Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





luni, 9 ianuarie 2012

Am facut cu mana dolarului

In decursul zilei de azi mi-am parasit pozitia avuta in dolari exact la pretul de 3,407. Profitul a fost frumusel asa ca m-am multumit cu el asa cum l-am primit. Acum cand frenezia este in toi nu vad o cadere subita a green buck-ului.

 El ar mai putea incerca sa urce chiar peste nivelul meu de oferta, unul pe care ar trebui sa-l cunosti si tu foarte bine.

A fost repetat de nenumarate ori pe acest blog, fiind expus saptamana trecuta intr-o postare cu grafic si comentarii. Am vazut azi rubrici in presa autohtona care vorbeau cu ardoare de prestatia dolarului. Am aflat deasemenea, tot din presa, faptul ca investitorii si-au escaladat pozitiile scurte la euro cu inca 16%, doar saptamana trecuta, ajungand astfel la pozitii scurte record. M-am uitat la graficul euro, dar de data asta si la indicele dolarului, constatand urmatoarele: Euro este intr-o zona de cerere foarte importanta, exact la o data de reactie, in timp ce indicele valutei americane a ajuns si el intr-o zona de oferta.

Nefiind avar din fire mie aceste semnale mi-au ajuns ca sa-mi incasez profitul. Mai vreau sa las ceva si altora, celora care au sarit in caruta acum in ultimul moment. Risc desigur o continuare a aprecierii dolarului dar asa e la bursa. Nu am pretins niciodata ca as fi persoana care nimereste exact maximul sau minimul unei miscari. Sunt in continuare convins ca dolarul mai are de facut ” km” spre nord. Eu unul am insa dubii ca ii va face exact acum. Poate gresesc, bursa ma va aproba sau ma va contrazice. Planuiesc asadar sa-mi deschid noi pozitii in dolar la timpul pe care il voi vedea oportun. Deocamdata goodby dollar, hello ron.

In alta ordine de idei! Legat de o discutie pe care am avut-o cu Cristi. Am gasit un grafic cu inflatia din SUA pe care il vezi expus. Se pare ca cifrele din decembrie nu sunt inca publicate pentru ca nu se cunosc. Pe grafic se vede clar ce a reusit sa faca monetizarea FED. O inflatie de 3,8% cu 7 trilioane. Curba a pornit-o acum spre sud. Sunt convins ca va ajunge cu timpul la nivelele de deflatie pe care le-a avut in 2009, o perioada pe care am marcat-o cu galben. Atunci, probabil, FED isi va mai incerca  inca odata norocul cu ultimul sau QE. Unul care va avea acelasi rezultat ca si celelalte. Mai mult de atat FED nu va mai putea face. pentru ca disgratia populatiei fata de banca va creste proportional cu numarul de QE.

Ultima cifra publicata privind inflatia este asadar cea de 3,4%. Sunt aproape convins ca in decembrie vom obtine cifre sub ultimul nivel. Ca sa-si faca vanzari plauzibile de craciun, retailarii din SUA au macelarit preturile. Cu toate acestea marfuri in valoare de mai multe miliarde de dolari au fost returnate de catre consumatorii care s-au razgandit. O sa vedem chiar anul acesta cum va arata profitul celora care sunt nevoiti sa scada preturile pentru a mai putea vinde ceva? Apropo vanzari! Doamna la Garde, sefa FMI, a incercat chiar azi sa vanda gogoase, gratuite de aceasta data, fraierilor. Printr-o afirmatie prin care ne informa ca Europa va evita recesiunuea in 2012. Eu gogoase nu cumpar de la nimeni, nici macar gratuit. Cu atat mai putin de la doamna FOAME I. Pentru ca Europa este deja in recesiune.

19 comentarii:

cristian dogaru spunea...

salut Horia si felicitari...cat a fost profitul, procentual?...daca imi amintesc bine intrasesi cu un an si ceva in urma, la dolar/leu in jur de 3,1...ma insel?

Horea spunea...

Salut Cristi, media este asa cum ti-ai amintit-o. Am cumparat dolari si la 2,87 dar si la 3,24.

Vali spunea...

Una din lectiile pe care ti le serveste piata adeseori e aceea ca nu trebuie sa fii lacom pentru ca asta duce la lichidarea contului de tranzactionare ma devreme sau mai tarziu. Eu unul in genere obisnuiesc sa mai pastrez ceva pozitii sa zicem un 30% , urmarite cu TL pentru o eventuala continuare a trendului. Asta ca sa nu imi para rau. Si am verificat in timp ca pozitiile astea cantaresc destul de greu in timp.

In legatura cu pozitiile scurte pe euro , intr-adevar daca ne uitam la raportul COT putem vedea un semnal destul de puternic pentru o intoarcere consistenta in urmatoarele luni. Cota e deja de 1-4,5 pe varianta short la non comercials ceea ce ne spune ca bottomul e foarte aproape. Astia marii mai mereu sunt supraexpusi aiurea in momentele de schimbare ale trendurilor mari.

Horea spunea...

Vali, a face afaceri printr-o banca, asa cum am ales eu sa fac, fara nici o parghie, prezinta si dezavantaje.

