Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 16 decembrie 2011

Ne apropiem de tinta

Minimul ultimei lumanari de care vorbeam in filmul de saptamana trecuta a fost depasit, sageata verde. Spuneam atunci ca o asemenea miscare are probabilitati mari de a duce bursa spre sud, spre nivelul de cerere pe care eu l-am expus de o bucata buna de timp.  

In cazul in care valoarea maxima al aceleiasi lumanari ar fi fost depasita, scenariul ar fi trebui sa fie unul invers, de apreciere. 

Bursa a ales dupa cum se vede primul scenariu mergand acum spre o tinta pe care eu o vad una buna de cerere.  Iti mai amintesti probabil de scepticismul pe care l-am manifestat fata de un raly de craciun. Vom vedea in zilele urmatoare daca acest scepticism a fost fondat sau nu.

Avem din nou o data de reactie in 17 noiembrie. In cazul in care perceptiile mele sunt corecte am mai putea avea o cadere bursiera pana in data de 24. De aici am putea asista la o revenire semnificativa a burselor si la o depreciere la fel consistenta a dolarului pana la inceputul lui januarie. In januarie se vor implini cele trei luni de apreciere de care am vorbit atunci cand bursa a dat de minima de la care a pornit valul furibund de apreciere actual. 

La inceputul lui januarie ar trebui sa se sfarseasca asadar toata aprecierea pe care am avut-o. Cu sau fara atingerea nivelului meu final, cel pe care l-ai vazut expus de luni de zile, in graficul alaturat, acelasi ca intotdeauna. De la acel nivel, sau chiar de la altul, voi reveni cu corectari la nevoie, ar trebui in cele din urma sa porneasca valul devastator de care am vorbit, chiar in cazul in care Sarko o va lua de nevasta pe Merkel. Asa vad eu lucrurile in perspectiva scurta de timp. 

In perspectiva medie si lunga, vezi si tu ca scenariul pe care l-am expus de luni de zile a ramas deocamdata acelasi. Oricum, tradingul in aceasta bursa a devenit o arta. Tocmai din cauza unei volatilitati excesive care este destul de tipica pentru raliuri facute intr-un asa numit "bear market". Am pomenit de fapt la inceputul valului actual despre probabilitatea aparitiei unei volatilitati exagerate, tocmai din cauzele pe care le-am expus. Acum nu avem altceva de facut decat sa asteptam. Sunt aproape convins in momentul de fata ca elipsa suport neatinsa deocamdata va fi atinsa in curand.

Intre timp Israelul si SUA se pregatesc de razboi cu Iranul. Daca esti curios poti sa te reintorci la postarea in care vorbeam de LIBIA. Am repetat in postarea amintita doar o convingere pe care am inceput s-o am din momentul in care Obama a preluat premiul Nobel pentru pace. In caz ca Iranul va fi atacat va suna in vazduh o urare foarte trista. Sa va fie tarana usoara!

Oricum, un razboi va lovi si in murdariile de oameni care populeaza pamantul, cu precadere Romania. Asta cu toate ca nimeni nu se va putea bucura de acest lucru. In ceea ce priveste cursul dolar leu, ideal ar fi ca dolarul sa poata ajunge pana la 3,41. De aici ar trebui sa inceapa corectia de care vorbeam. Sa nu uitam insa ca ne-am aflat foarte aproape de acest nivel, chiar acum doua zile, la doar 5-6 bani distanta.

7 comentarii:

mihai spunea...

@prostelus , se pare ca ai multi fani pe bloguri ...
"eu vorbesc frumos si civilizat cu tine, dar tu ramai la fel de suburban si lipsit de bun simt.
pentru ca tu continui sa injuri, si mereu ataci omul si nu ideea, as putea sa-ti dau si eu peste botul ala de frustrat ratat injurandu-te. dar nu vreau sa cobor la nivelul tau, nu-ti dau satisfactie. mai ales ca ti se spune de ani de zile toti, de pe peste tot, pe toate blogurile/forumuirle/site-urile, toti iti spun cum esti de distrus si tu tot nu-ti revii. pacat de tine" ...
si eu care credeam ca sunt singurul ...

AristotelCostel spunea...

@jigodel

... lipsesc argumentele.

Nu-mi aduc aminte sa te fi jignit cu ceva chiar si atunci cand curgeau suvoaie de gherle din... corelatiile tale stiriste.

Te-ai inhaitat cu gongu in privinta "prostelului", gogu e istorie, tu te-ai facut de cacao, iar... costel e nume de prost.

Asta e... tara... prostovanii trebuiesc calcati pe capete, iar cei in cumpana vor sti sa aleaga... calea. Daca vor gresi... ingroasa randurile. :D

P.S. Ti-ai gasit sa citezi un iubitor de boc... coincidenta. :D

mihai spunea...

@prostel
el gogu a avut o idee si a luptat pentru ea , a sustinut-o chiar daca in final se pare ca n-a avut dreptate , pana la urma a pierdut pe pielea lui , poate ca nu mai are bani acum nici de net ... si care e reactia ta, te bucuri de raul omului , il calci in picioare , il scuipi , il injuri , il tavalesti prin noroi ... e frumos ?
si apoi te mai vaiti ca te-a rebotezat "prostel" , la ce meritai a fost un domn ...

Emil spunea...

O intrebare pentru domnul Horea. Cand americanii pornesc un razboi ,valoarea dolarului scade sau creste in piata ? Va multumesc.

Horea spunea...

Emil, valoarea valutelor nu este influentata direct de razboaie.

Eu cred de aceea ca dolarul isi va continua ciclul indiferent de ceea ce se intampla. In cazul unui razboi ar putea fi totusi stiri care sa lege aprecierea unei valute sau alta de eveniment, dar cu asta ne-am obisnuit deja de mult.

In alta ordine de Idei! Eu nu ma consider Gigi Becali. Daca spun cuiva pe nume ma astept sa-mi spuna si el la fel si sa mi se adreseze prin tu.

Respectul fata de oameni este in opinia mea un sentiment, care, atunci cand nu exista, nu exista nicicum, nici macar atunci cand oamenii se adreseaza unii altora cu dumneavoastra.

Am mai spus-o de multe ori. In scandinavia toti sunt tu, si uite ca oamenii se respecta mult mai mult decat o fac cei de aici de la noi.

Prin a folosi o comunicare directa eu unul ma simt mult mai apropiat de cei cu care discut.

AristotelCostel spunea...

@jigodel

De la turbo-trabant (strivit de pravaleala imobiliara) via gogu... pana la tine am avut parte doar de catalogari... gaunoase.

V-am servit meniul echivalent folosind catalogari... vacuumate in intervalul -30... -60%. :)

Ceea ce faci tu pe aici de cand ti-am servit capodoperele personale se numeste trolling.

Spui ca ma vait, insa doina mea de jale suna asa... prostovanii trebuiesc calcati pe capete.

Sa fie vorba de analfabetism functional?

mihai spunea...

O intrebare pentru domnul, pardon tovarasul Prostel. Sa inteleg ca te regasesti 100% in prognozele lui horea sau esti aici doar temporar ca apoi sa migrezi daca vantul isi schimba directia la amicul flavian ( care deocamdata din cate vad a trecut la domeniul astrologie-civilizatii extraterestre ca la predictii economice ne-a lamurit pe toti ) ?
"Prostovanii" de care vorbesti se pare ca reprezinta cam 70% din populatia lumii ...