Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





luni, 5 decembrie 2011

Un nou atac de angina pectorala la Germania

In timp ce Szarka Angie concepe noi constitutii, votate gata la Paris pentru fostele tari suverane din Europa, teritoriul franco german, unul pe care domnia sa isi duce traiul linistit, este lovit din nou de probleme cardiace. De genul acelora de care vorbeam eu acum un an.

La astea ma pricep de minune, fi sigur! Nu ca la analizele economice. Pe care le fac ca prostul folosindu-ma de linii trase anapoda. Inca pe vremea studentiei in Goeteborg, am invatat ca angina prezinta un risc considerabil. Din cauza faptului ca obisnuieste sa se sfarseasca de obicei cu un infarct. Iata o stire aparuta si plina de dureri de cord. Preluata ca de obicei si de tabloidul capital.

Este o stire care ar trebui sa puna serios pe ganduri pe franco-germani. Nu de alta, dar s-ar putea caca chiar ei in pantaloni de durere, in timp ce fac pe "doftorii" cu cei la care au inceput mai nou sa le faca si constitutii. Caderea burseiera si caderea euro n-au intarziat. Caderi care au inceput de fapt la intervalul de timp pe care l-am expus si de la un nivel bine definit. Cu strapungerea de scurta durata al acestor nivele trebuie sa te fi obisnuit. Stirea vine insa ca de obicei la tanc, dand impresia ca a contat. 

Ceva ce trebuia sa se stie de o bucata buna de vreme nu poate fi insa o noutate decat pentru naivi. Faptul ca perechea Merkel-Sarkozy se intalneste, mai nou in fiecare a doua zi, nu poate fi o stire decat pentru cei care numara eventual intalnirile de la nivel inalt, ocupandu-se in acelasi si de matematica cheltuielilor. Cheltuieli care vor fi scoase tot din buzunarul contribuabilului. 

Cei ce se amagesc cu reusita constitutiilor made in France, facute pentru toata Europa la fabrica din Paris, nu au decat sa faca acest lucru. Eu unul sufar de greata de fiecare data cand aud ceva despre balarul bicefal si eurocrati. Ma intreb totusi! De ce cad oare metalele? Ele trebuie sa urce atunci cand e criza, dar mai ales atunci cand vine hiperinflatia. Daca hiperinflatia "care este" deocamdata nu este, angina este. Se si numeste criza de angina, chiar in termeni medicali.

4 comentarii:

mihai spunea...

metalele cad datorita incertitudinii din UE , daca nemtii s-ar lua dupa echipa de jucatori obama&bernake si ar lasa ECB-ul sa-si tureze imprimanta la maxim , metalele ar zbura spre zari inalte si marete !
in legatura cu S&P eu cred ca standardul AAA ar trebui scos din catalogul de notare , la ce se intampla in lume acum nu stiu daca mai e pe bune o tara la nivelul AAA ! sa inceapa mai de jos cu notarea sa fie toata lumea multumita si fericita ...

Horea spunea...

mihai, nu stiam ca metalele se vand doar in Europa.

mihai spunea...

momentan europa este centrul lumii economice acum !

Horea spunea...

Aaaaaaaaaaaaaa? Deci cei care cumparau aurul pretutindeni in lume, il cumparau doar ca sa se apere. Exclusiv de criza europeana care nu mai este. Desfintata in momentul de fata printr-o simpla lovitura de coada a balaurului bicefal.