Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 6 decembrie 2011

Iata inca o predictie pe care am facut-o, pe cale sa devina realitate

Scaderea vigilenta a dobanzilor, facuta de catre oameni noi si mai vigilenti, intamplator italieni, numiti super Mario 1. Acelasi italian va face totul ca sa mai poata cumpera si niscaiva murdarii din tara sa de bastina. Cat o fi necesar, chiar totul la nevoie.

Mentalitatea latina,”sunt de-ai nostri”, de care ii vorbeam lui Cristi nu se dezminte. In Europa nu am avut inca nici o actiune de tipul ocupati BCE si spanzurati-l pe Draghi. Ca atare lumina verde a fost data si unui QE fara nici o sterilizare, exact asa cum spuneam. Pe cine sa mai intereseze in aceste momente rezultatele pe care le va avea? Dezastruoase desigur ca si in SUA. Observa asadar cat de diferita poate sa fie pana si vigilenta ”robotilor”.

9 comentarii:

AristotelCostel spunea...

bankruptcy "reform" law in 2005 placed derivative claims in front of depositors in a business failure - including a bank failure.

What JP Morgan is claiming in the MF Global case is that the derivative trade (which is exactly what a "Repo to Maturity" trade is - it's a derivative) is entitled to preference in the case of MF Global over those who had cash there for safekeeping either as a margin deposit or just as free cash as you would hold free cash in a bank.

If a major bank blows up this very same claim, supported in existing Bankruptcy Law with the changes signed by George Bush in 2005, will be used to steal the entirety of your bank account, and if you detect the impending blowup shortly before it happens -- say, 90 days before -- you're still exposed to the risk through clawback!

I have often referenced how that "reform" law in 2005 was used to screw you blind as a consumer, all under the name of the "ownership society" and "responsibility." The truth is that this "reform" law was a raw example of financial******that was intended to and did assault you, the common consumer in America, for the explicit purpose of benefiting large financial institutions.

Don't run any crap about FDIC insurance in this sort of event either -- in the singular case of Bank of America we're talking about $77 trillion in face value of derivatives.
...
A cascade failure of several large banks would easily result in loss claims that would exceed the entire US GDP; for obvious reasons virtually none of that would actually be paid or recovered and in the case of you, the average person, your reasonable expectation of recovery in such an event is zero.

Daniel I spunea...

Prea multe comentarii neavizate pe teme complexe.

Recomand asta ca punct de pornire

http://www.themoneyillusion.com/

AristotelCostel spunea...

@Daniel I

Multumim pentru aprecieri.

Du' si da banu' pe zf, cu siguranta vei obtine informatii decente pe teme complecșe.

Eu sunt sătul de proști mâncători de căcat doar de dragul manipulării... cât o mai merge târâiala.

Vezi că pe marele blog ai niște gherle gen "capital"... dacă le-ai văzut, recomandă-l (mai bine doar) avizaților din cercul tău... restrâns.

Daniel I spunea...

Auto-suficienta asta agresiva e semn de intelect si caracter ales, nu alta.

Dar nu, voi nu cumva sa va educati. Voi le stiti pe toate empiric ... teoria e pentru fraieri, nu ?

Cat despre de-alde ZF sau "capital" ... nu stiu ce traume sau fantezii erotice au unii, dar asta spune mai multe despre tine decat despre mine.

AristotelCostel spunea...

@Daniel I

Mai degraba e semn ca Plesu scos din contextul in care ghirlandeaza e un simplu prostovan.

Pot divaga pe diverse teme fara sa imbarlig dialogul in termeni consacrati, in speta, contabilicesti, doar pentru a elitiza audienta cu unicul scop de-a ramane El Unico.

Cred ca vorbesti cu auto-didacti, adica noua nu ni s-a bagat in cap cu forta nimic si nici nu suntem constransi sa gandim intr-un sablon anume.

Faptul ca nu ai habar de traumele pe care le genereaza zf si capital demonstreaza, daca mai era nevoie, ca esti extrem de ignorant... cam pana in zona in care zace lată... prostia.

P.S. Mai sus ai aruncat o afirmatie fara suport. Daca ti-as fi raspuns cu aceeasi moneda, ar fi trebuit sa scriu doar...

Boule!

Daniel I spunea...

Da, deci eu am recomandat un link la un blog care trateaza la un mod maxim de serios (si, in masura in care e posibil, relativ impartial) teme macro-economice ... fara a caror intelegere suntem redusi la un soi de ghicit in bumbi ...

Si mi se raspunde cu "huo, pleaca de-aici, manipulare, ZF, Capital".

N-are rost sa-mi pierd timpul cu specimene suferind de mono-manii.

AristotelCostel spunea...

Ai venit cu asta:

Prea multe comentarii neavizate pe teme complexe.

... parerea ta.

"un mod maxim de serios"

... parerea ta.

Ne-am expus mono-maniile in timp si din cand in cand mai variem cu cate o trimitere la... origini.

Tu ai venit proaspat nivelat pe aici, debutand cu o concluzie de... "insider". Cum sa-ti traduc pentru nivelul tau? Faptul ca vi s-au umflat buzele se poate demonstra empiric, dar TEORIA pentru... insaidări... e cauza. :)

Daniel I spunea...

Nu stiu cine e acest "voi" catre care sunt directionate tot soiul de acuze si insinuari ... la fel cum nu urmaresc de-alde ZF sau Capital ... la fel cum nu inteleg de unde stii tu de cand urmaresc "concluziile" de pe acest blog.

Daca comentez prima oara nu inseamna ca e prima oara cand aterizez aici.

Dar voi "auto-didactii" tineti-o in continuare asa ... interpretand ceea ce e doar "white noise" si respingand orice urma de intelegere mai profunda a fenomenului (n-ai aruncat nici macar o privire pe pagina recomandata, nu ? ca tu le stii pe toate, nu ?)

Oricum, n-are rost sa pierd timpul cu paranoici care prefera sa converseze cu fantasmele lor, in loc sa auda ce li se spune.

AristotelCostel spunea...

... nu spui nimic.