneala de pe actele semnate de catre balarul bicefal si sclavii sai, si iata ca Finlanda face o constatare. Curat neconstitutinal tovarasi! Asta daca se tine cont de constitutia tarii nordice si nu de cea pe care Merkozy vrea s-o scrie pentru aceeiasi tara:

The Constitutional Committee has outlined plans for a qualified majority on a permanent crisis fund of the Finnish Constitution unconstitutional.

Uite ce a semnat domnul Basescu, fiind primul pe lista, asta pentru ca a vrut domnia sa bage Romania in viteza melcului, unu, de parca nu ar fi fost acolo si pana acum. Numai ca in Romania constitutia nu conteaza. Ea fiind facuta si interpretata oricum asa cum isi doresc politicienii. Cand vrei sa fi in liga ”celor mai mari”, rahati-nota subsemnatului, unde tu ai fost de fapt si pana acuma rahatul cel mai mare, nimic nu mai conteaza. Suedia, o tara tot nordica, unde mai exista democratie, are si ea voci sceptice. Una venita chiar din gura premierului.

Ca sa nu mai vorbim de opozitie care spune clar ca legile tarii vor fi concepute la Stockholm, de catre paralamentul ales de suedezi, si nicidecum de niste tehnocrati alesi de balaurul bicefal, activi la Bruxelles. Marele plan pe care si mai marele marinar l-a explicat, cu exact la fel de mult entuziamsm ca si Boc cel mic, incepe sa se inece asadar deja de la mal. Dupa ce bursa se va intoarce vei auzi cu siguranta si alte voci impotriva lui.

Sfarsitul acestui plan va veni in opinia mea, mai mult ca probabil, chiar inainte de luna martie, luna in care ar fi trebuit sa fie votat. Lasandu-i astfel pe domn capitan, pe Strugurel si pe Boc cel mic sa-si admire singuri naufragiul. Cei in al caror liga au vrut sa joace cei trei muschetari, bagati in viteza intai de catre marinel, nici nu-i vor mai baga in seama pe luptatorii nostri.

Vor avea destule pe cap cu proriile viteze. Mai ales dupa ce doamna nemtoiaca, si domnul francez de origine maghiara, se vor mai putea intalni doar in parc, si doar pe banii lor prorii. Interesanta a fost insa si vesnica ”coerenta” de care roamnii dau intotdeauna dovada dupa semnarea unui act.

Boc spunea, dupa cum am subliniat in film, ca avand imprumut la FMI nu vom contribui financiar cu nimic la ingrasarea bancilor-nota subsemnatului. Presedintele si domnul Ialomiteanu aveau insa alte pareri. Vom contribui daca ni se va cere si cu cat ni se va cere, pentru ca avem de unde.

Ne-am imprumutat asadar de la FMI ca sa platim salarii si pensii. De ce sa nu ne imprumutam atunci, de la oricine, ca sa dam tot un imprumut, oricui, aflat in viteza 1, la cererea celor mari? Eu unul stiu ca romanul smecher si cu sufletul murdar se poate cobora la orice nivel de umilinta, pentru a linge orice dos, ca sa-si atinga scopurile personale.

Dar, din momentul in care scopul actual nu poate fi altul decat o scufundare si mai adinca, nu inteleg de ce mai vrea sa-si consume limba. Eu zic ca merita sa lingi rahat, asta numai in cazul in care nu ai nici o scrupula, atunci cand ai macar niste castiguri personale de pe urma linsului. In acest caz eu nu vad altceva decat pierderi. Atat pentru lingai, cat si pentru cei scufundati deja in rahatul lor propriu, populimea.

Tovarsi! Sa nu uitam insa un lucru foarte important. Alternativa la tot ceea ce am spus pana acum poate insa fi o-pozitia. O pozitie in care putem fi fecundati la fel de zdravan.











13 comentarii:

mihai spunea...

horea pana una alta balaurul bicefal Merkozy si-a realizat planul la brussels , nemtii in sfarsit au ajuns sa-si impuna politica financiara in UE , iar euro ca un bonus a inceput sa scada ( spre ciuda altui balaur tot bicefal obama&bernake care n-au reusit performanta cu dolarul chiar si dupa cateva QE-uri si alte manevre sub centura )
la ce nivel eur/usd sa ne asteptam la o noua avalansa de QE-uri si alte mizerii din USA ?

