Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





luni, 19 decembrie 2011

De ce sunt in stare oamenii!



Cehii sa-l voteze presedinte pe Havel. Polonezii pe Walesa, romanii pe Iliescu, coreenii din nord de ceea ce vezi. De unde si faimoasa zicala al lui Napoleon: "Fiecare popor are conducatorii pe care ii merita."

15 comentarii:

Cristi spunea...

Iti dai seama cat de mult se tem, daca se comporta in halul asta.......

Mad io spunea...

Pai astia sufera de Sindromul Stockholm, simpatizeaza cu agresorul pentru ca atata stiu, altceva nu au experimentat si nu pot face comparatie. Roboti sint, dar ar putea fi reprogramati sa fie si oameni si sa inceapa sa isi foloseasca liberul arbitru pe care l-au cedat la altii.

mihai spunea...

horea , e o nuanta aici , grecia , italia , spania , portugalia si irlanda sunt niste tari superbe daca te duci ca turist pe acolo , iar oamanii traiesc bine ( inca ) pe cand romania e deplorabila din ambele puncte de vedere ... concluzia e ca chiar si papandreu e la ani lumina distanta de cuplul ponta&antonescu , sau ilici , sau nastase ... si basescu ar intra in aceeasi categorie ( ca sa nu se supere prostel ) dar totusi in ultima perioada omul imi da impresia ca se chinuie sa faca ceva ( cu riscul pierderii masive de votanti din categoria celor care se calca in picioare la pomeni sau la pupat moaste )...

Horea spunea...

Cristi, eu vad altceva! Ca sunt spalati la creier pentru ca s-au lasat spalati.

O dictatura se poate instaura intr-o tara, nicidecum intr-un creier nespalat. Nimeni nu i-a obligat sa faca ceea ce fac. Si nici nu-i poate obliga.

Si eu am fost scos de scoala, cu forta, sa-l astept pe Ceausescu.

As mintii daca as spune ca n-am iesit. Pentru ca te puneau absent toata ziua daca nu faceai ce ti se spune. Jur insa ca nu am deschis gura sa-l aclam niciodata. Nimeni nu mi-a facut nimic.

Am fost in schimb eliminat trei zile de la scoala pentru ca am pus intrebari incomode atunci cand profesorul de economie politica ridica democratia socialista in slavi.

Mihai, omul ”se chinuie” sa vorbeasca. Cum a vorbit de fapt si pana acum. Daca ar fi facut ceea ce spune Romania era azi o alta tara.

Numai ca vezi tu cum e cu zicala: Faptele iti graiesc atat de puternic incat nu-ti pot auzi cuvintele.

Romanul s-a imbatat insa intotdeauna cu apa chioara: nu stie, nu poate, pentru ca nu-l lasa altii etc.

Nu sunt fanatic. Stiu foarte bine ca nu poti schimba ceva, mai ales ceva impregnat intr-o folie foarte solida de mentalitate feudalo-sclavagista, in doua zile. Sau nici macar in cativa ani de zile.

Problema este ca daca te amesteci cu tarata te mananca porcii.

Si nu in ultimul rand! Daca te amesteci cu tarata trebuie sa ai si tu material de tarata in tine, altfel nu te-ai simtii bine. Nu stiu daca ai vazut ceva din campania scurta pe care a avut-o Duda.

Actorasul, nenorocitul etc. care n-a jignit pe nimeni, ocupandu-se exclusiv si strict de mesajul politic pe care vroia sa-l trimita.

A fost desfintat. Nu a cerut bani nici de la corporatii pentru campanie ci direct de la oameni asa cum face Ron Paul in SUA chiar acum.

Asta ca sa nu ramana dator si ca sa nu poata fi santajat dupa alegeri. Rezultatul a fost ca a ramas cu conturile goale si total neglijat. De catre cine? Tocmai de catre acei romani care se plang ca nu au avut alternative.

Ca sa vezi alternativele trebuie sa fii cu ochii si cu mintea larg deschise. Sa nu dormi si sa nu visezi afundat in mentalitatea feudala pe care ai avut-o intotdeauna.

Nu intamplator l-au ales cehii pe Havel, polonezii pe Walesa si romanii pe Iliescu, presedinti.

Radu Ionescu spunea...

De acord cu faptul ca la Basescu dincolo de discursul care suna bine pe alocuri faptele sunt inexistente, dar hai sa nu il consideram pe Duda drept vreo alternativa

Mad io spunea...

