Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





sâmbătă, 11 februarie 2012

Crezi ca s-a sfarsit?

Mai rezistati fetele si baietii lu mosu? S-au inteles! Nu s-au inteles! S-au inteles ca nu s-au inteles. Si stirile continua in acest fel de cel putin un an. Datoriile au ajuns intre timp de la 40 de miliarde la 300 de miliarde, somajul din Grecia la 20%. Daca ii intrebi pe mascaricii salavatori, care vad in fiecare zi partea plina a paharului gol, ei iti vor explica ca lucrurile stau de fapt foarte bine. Pentru ei, desigur, din moment ce intalnirile consumatoare de bani, luati tot de la contribuabil, s-au intensificat. 

Sa te mai mire atunci ca politia greaca vrea sa emita mandat de arestare pentru toate aceste paiate? Se vor intelege oare aceste gunoaie de oameni vreodata? Desigur. In fiecare zi inainte de momentul in care isi dau seama ca nu se inteleg. Pentru cei cu capul pe umar numarul acesta infinit de intalniri ar trebui sa fie in sine un semnal serios de alarma. O idee buna, daca ar fi existat, se putea expune intr-o jumatate de ora, putand fi aplicata chiar ziua urmatoare, fara sute de intalniri. Pana si chorii ar fi vazut pana la urma un lucru care functioneaza. Si atunci, el nu ar mai fi fost contestat de nimeni.

Problema Greciei este ca acesti terminatori discuta tocmai idei demolatoare, dand ca o consecinta de rezistenta popoarelor implicate in acest plan diabolic. Ce fel de plan viabil ai putut avea? Atunci cand orice bou vede ca datoriile pe care ai vrut sa le reduci au crescut. Ce reactie poate avea pana si un politician grec, cu un cutit pus la gatul sau de troica, atunci cand vede o crestere economica de minus 10% si un somaj de 20%, rezultate tocmai din aplicarea ideilor acestor pierde-vara. 

Care vor sa se inteleaga, de fapt, despre ce? Ca o tara care nu a putut platii 40 de miliarde, atunci cand ii mergea aparent bine, va plati dintr-o pocnitura 300, 400, 500 de miliarde, sau un plus infinit de miliarde? Intr-un mediu economic ca cel mentionat in pasajele anterioare. Nici un om cu scaun la cap nu poate da doi bani pe acesti mascarici, dar uite ca fabricatorii de stiri dau. Euro a cazut azi de la nivelul expus de mine acum 2 saptamani din cauza Greciei. A urcat ieri, tot pana la acelasi nivel, din cauza cui credeti?

A Greciei, bondarii lu mosu. Pentru ca Grecia e in toate in cele ce sunt. Mai ales in buzunarele lui Merkozy si a bancilor pe care le reprezinta. Nu ti se pare amuzanta analiza asta tehnica? Care are un avantaj constat, demonstrat de atatea ori, fata de stiri. Asta pentru ca ii picteaza celui care o intelege, urmele pe care le lasa in piata cei cu "bocancii" cei mai mari. Stirile despre Grecia te vor mai chinuii o perioada, si daca nu te-ai saturat, vei fi servit si cu desert. De ce nu cu unul portughez? 

In timp ce tu te infrupti cu ceea ce fac paiatele, pentru tine, desigur, ele sapa. Cand te vei trezi de-a binelea vei fi deja intr-o groapa mai inalta decat tine. Nu trebuie sa fi trist, totusi! Acum groapa iti ajunge doar pana la gat. Un lucru pe care domnul Ungureanu l-a observat cu multa dibacie de utecist de dreapata. 

Ca reprezentatnt al presedintelui care ti-a comandat sa traiesti bine, premierul figura de sah nu poate face nici el altceva. 

