Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 8 decembrie 2011

Taurasi in ofensiva, deocamdata

Taurii par sa castige batalia pentru moment. Din graficul afisat al indicelui SP500, in perspectiva zilnica, aceasta situatie trebuie sa fie foarte clara pentru toti cei care mi-au citit cartea. Desi graficul este unul care reprezinta ”futures”, el nu difera prea mult de cel cu care te-ai obisnuit.

Diferenta este ca piata futures este activa 24 de ore, deci si in timpul in care piata americana este inchisa. Am ales acest grafic tocmai din aceasta cauza, el fiind singurul care ne poate livra in continuu sentimentele pietei.

Ca atare, in momentul de fata, eu unul sunt convins aproape 100% de urmatoarele: Stirile care vor veni nu vor face altceva decat sa impinga mai departe o piata in miscare pozitiva. Care a fost oprita pentru moment din fuga de nivelul de timp si de pret pe care l-ai vazut in film. Asta pentru ca intentia investitorilor era oricum aceea pe care o presupuneam, atingerea unor nivele superioare celor actuale.

La anuntul stirilor asteapta-te asadar la un probabil salt. Unul care va impinge bursa spre primul nivel de distributie marcat cu galben. In cazul in care analiza mea este corecta acest lucru ar trebui sa se intample neaparat. In cazul in care se va intampla va trebui sa vezi insa imediat si o capitulare, exact la  nivelul galben de care vorbeam, materializata prin oprirea aprecierii.

De aici bursa ar trebui sa cada. Exista totusi dou scenarii: Unul cu o cadere consistenta care ii va pune pe jar chiar si pe cei mai infocati adepti al unui raly de craciun. Si, unul in care acest raly ar putea sa se materializeze, dupa o scurta pauza pe care indicele ar trebui sa-l faca la primul nivel. Nivelul final trebuind sa fie atins in acest caz pana la sfarsitul anului. Atentie! Atingerea nivelului final nu o voi exclude nici in cazul unei caderi intensive, pentru ca deocamdata eu nu o vad provocata de valul devastator. Cred asta in momentul de fata, dar voi reveni cu corectarile necesare la nevoie.

PS. Na ui sie bivolita am fost! Am uitat sa-tz zac ca hal mai porobabil scenar ii ala cu cadjerea aia in care trebe sa sa sparie si Mos Craciun.. 

13 comentarii:

AristotelCostel spunea...

Din 2007 il urmaresc pe aerianul asta:

Bancherii au nişte propuneri pentru modificarea legii obli­ga­ţiunilor ipotecare. Alpha e in­teresată să facă o emisiune de obligaţiuni ipotecare?
Coordonez acest exerciţiu din par­tea ARB şi încercăm să facem această piaţă funcţională. Legea are nevoie de îmbunătăţiri - e anormal ca din 2006 până acum să nu existe nicio emisiune. Ne uităm din nou pe lege ca să identificăm factorii de blocaj. Un factor a fost structura pe care un portofoliu trebuie să o aibă ca să se poată colateraliza cu acel portofoliu o emisiune obligatară. Cred că toate băncile care au portofoliu de credite ipotecare vor fi interesate de dezvoltarea acestei pieţe.
...
În ce măsură ar putea băncile să câştige puncte dacă se vor adresa prin aceste bonduri populaţiei?
Având în vedere scopul pentru care au fost create reţelele băncilor, e de aşteptat ca emisiunile de obli­ga­ţiuni să se adreseze populaţiei. Cred că orice bancă ar lua în calcul aşa ceva. Dar bineînţeles că respectivele emisiuni ar putea avea şi o componentă pentru investitorii instituţio­na­li. Nu te obligă nimeni să te adre­sezi unui singur segment. În acelaşi timp, să nu uităm, „cover bond”-uri­le sunt unele dintre cele mai sigure instrumente datorită nivelului de colateralizare.


sursa

1. E la fel de nesimtit ca intotdeauna.
2. In 2006 nulitati ca asta considerau ipotecile... cota de piata. :) Se luptau asiduu sa acumuleze non-subprimari cu adeverinte umflate 3-6 luni pentru o taraiala pe 35 de ani.
3. Are target sa scape de rahaturi prin livrare directa populatiei.
4. Livrare prostului direct sau prin incaltarea "asiguratilor" la fondurile de pensii private... obligatorii.
5. să nu uităm, „cover bond”-uri­le sunt unele dintre cele mai sigure instrumente datorită nivelului de colateralizare.

