Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 9 decembrie 2011

S-a nascut gloaba

Va fi insa si dupa cum se pare calarita de mai putini cavaleri. Anglia si Ungaria par sa fi aruncat stergarul cand au vazut-o. Vor urma in opinia mea si alti lupatatori care vor arunca sabia. Unii care probabil nu vor mai vrea sa-si franga coastele cazand de pe ea. Super Mario 1 a fost si el in vigilenta inversa, asa cum ma-am asteptam.

La ce a mai fost buna vigilenta trisorului o stie doar domnia sa. Europa se zgudie asa cum credeam ca va face de mai bine de un an incoace. Cei care credeau ca este formata din roboti vor fi nevoiti sa se mai gandesca o data. Eu vad proteste populare chiar in statele care au semnat cu domn Balaur, pentru ca semnaturile au fost puse pe hartie de catre oameni care nu ii mai reprezinta de mult pe cei care i-au votat. Votacii se trezesc asadar incet dar sigur. Cu timpul, tot mai multi vor descoperi cutitul de jupuit care le-a fost pregatit.

Ca de obicei nu ma refer la Romania! Aici lucrurile sunt ca intotdeauna beton. Nici nu se poate altfel atata timp cat Strugurel a reusit din nou sa salveze leul. Asa ne invata tabloidul capital. Ba mai aflam inca ceva despre cursul leului din aceeiasi revistaEl s-a intarit, spun cei care stiu ce vorbesc, si sprijinit de planul magistral european. Investitorii vor fi asadar toti in extaz pana in momentul in care tabloidul meu preferat va veni ca de obicei cu o stire ”soc”. 

Iata ca eu am reusit sa gasesc si una fara soc. Tot in capital. Una trista de tot dar foarte adevarata. Spusa asa pe valaha de catre domnul Serbanescu.

Articolul este foarte scurt pentru ca ideile lui Iliuta se pot reproduce doar in cateva fraze. Ceea ce merita sa fie citit insa sunt comentariile. Pornind de la acestea din urma eu nu cred ca romanii vor dispare. Cred mai degraba ca se vor scufunda la un nivel de la care nu se vor mai putea vedea de loc. Un nivel care nu va putea fi atins probabil de nimeni.

Pe de alta parte nici nu-mi pot inchipui ca ar mai exista altcineva, in afara unui roman adevarat, care sa-l ravneasca. Suntem unici in nesimtire si ne scaldam si in moemtul de fata intr-o mentalitate feudala pe care nu o poate invidia nimeni. Ca o consecinta, nici o catastrofa nu este prea mare pentru acest popor. El resusind intotdeauna s-o faca si mai lata decat este.

4 comentarii:

mihai spunea...

Prea multe comentarii neavizate pe teme complexe.

Recomand asta ca punct de plecare:

http://ro.news.yahoo.com/boc-domnii-antonescu-%C5%9Fi-ponta-au-r%C4%83mas-singurii-094200225.html

AristotelCostel spunea...

... ce surpriza... mihai, oranjgutanul cretin al blogului, continua sa citeze marmota proasta, mica, mincinoasa, ipocrita si tantalauca a Romaniei. :D

... iti mai aduci aminte, jigodie, cum au castigat securistii astia alegerile?

Ce lege au votat ei in parlament? Ce atac am avut asupra leului in timp ce BOC manca_cacat de prost ce era? Cat era boc de responsabil atunci, mai prostane?

Ce despagubiri au de platit contribuabilii romani... de pe urma prostiei cacalaului asta?

Aaa... esti doar un latrau oranjgutan cretin cu chef de troll-isme pe un blog de nisa, unde nu-ti merg tertipurile de prost...

... bine...

AristotelCostel spunea...

Material pentru cretin... cu prim-cretinu' Romaniei

Bonus pentru cretin_cu cretinu' de stat

mihai spunea...

prostele ,te intleg ca te simti vizat de ce ti-am reocomandat pentru studiu inainte de a insira aberatii pe teme complexe ... dar tovarasii iliescu si nastase ce-au facut pentru tara asta ? oare am uitat deja ? da prostele stiu ca tie ti-era drag comunismul ca un nomenclaturist ce ai fost si ti-ar fi placut sa se continuie si sub iliescu si apoi la nesfarsit populismul asta desantat instituit de demagogi de doi lei gen ponta&antonescu legat de ultima mizerie liberala, un mare orator dealtfel , cand te uiti la prezenta lui in parlament de unde este platit de contribuabili vezi ca e printre ultimii , normal individul e preocupat sa tina discursuri la fraierii votanti ... cat despre primul dinozaur , casatorit cu alta mizerie nomenclaturista din vremea lu'ceasca ce sa mai zic , fatza lui spune totul !
dar oare tu ti-ai pus intrebarea ca oare basescu si pdl-ul sunt asa de tampiti sa-si puna tot poporul votant in special pensionar screlozat in carca impotriva si sa piarda alegerile cum presupun ca se si va intampla daca ar fi avut alta alternativa in romania in afara de faliment generalizat ?