De aici si telul declarat primordial al noului guvern, vechi, ridicarea salariilor si a pensiilor. Daca ne permite economia. Pai daca Romania nu ar fi fost condusa de criminali si nu ar fi avut poporul pe care il are, aici se putea traii ca in Norvegia. Pentru ca in bogatii naturale ne putem compara oricand cu tara nordica. Tot daca as avea eu aripi, in loc de maini, poate as zbura atunci cand as da din ele. Foarte multi oameni sunt insa naivi. Pentru acesti visatori cuvantul daca nu exista de fapt. El dispare din orice fraza in care ar fi fost folosit ca printr-o minune. Ceea ce ramane insa neclintit in fata tuturor neghiobilor, intotdeauna, este acea parte din orice fraza care coincide cel mai bine cu visele pe care le au.

PS. Eu am cumparat din nou niste dolari la 3,287. Imi voi parasi insa pozitia foarte curand. Asta pentru ca mai cred intro revenire euro, una despre care am vorbit.

PSS. Ai auzit cuvantarea lui Ponta din parlament? Si reactia liderului PDS atunci cand a dat cu ochii de un vechi coleg utecist, pus in scaunul de prim ministru. Observati choirii lu mosu! Culoarea politica in Romania nu poate avea importanta, pentru ca nu exista. Aceiasi utecisti sunt si de dreapata, si de stanga, si de in jos, si de in sus. Aici conteaza asadar persoana. Ca atare prieteniile si cumetriile. Nu poate exista ca o consecinta nici o diferenta, intre un utecist de dreapta sau unul de stanga. Pentru ca doar intamplarea i-a plasat astfel. In dreapta sau in stanga fostului geniu al Carpatilor, Pantofarescu.

18 comentarii:

cristian dogaru spunea...

salut Horia...ce perspctive mai ai pe burse si ce orizont de timp pentru ele?...in mod normal, euforia ar putea fi alimentata de ceva stiri si dividende pana prin martie-aprilie...crezi ca tine urcusul pana acolo?

Horea spunea...

Salut Cristi, din moment ce eu vad un ciclu de 7 ani, mai degraba simetric decat unul deplasat spre stanga, spre deosebire de Bob Prechter, scenariul pe care il descrii devine foarte posibil. Stirile pot da asadar aripi oricarui fenomen, atata timp cat trendul acestuia este pozitiv. Vei mai auzi asadar si in viitor ca s-au inteles, ca nu se intelg, ca sa se inteleaga, ca nu s-au inteles.

mihai spunea...

horea , cum crezi ca poate face fata guvernul, propagandei televiziunilor lui felix plus demagogul sef antonescu fara sa promita nimic ?
la noi opozitia nu e constructiva , e o adunatura de mahalagii si demagogi cu sanse foarte mari de reusita in viitoarele alegeri pentru ca alegatorii sunt asa cum sunt ...
o surpriza de genul amanarii sau chiar neacordarii transei fmi pentru grecia, desi putin probabil, cred ca ar creea premisele unei aprecieri a euro ... in jos !

Horea spunea...

mihai, nu stiu daca ai observat. De data asta eu m-am referit la promisiunile celor din noul guvern, vechi.

Despre promisiunile celorlalti am vorbit in trecut. Cred ca o actualitate devine mai importanta decat o posibilitate. Guvernul lui Ungureanu reprezintand in momentul de fata tocmai acea actualitate.

AristotelCostel spunea...

Primul ministru, ministrul administratiei si internelor si cel a armatei au rostit niste discursuri seci, ieftine, de angajament – ca-n operativele PCR. “O sa facem, o sa dregem, intervenim, ne vom aduce aportul, vom pune la dispozitie”. sursa

... hai, la munca!!! :D

"Intelectualii" sistemului securist sunt simpli prompteristi specializati in pronuntarea lui "e" din "a"... Mihai Razvan Ungureanu, Mihail Neamtu si cine stie ce alti gaunosi ne vor mai propune "elitele"... pedele isi implinesc destinele, raspunzand cu maxima loialitate... stapanilor.

George spunea...

Costele inca mai crezi in culoarea politicienilor? Culoarea politica e ca si codurile meteo, cu cat se deplaseaza mai spre rosu devin mai periculoase dar asta nu inseamna ca un cod portocaliu este mai putin periculos decat unul rosu, depinde de cine si cum se da atentionarea.
Pe ce culoare politica a intrat Grecia in zodia falimentului? Are oare vreo importanta pentru popor? Eu ma cam indoiesc si propabil majoritatea grecilor. La ei ca si la noi, se joaca de-a guvernarea in colivia in care i-au bagat politicienii cu ajutorul momelii bancherilor.