Horea spunea...

mihai, trebuie sa-ti spun din pacate ca habar nu ai despre ce vorbesti.

Nu pot face altceva decat sa-ti dau un sfat prietenesc:

"Intelege ceea ce faci si ceea ce spui".

Vei putea evita astfel ridicolul in care cad toti cei care vorbesc doar ca sa nu taca

Radu Ionescu spunea...

Ford Prefect explaining to Arthur Dent about why a robot said “take me to your lizards”:

“It comes from a very ancient democracy, you see…”
“You mean, it comes from a world of lizards?”
“No,” said Ford, who by this time was a little more rational and coherent than he had been, having finally had the coffee forced down him, “nothing so simple. Nothing anything like to straightforward. On its world, the people are people. The leaders are lizards. The people hate the lizards and the lizards rule the people.”
“Odd,” said Arthur, “I thought you said it was a democracy.”
“I did,” said Ford. “It is.”
“So,” said Arthur, hoping he wasn’t sounding ridiculously obtuse, “why don’t the people get rid of the lizards?”
“It honestly doesn’t occur to them,” said Ford. “They’ve all got the vote, so they all pretty much assume that the government they’ve voted in more or less approximates to the government they want.”
“You mean they actually vote for the lizards?”
“Oh yes,” said Ford with a shrug, “of course.”
“But,” said Arthur, going for the big one again, “why?”
“Because if they didn’t vote for a lizard,” said Ford, “the wrong lizard might get in. Got any gin?”
“What?”
“I said,” said Ford, with an increasing air of urgency creeping into his voice, “have you got any gin?”
“I’ll look. Tell me about the lizards.”
Ford shrugged again.
“Some people say that the lizards are the best thing that ever happened to them,” he said. “They’re completely wrong of course, completely and utterly wrong, but someone’s got to say it.”

mihai spunea...

horea , sa fiu mai explicit: balaurul merkozy instaureaza deflatia in europa , bursa americana e in cadere , lui obama ii scad sansele sa fie reales , bernake primeste comanda de QE-uri , unde e ridicolul ?

AristotelCostel spunea...

... esti ridicol de potrivit pentru blogul oranjgutanilor raniti la unineuron. Orgonas te asteapta cu saltînpita.

... parola blogului cu prostalai ti-e cunopscuta... televiziunile si o pozitia.

Si inca ceva, ghirlanda mica, de juma' de an am lasat oaza de prostuti sa aduca osanale basiste fara bariere, timp in care bursa si leul s-au prafuit.

Daca ati fi avut ceva banuti probabil ati mai fi lasat televiziunile si opozitia din gura.

mihai spunea...

prostele , te rog sa iei " O pozitie " si sa te apleci inainte ... restul se rezolva ...
mai bine golan decat comunist
mai bine oranjgutan decat securist

UJohn spunea...

Parerea mea:

... marele sumit si acordu' de renume nu sunt decat un smoke-screen destinat sa distraga atentia populimii de la masurile ce urmeaza sa vina si care trebuie luate pe shustache. Lumea va fi mult prea ocupata sa se beshice in fel si chip pentru reducerea suveranitåtzurilor nationale ca sa mai observe si "masurili" reale ce urmeaza sa vie.

...pana una alta, deflatia e in floare, si madam Merkozi (ca nu pot sa-i zic musiu, parca nu e cusher) e cu scutecu' plin uitandu-se obnubilata la piata care da din umeri salivand la bund-uri si zicand tinandu-se ostentativ de buzunare: "N-AM!!!!!"

AristotelCostel spunea...

"mai bine oranjgutan decat securist"

Nu cred ca-i mai bine... oranjgutanii nu pot fi decat securisti sau/si cretini.

După ce și-a dat demisia de la conducerea SRI, Virgil Măgureanu a intrat inițial în Partidul Noua Românie, un partid făcut de Ovidiu Trăsnea, prin '93-'94. Adeziunea lui Măgureanu a fost cel mai important moment politic din existența PNR. Acest partid a fuzionat ulterior cu Liga Creștină.
14 martie 1998: Partidul Național Român (PNR) a luat ființă în urma fuzionării a două formațiuni politice: PDAR și Partidul Noua Românie, în care s-a înscris, în ultima clipă, grupul liberal-creștin, desprins din Partidul Liberal-Creștin (PLC).
În martie 1999, președintele PNR era Viorel Cataramă.
Înainte de alegerile din noiembrie 2000, în septembrie 2000, PNR a fuzionat cu PUNR (cu care se afla în tratative din 1998, alcătuind Alianța Națională (PUNR+PNR), care însă a realizat un scor electoral sub orice așteptări. Ca rezultat al eșecului electoral din 2000, în decembrie 2001, PUNR a fost reînființat ca partid.
În iunie 2001, Alianța Națională a fuzionat cu Partidul Democrat, cu care se afla în tratative din ianuarie. La acel moment, președintele Alianței Naționale era Virgil Măgureanu.