Horea ce ai tu cu tarata asta? Daca populatia ar manca ca porcii - tarate doar urgentele ar mai ramane din toata industria farmaceutica.

Ar da faliment economia cu oameni sanatosi pardon porci =))

Horea spunea...

Radu, permite-mi ca eu sa-l consider. Restul au considerat ce au poftit timp de 21 de ani.

Daca sunteti multumiti, si se pare ca majoritatea este multumita, puteti sa continuati sa considerati ceea ce ati considerat si pana acum. Votul dat celora care s-au perindat pe la putere timp de 21 de ani, indiferent de clan.

Un lucru este insa absolut sigur. Repetand aceleasi proceduri nu veti obtine niciodata alte rezultate. Asta cu toate ca mai exista cate un "ratacit"in fiecare clan.

Radu Ionescu spunea...

Eu din ce vad, din informatiiile disponibile, nu-l vad pe Duda ca altceva decat un soi de securist arivist, desi mai verde, mai putin versat ca ai batrani. Poate il judec gresit, nu zic, nu am de unde sa stiu exact ce si cum.

Nu zic in nici un caz ca as fi multumit, desi nu sunt dintre cei ce o duc rau raportat la standarde romanesti, dar nu am incredere ca un vot intrun fel sau altul schimba ceva. Romania e cum a fost de sute de ani si nu vad posibilitatea de schimbare, pentru ca asa e poporul- neispravit si dincolo de gargara patriotica nu am fost vreo data in istoria noastra altfel. Pentru a se schimba ceva e nevoie de educatie, educatie pe care nu are nimeni interesul sa o ofere. Si oricum sistemul securist e prea bine pus la punct sa fie daramat, sa ajungi sus trebuie sa fii ca ei.

Inteleg ca asa se naste cercul vicios in care nu se schimba nimic pentru ca oameni nu cred ca s epoate schimba ceva, situatie care se autosustine, dar nu vad o solutie de a iesi din cerc. Daca o aparea vreo data o alternativa reala voi incerca sa o sustin, prin vot si poate altfel, desi eu nu am stofa de politician sa ma implic direct.

AristotelCostel spunea...

The internment camps for people accused of political offences or denounced as politically unreliable are run by the state security department. Political prisoners are subject to guilt by association punishment. They are deported with parents, children and siblings, sometimes even grandparents or grandchildren without any lawsuit or conviction and are detained for the rest of their lives.
The internment camps are located in central and northeastern North Korea. They comprise many prison labour colonies in secluded mountain valleys, completely isolated from the outside world. The total number of prisoners is estimated to be 150,000 to 200,000. Yodok camp and Bukchang camp are separated into two sections: One section for political prisoners in lifelong detention, another part similar to re-education camps with prisoners sentenced to long-term imprisonment with the vague hope of eventual release.
The prisoners are forced to perform hard and dangerous slave work with primitive means in mining and agriculture. The food rations are very small, so that the prisoners are constantly on the brink of starvation. In combination with the hard work this leads to huge numbers of prisoners dying. An estimated 40% of prisoners die from malnutrition. Moreover many prisoners are crippled from work accidents, frostbite or torture. There is a rigid punishment in the camp. Prisoners that work too slow or do not obey an order are beaten or tortured. In case of stealing food or attempting to escape, the prisoners are publicly executed.


E tipic pentru tarile in care securistii prostovani, rasariti direct de sub bobita oii sau... coada vacii, ajung sa reguleze... sistemul.

Aluatul e acelasi, si in sud si in nord, dar cred eu ca doar in nord prostii au ramas al putere pana... in zilele noastre.

... aviz cocalarilor amatori de securisti prosti la conducere pe motiv de... impresii.

AristotelCostel spunea...

Cum se ajunge la un sistem securist intesat cu prosti si lichele?

(titlu+concluzie)

"TVR, în gaură de 100 milioane de euro. Lupea-97 milioane, Marian-61 milioane"
...
Citiţi şi lămuriţi-vă de ce aceşti doi oameni şi alţii ca ei îl susţin dizgraţios şi făţiş pe Traian Băsescu, de ce sar ca fiarele împotriva oricărui adversar al acestuia şi a celor care îndrăznesc a crede cu voce tare că idolul şi patronul lor nu-i neprihănit.

antene

Scandal la TVR. În ședința CA, Lucia Hossu Login a spus că Ioana Lupea e urâtă și nu merită să fie moderator
...
Mai târziu, el a aflat că Lucia Hossu-Longin și-a cerut scuze într-o discuție privată, motivând că a fost pusă de Crin Antonescu. No comment.

deontolog obiectiv de dreapta

OK, sa plecam de la ipoteza ca as fi un oranjgutan la fel de prost ca mihai. Cum as interpreta eu informatiile de pe cele doua surse?