... ar fi păcat să uităm... :)

Îmi și imaginez vreun inteligent cu juma' de creier sorbind entitate cu entitate din ... ejacularea "bancherului".

... hungry... comedie curată... dog/pig... whatever...

AristotelCostel spunea...

Într-un proces de rearanjare a sistemului creditului, productivitatea şi capitalul ar fi recompensate, iar parazitismul ar fi pedepsit. Banca - se presupune - acordă credite pentru succesul întreprinderilor financiare ale debitorilor. Astfel, prin încasarea dobânzilor ea ar trebui să fie părtaşă la succesul acestora şi nu să câştige de pe urma nenorocirii celor care s-au împrumutat. În acest sens, se impune ca datoriile şi obligaţiile legate de credit să fie legate de productivitatea sporită a debitorilor. În cazul bulei imobiliare, situaţia a fost opusă: iresponsabilitatea a fost răsplătită iar băncile urmau să câştige exact în măsura în care plasau rapid o cantitate cât mai mare de credite frauduloase. S-a ajuns deci ca sprijinul bancar pentru productivitate să fie înlocuit de o apetenţă a instituţiilor de credit pentru exploatarea şi victimizarea debitorilor.

sursa

Când spun că sunt optimist... mă refer la faptul că aurolacii de genul "bancherului" de mai sus vor ajunge mai devreme sau mai târziu la pârnaie.

... baftă, sergiu! :)

Horea spunea...

Treaba cu parnaia a parevnitilor care au ajuns presedinti de banca ar fi o solutie minunata. Toti cei din SUA, Europa care s-au balacit pe banul altuia ar trebui sa ajunga tot acolo.

Politicienii de tip Sarcozy, care garanteaza bancilor ca nu vor pierede nici un cent, indiferent in ce afaceri se baga, ar trebui sa ajunga la Ciomu. Am auzit ca si-a reluat de mult activitatea in tara tuturor posibilitatilor.

A fost si el doar o victima! Exact ca si betivanul ”bine educat” care a omorat doi oameni acum cateva zile. 40% dintre romani sunt semianalfabeti conform unor noi cifre. Asa ca avem multa nevoie de oameni educati, precum criminalul si avocatul care il reprezinta.

Daca la educatie stam mai prost la coruptie suntem printre primii, tot conform unor cifre publicate recent. Iar m-am uitat 5 minute la televizor cand am auzit ca se vorbeste despre analfabetism.

Am avut noroc! Am vazut chiar in direct testul lui Gadea. Cati ati dat spaga cuiva in ultimele doua luni? A fost intrebarea. El a ridicat mana primul, dupa el tot studioul. Chiriac cel Moral ne-a si explicat: fara spaga este imposibil.

Pai daca e imposibil, va fi la fel de imposibil sa nu ne inecam. Ca grecii si ca ceilalti frati latini care au vazut lucrurile asa cum le vede Chiriac cel Moral.

Conform aceleiasi mentalitati ne pregateste si bancherul de care vorbesti niste suprime morgages. Dcaa americanii au avut noi de ce sa nu avem. Ideea precum si idiotul sunt chiar evidentiati in articol. De catre jurnalistul profesionist si educat la patrat.

George spunea...

Nu-l mai vad pe nea bancheru i-conomics cu comentariile pe aici. Ultima data cand l-am citit era foarte sigur ca bancile sunt foarte ok si ca el crede ca vom merge din ce in ce mai bine dpdv economic. Sa fi fost promovat in banca lui de succes si sa nu mai aiba timp de blogareala?

Puscarie pentru bancheri cred ca nu vom vedea atata timp cat ei impreuna cu politicul sunt frati de cruce. Poate daca treburile o iau razna si pentru a linistii apetitul oamenilor de razbunare, se vor face si procese, asta doar "pentru pedepsirea vinovatilor". In rest toate bune si frumoase.

Eu nu am mai dat spaga de nici nu mai tin minte. Ultima data cand eram nevoit de imprejurari sa dau spaga am preferat sa ma duc saptamanal la un functionar de la parcari, sa-l bat la cap pentru un loc de parcare, liber, decat sa-i dau 300 lei spaga ca sa mi-l dea pe loc. Asta cu spaga e calea cea mai simpla pentru romanul care nu vrea sa se streseze prea mult. Aceeasi regula se aplica si la educatie, lumea nu vrea sa se streseze pentru a se pune la punct cu educatia generala. Ne cultivam cu privitul la televiziuni gen ddtv, antenele123 s.a. tv-uri.

cristian dogaru spunea...

salut Horia...euforie fortata, cum bine spuneai...cand vezi reactia burselor, intoarcerea de care vorbeai, ca orizont de timp?...francul cum ti se mai pare?...