Faptul ca trailing stop nu exista. Nici nu ar putea sa existe din moment ce banca inchide la 4,30 PM "trecute fix" , punand astfel capat afacerilor pentru ziua respectiva.

Avantajul imens a fost insa dobanda pe care au platit-o. Intre 4-4,10% pentru dolar, intr-o perioda in care dobanda dolarului in SUA a fost si este aproape de 0%.

AristotelCostel spunea...

Cat vine in euro 244 de ron?

mihai spunea...

horea , sa inteleg ca te-ai lasat pe mana lui isarel ? omul e un vasnic luptator dar arma tot in chiloti si-o tine !

dragon spunea...

@Horea: ce banca iti da 4% pe dolari? Ca mie imi da 2 :D.

AristotelCostel spunea...

EUR/USD.
Merită să mentionezi ca spread-ul la "banca ta" e ridicol ceea ce-ti permite sa te urci inapoi in "balon" chiar si la nivele oficiale de 3.35. :D Isăilă atenuează destul de mult căderile si exploziile dolarului... din euro.
Totusi, ma intreb daca nu cumva in perioada asta schimbi si "depozitarul"?

i-conomics spunea...

Horea,

Foarte interesanta scepticitatea selectiva; doar atunci cand convine si se potriveste. Nu tot ce zboara se mananca se aplica si in cazul statisticilor aferente inflatiei in USA. Ajusteaza graficul tau la inflatie reala si apoi nu vei gasi deflatie nici cu microscopul.

i-conomics spunea...

http://blogs-images.forbes.com/michaelpollaro/files/2011/12/Slide3-e1325345568242.gif

Horea spunea...

Costel, nustiu daca ti-am inteles comentariul corect? Daca nu ma vei corecta. Oricum, spreadul pe care il primesti este in functie de suma pe care o schimbi.
Eu am un spread de 25 de pipi, alfel nu ar merita sa fac afaceri. Si, nu! Nu vreau sa.mi schimbi banca.

AristotelCostel spunea...

2012 S&P 580

The Great Repression:
The Economic Collapse of 2012-2022 (New Update)

Horea spunea...

Dragon, banca romaneasca, dar depinde de suma pe care o depui.

Mihai, nicidecum! Eu ma lupt intotdeauna cu piata nu cu sefii d banci centrale. Ei au prea putin de spus in opinia mea, foarte mult de spus in opinia altora.

Eu ma ghidez de obicei dupa opiniile mele prorii.

Vali spunea...

Costel. Am cetit ce spune baiatul ala dar uite si ce spun aia care au relatii in "sfere inalte". Ingerii..adevaratii "profesionisti".

Eu acuma pe cine sa cred?! Hac!

http://finance.yahoo.com/news/forget-europe-market-pros-time-205508756.html

AristotelCostel spunea...

@vali

Sari si tu peste statistica, modelare si "the more likely scenario". :D

Vorbele goale sunt... de baza:

"We see these trends as sustainable: This is the real deal for the U.S. economy, at last."

mihai spunea...

horea , se pare ca ai surprins o mare parte a audientei de pe blog cu miscarea pe care ai facut-o , eu personal mentionez ca am fost foarte surprins mai ales ca , cu cateva zile inainte prevedeai o scadere puternica a S&P 500 ...
chiar acum cand ne pregatim sa incepem distractia cu grecia care sa primeasca un sut in fund din UE , iar ungaria cine mai stie ce surprize ne rezerva ,tu sa mizezi pe leu ?
iti dai seama ca a miza pe leu inseamna a miza de fapt pe euro si implicit pe Merkozy !

Horea spunea...

Dragul meu mihai, de cate ori ti-am mai spus ca eu mizez pe analiza ciclica pe care o fac si nicidecum pe Merkozy sau alte zburatore.

Facand astfel nu voi putea acuza pe nimeni in cazul in care gresesc. Numai pe mine! Iti poti inchipui cat i-a injurat gogu, foarte probabil, pe cei care l-au determinat sa cumpere argint?

In ceea ce priveste Sp vorbeam de decupari de ciclu, pe care tu se pare ca le-ai uitat deja. Daca presupunerile mele sunt corecte doalrul s-ar putea deprecia odata cu indicele american, in timp ce euro ar putea sa faca invers, sa se aprecieze.

Daca iti deschizi ochii vezi ca bursa s-a apreciat pana acum apropiindu-se de nivelul meu final, in timp ce euro s-a facut praf.

Ciclurile isi vad asadar de drum indiferent de stirile pe care le citesti tu. Cei care au citit cu atentie ceea ce am scris stiu foarte bine si de decalajul de 2-3 zile pe care o data de reactie o poate avea. Am repetat acest lucru de sute de ori.

Ba mai mult! Tot de sute de ori am repetat si faptul ca pot gresi, ultima data chiar in articolul pe care l-ai comentat aici.

Pana acum insa, din fericire pentru mine, greselile pe care le-am facut au fost destul de putine. Incomparabil mai putine decat cele pe care le-au facut asa numitii experti.

George spunea...

Bravo Horea, cand faci primul milion de EUR trebuie sa faci cinste.
:)

dobanzi la depozite vs fonduri de investitii spunea...

Oferi si consultanta in ceea ce priveste investitiile la bursa?