Pai... simplu, tonomatul lui voiculescu pune direct minciunile in titlu, stiut fiind faptul ca TVR nu este pe pierdere, iar Lupea si Marian au salarii confidentiale. Pe de alta parte, domnul jurnalist obiectiv Tiberiu Lovin surprinde partea dramatica a acestei dispute electorale din care cea mai sifonata iese doamna Lupea, care nici pe de parte nu e urata si, asta e parerea mea, chiar merita sa fie moderatoare.

Acum lasand la o parte pornirile mele specifice de oranjgutan prost ca mihai... precum si orientarile mele ideologice de comunist sarac, observ o usoara discrepanta in privinta concluziilor. Lovin baga o minciuna pe numele lui "Marean" omitand sa mai intre in detalii financiare, iar Ciutacu indeamna cititorul... sa se informeze... "cititi si lamuriti-va...".

Horea spunea...

"Inteleg ca asa se naste cercul vicios in care nu se schimba nimic pentru ca oameni nu cred ca s epoate schimba ceva, situatie care se autosustine, dar nu vad o solutie de a iesi din cerc."

Absolut de acord cu tine cu o precizare. Nici un cerc vicios nu se rupe de la sine! Ci, doar prin contributia unora care indraznesc sa incerece sa-l rupa.

Eu unul nu am mai auzit discurs politic ca al lui Duda in Romania. Desi pot sa firm ca am auzit destule, aici si peste hotare.

De atitudinea pe care a avut-o in campanie sa nici nu mai vorbim.
S-a abatut total de la stilul popular romenesc, plin de scuipaturi in dreapta si in stanga.

Pentru mine a fost clar ca un asemenea still nu va prinde in Valahia.

In rest este de la sine inteles ca un om care vrea sa se ia la bataie cu sistemul nostru performant este securist. Ne-o spun mereu chiar cei care ne conduc de 21 de ani, revolutionarii adevarati.

Educatie pentru popor? Mmm da, cel mai important ingredient. Dar ar fi un paradox sa o vezi servita tocmai de catre needucati.

mihai spunea...

prostel , la cat cacat se mananca cu ambele maini la antelele lui felix plus irealitatea tv impotriva puterii sa dai ca articol de studiu unul semnat de ciutacu spune totul ...
nu neg ca tvr-ul este folosita ca baricada de puterea actuala , de fapt am impresia ca acolo se schimba conducerea "impartiala" de fiecare data cand au alegeri , dar nu se compara cu mizeria raspandita de tv-urile marca felix cu moderatori ale caror fetze iti provoaca dezgust( gen dana grecu )
http://www.timesnewroman.ro/monden/4983-dana-grecu-ii-amenin-copiii-c-ii-d-pe-mana-lui-bsescu-dac-nu-sunt-cumini
horea , stilul lui duda ma trimite la ion ratiu si se pare ca si rezultatele celor doi in romania au fost apropiate , oare de ce ? si iarasi revenim la ceea ce a zis napoleon ...

Mad io spunea...

North Korea by night from Satellite vs South Korea and China:
Corea de Nord
Vazand acest lucru, devine evident cat de "curatati" sint pe creeri nord corenii. Probabil multi nici nu au auzit cei "ala" internet.

Oare cum arata Romania pe vremuri?

Zyggy spunea...

Fara legatura cu clipul respectiv (sau poate da) am dat de o poezie (in engleza) care spune multe despre lumea noastra. Enjoy http://www.youtube.com/watch?v=32FXFgyGhN4&feature=player_embedded

Horea spunea...

Mihai, intocmai! Numai ca Ratiu nu putea fi securist in Anglia asa ca poezia a fost alta:

Bosorogii fara dinti vor sa fie presedinti.

Poetii? Aceeiasi revolutionari luminati care au scufundat tara si poporul in cea mai crunta bezna.

Imi pot ichipui ce poezie faceau aceste "becuri de 500" daca Ratiu ar fi fost electrician ca Walesa.

Oricum, dupa 21 de ani avem slava Domnului si niste rezultate. Cele din Polonia, tara in care poporul a ales un electrician, si, cele din Romania unde un ales a fost mai scolit decat celalalt.