AristotelCostel spunea...

Băsescu: Îmi asum, alături de Guvern şi BNR, decizia ca acordul cu FMI să existe

... adica cu guvernul de-a dreapta lui, sfatuit fiind de BNR, Basescu, nu "culorile" politice, si-a asumat transferarea pierderilor sistemului bancar in "favoarea" contribuabililor... fara dezbateri in parlament intrucat majoritatea asigurata prin santajul partidului de securisti e de ajuns pentru a "respecta regulile jocului democratic".

Basescu si-a asumat din gura... cam tot, de ajuns, insa, cat sa pacaleasca niste cretini cititori de contributors, in linie dreapta, hotnews si multe alte oficine arhipline de prosti.

Mesajul tau e tipic pentru "cititorii" oficinelor mentionate... hotii de acum sunt rai, dar n-avem optiuni.

Situatia Greciei arata consecintele "asumarii" solutiilor servite pe tava de sistemul bancar. Basescu n-a ratat nicio asumare.

@horea

Un coleg de-al micului basist confirma ceea ce-ai vazut si tu:

Când eram la liceu, aveam un coleg cu o memorie fantastică și un caracter de căcat. Fusese un pionier impecabil, recitase cu ”Partidul, Ceaușescu, România” la televizor și avea pusee de turnătorie juvenilă. Raporta dirigintei cine fumează la budă și cine chiulește de la ora de română. Lua numai zece, de la materia sport până la sociologie. Cum tovarășul fusese împușcat la un moment dat, nu avusese timp să se remarce în Comitetul Central al UTC. Mihai Răzvan (sau Traian, cum îi spun în mod automat diverși ”analiști”) Ungureanu s-a remarcat și ca june comunist. Dacă România ar fi avut parte de un regim legionar instituționalizat pe mai multe zeci de ani, același domn ar fi fost în Comitetul Central (habar n-am dacă s-a chemat așa) al Frățiilor de Cruce. Tânărul premier Ungureanu îmi face impresia unui tocilar al clasei, deștept, dar nu foarte deștept, care și-ar vinde mama sau vărul primar, doar ca să facă parte dintr-o elită.
L-am apreciat și îl apreciez pe Andrei Pleșu pentru umorul, inteligența, bunul simț și moderația pe care le posedă. În schimb, nu prea a avut mână bună la oameni. A fabricat pseudo-gânditori de felul lui Theodor Baconschi, Mihai Neamțu sau Răzvan Ungureanu, dacă s-ar fi născut cu câțiva ani mai devreme, ar fi ajuns ”Adrian Severin”. Adică niște domni care și-au trădat maestrul și care trăiesc între jacuzzi și, în cazul actualului premier, eludarea unor amenzi de circulație (a se vedea un filmuleț în care se ceartă cu un agent de poliție pe motiv că e secretar de stat și imun la lege), au ca scop în viață doar păstrarea propriilor persoane într-un acvariu cu pseudo-supermani ai cugetării, care cred că decid soarta Europei, a lumii și a universului. Toți au ochelari de intelectual și lipsă de conținut. Calitățile astea i-au făcut să se asorteze cu grobianul Băsescu, care nu avea rafinamentul cu făcut amor în jacuzzi ci prefera bordelurile de port și care își permitea să conducă beat fără să fie amendat, fiindcă îl cunoșteau drept ”dom președinte” milițienii. Nu cred, sincer, că un Boc ceva mai cult și cu mai puține scrupule, cum e fostul șef al SIE o să ajungă președinte. Fostul meu coleg de liceu, tocilarul turnător, a lucrat o perioadă la guvern și acum e un fel de n-ar mai fi, tot guvernamental, într-o capitală europeană, unde participă la mese rotunde, canapele pătrate și think-tank-uri fără rost. Asta îi doresc și domnului Ungureanu.

sursa

Horea spunea...

Costel, pentru mine ajunge ca un om sa-si deschida gura de cateva ori pentru ca sa pot trage o concluzie.