Radu Ionescu spunea...

Cred ca decat puscarie pentru bancheri mai bine sa piarda tot ce au si sa ajunga sa doarma intro cutie de carton pe o alee undeva. Oricum eu sunt mai de moda veche, cred ca un bancher care isi falimenteaza clientii ar trebui sa aiba decenta sa isi traga un glont in cap

Horea spunea...

Salut Cristi, franc fata de ce? In ceea ce priveste bursele imaginea va fi probabil mai clara dupa inchderea de azi.

Radu, eu cred ca bancherul de azi ne-ar trage tie sau mie un glont in cap. Cu morala actuala la altceva nu prea te poti astepta.

Exista totusi din fericire si cateva exceptii. Precum fostul sef al Bundesbank. Cel care trebuia sa devina sef al BCE in locul trisorului vigilent.

Acelasi om care a ales demisia in loc sa-si vanda sufletul. Cinste lui oricat de bancher ar fi. Cu oameni ca el nu am fi ajuns unde suntem.

Problema este ca majoritatea sunt percum bancherul lui Costel. Veniti direct de sus de la avioane. Imi vine sa crap cand ii mai si vada prezentati in presa ca fiind niste genii.

mihai spunea...

horea , imi permit sa te contrazic un pic , din nou , cand ma gandesc la fostul sef al Bundesbank nu stiu de ce dar parca imi aduc aminte de Stolojan cu faza cand a fost desemnat prim ministru si s-a razgandit a doua zi ... ce-a vrut oare sa dovedeasca prin gestul sau ? cand e bine toti sunt fericiti gramada iar cand vine greul si cineva trebuie sa-si asume responsabilatea de a curata toata mizeria ramasa , gata ne retragem cu totii ?

Horea spunea...

mihai,din moment ce tu il compari pe fostul sef de la Bundesbank cu Stolojan si situatia actuala din Europa cu cea din Romania de atunci eu te las sa duci aceasta dezbatere mai departe cu altcineva.

mihai spunea...

multumesc, il astept atunci pe prostel in continuare pentru o confruntare , oricum ai dreptate e un fel de comparatie a merelor cu perelor cum vine vorba , insa stolojan din cate imi mai aduc aminte de el era un om de valoare nu numai in PDL ci in general ( nu ca mizeria de severin )
Revenind la seful bundesbank despre care nu cunosc detalii insa numai functia spune multe , daca as fi incercat o comparatie nu cu stolojan dar cu fostul sef al FMI numitul DSK sau poate cu fostul sef nasdak Madoff ( inainte de a fi deconspirati ) ce mi-ai fi spus ? Sub aparenta seriozitatii cine stie ce mizerie se ascunde !!!

AristotelCostel spunea...

@jigodel

Evident ca tocmai i-ai dat o limba prostului, mic, mincinos, ipocrit si tantalau... boc.

Daca el e asa... iti imaginezi cum arati tu in ochii mei. :D

AristotelCostel spunea...

Şeful Băncii Anglo-Irlandeze a fost arestat

... bafta sergiu...

Horea spunea...

mihai, nu stiu daca ai copii? Sa presupunem ca ai. Unul din ei e foarte bolnav. Il duci la doctor.

Te intalnesti cu directorul spitalului si cu seful de sectie.

Directorul propune un tratament, in timp ce seful de sectie spune ca tratamentul e mortal pentru copil.

Tu l-ai platit pe director care insista la seful de sectie sa aplice tratamentul pe care acesta il vede mortal.

Decat sa-ti omoare copilul seful de sectie alege sa-si dea demisia.
Tu romanas invatat cu conspiratia stai si te gandesti: O fi ceva necurat cu magarul ala care in loc sa-ti mai ceara bani si-a dat demisia.

In timp ce tu te gandesti directorul spitalului cauta si gaseste pana la urma un alt medic care este dispus sa aplice tratamentul.

Copilul isi da duhul asa cum si-l va da si Europa. Seful de sectie va putea dormi totusi linistit din moment ce el i-a informat pe toti cei implicati despre consecintele tratamentului.

In acelasi timp, pe medicul care a ales sa mearga mana in mana cu directorul il va durea fix in cur de faptul ca tu nu mai ai copil. Ca si de fapt pe director.

Cam asta se ascunde si sub demisia sefului Bundesbank.