...

Presedintele PD isi asuma riscul fuziunii cu PNR. Dincolo de imagine avem alte prioritati?; Magureanu nu primeste cadou nici o functie in PD Liderul PD, Traian Basescu, recunoaste ca, prin fuziunea cu Partidul National Roman al lui Virgil Magureanu, partidul sau se poate infesta cu fosti securisti. Basescu insa considera ca exista o legislatie care ii va pune pe acestia in fata electoratului, referindu-se la Legea accesului la dosarele fostei Securitati. Basescu nu va renunta la fuziunea cu PNR deoarece are nevoie, asa cum a recunoscut, de structurile din teritoriu ale acestui partid, care in anumite cazuri sint foarte bine conturate.

mai 2001

George spunea...

Costele ai si o alternativa? N-ai curaj sa-ti asumi o identitate politica sau macar o viziune de cum ar trebuii sa arate tara asta pentru a o duce mai bine? La dat de citate despre x sau y nu ne intrece nimeni.
Am vazut in schimb alternativa propusa de alianta psd-pnl-pc pentru care, cel mai frumos, destept, salvarea romaniei din 2009, acum e cel mai prost, urat si hulit parlamentar din romania.
Dupa mine sa vina cei care nu au avut nici o functie in vreun partid sau vreo numire politica in ultimii 30 de ani, cred ca ar face treaba mai buna decat oricare din experimentatii astia.

Ciprian spunea...

Intr-o tara normala, cedarea, chiar si in parte a administratiei fiscale e ceva strigator la cer si de neconceput.

Dar...

din pacate, nu cred ca Romania este o tara normala! Pentru noi cred ca s-ar putea sa fie chiar mai bine! Tot ce s-a intamplat un pic mai bine pentru Romania s-a intamplat de frica UE! Daca maine ar fi un referendum la care intrebarea ar fi "Sunteti de acord ca Romania sa nu mai aiba minister de finante si rolul sau sa fie preluat de un organism UE" as raspunde cu DA fara sa-mi tremure deloc stampila. Cei mai mari corupti ai lor fura mult mai putin decat cei mai mici corupti ai nostri!

La un moment dat, Romania a avut un "Consiliu" format din experti francezi si germani subordonat direct regelui care avea drept de control asupra oricarui interes al statului. Poate ar trebui ca unele lucruri bune sa fie reinventate... Poate asa va creste si o generatie de politicieni corecti!

Horea spunea...

mihai, mi se pare ridicol faptul ca tu continui sa crezi ca politicienii si bancherii fac inflatia sau deflatia in mediul actual inundat de credite.

Cum iti explici atunci deflatia provocata de cele 7,7 trilioane de dolari ai lui Obama&Bernanke.

Nu cred ca poti fi atat de naiv incat sa crezi ca Barbulache a vrut sa produca deflatie cu banii amintiti.

O concluzie mai putin ridicola in opinia mea ar fi urmatoarea: Omul a incercat din rasputeri sa obtina inflatie dar a esuat.

Ca atare, pornind de la fapte si nu de la vise, putem face dupa parerea mea umila o singura constatare: Politicienii si bancile centrale nu mai sunt la volan. Fug in schimb dupa masina.

UJohn spunea...

@Horea

Obama + Bush + Bernake au reusit sa obtina inflatie pe "main-street". Iluzia lor a fost ca va fi de ajuns cat sa acopere deflatia pe "wallstreet". Nu prea le-a iesit.

Horea spunea...

Ba, eu sunt convins ca au vrut s-o obtina tocmai pe main street, intr-o tara a carei economie se bazeaza intr-un procent de 70% pe consum.

Au si obtinut in jur de 3% cu 7,7 trilioane, o prestie nu gluma.