Pana acum m-am inselat foarte rar. Trebuie sa recunosc totusi ca Ponta si Antonescu au resit sa ma insele. Imediat dupa ce au fost instalati ca lideri de partid.

A durat cca 1luna jumate sau doua pana m-am trezit. Asta pentru ca a fost nevoie de putin mai multe cuvantari decat de obicei ca sa le vad fata de sub masca. Boc nu a fost un om periculos in opinia mea, Ungureanu este. Asta pentru ca am avut si eu senzatia ca si-ar vinde si mama.

In ceea ce priveste imprumuturile sunt insa de acord cu George. Pentru ca sunt convins ca oricine ar fi fost la putere ar fi procedat la fel cum au procedat astia de azi. Presiunile asupra politicienilor vanduti sunt enorme, Vezi cazul Greciei si chiar al Irlandei.

Este usor sa latri din opozitie asa cum a facut si Edna Keny, actualul premier al Irlandei. Datorita latratului a fost de fapt si ales. Odata pus in scaun latratul s-a transformat in tors, fata de toti cei pe care i-a acuzat in campania electorala.

Keny a continuat asadar exact aceaisi politica ca si predecesorul sau concediat de popor. Asta cu toate ca a reusit sa-l detroneze pe ultimul mentionat, promitand o pozitie ferma fata de banci si cerintele UE. Ba mai mult. Acelasi Keny a asigurat bancile numai acum cateva zile, ca nu au dece sa se teama.

Nu vor fi fortate niociodata sa plateasca nimic din pierderile pe care le-au facut. Ca o consecinta eu nu vad doar oarnjgutani asa cum vezi tu. Pentru mine exista doar politicogutanii tradatori. Asta pentru ca se pare ca ii gasesti in toate partidele.

mihai spunea...

horea , crezi ca prostel nu stie ce vorbeste ? ca nu-si da seama ca e un propagandist rosu ??? sa-i explici lui ceva diferit de ideile lui e ca si cand te-ai duce la un talk-show la antena 3 unde toti "jurnalistii" si "invitatii" sunt lichele platite ...
dar nu asta e problema , omul are dreptate , basescu si pdl-ul n-au facut nimic pentru romania sau au facut atat cat au facut si restul inaintea lor, insa ce ma enerveaza la opozitia actuala e cum ziceai si tu , cat timp tara se chinuie , usl-ul in campanie electorala latra si improasca cu noroi pe basescu si pdl-ul fara sa faca nimic constructiv ...

Horea spunea...

mihai, improscatul este stilul titpic romanesc. Practicat de toti cei care nu stiu altceva decat sa bata din gura. De dimineata pana seara pe la televiziuni.

Asta pentru ca toti sunt la fel. Nu m-ar mira de loc daca i-as vedea imbratisandu-se pe cei care se scuipa, odata cu stingerea reflectoarelor din televiziuni.

Mie imi este greata. Mai ales cand vad ca cineva incearca sa castige puncte politice pe spinarea nenorocirilor unei populatii. Ar trebui spanzurati toti. Dar nu de gat, ci de testicule.

Dumitru spunea...

Nu prea ma bag sa postez,desi urmaresc blogul.
As vrea sa-l intreb pe AristotelCostel daca e rau ca citesc hotnews,atunci ce sa citesc blogul lui Ciutacu sau Mircea Badea?
Recunosc,sunt fost votant Basescu si ma irita si pe mine cazuri gen Rosia Montana.Bun sugereaza-mi inafara de Crin sau Ponta cine ar merita luat in seama si credema ca voi tine cont de recomandare.

AristotelCostel spunea...

@Dumitru

Si eu urmaresc oficinele pentru a constata ce li se mai serveste... postacilor.

Desi recunosti ca "ai luat teapa" continui sa te "iluminezi" de la acelasi... "Soare", ceea ce te face sa soliciti "sugerari" cu_constrangeri.

Regimul securist se va duce in balarii, iar toata agitatia securistilor de net este chiar foarte justificata.

Pericolul reformarii serviciilor nu este doar unul real, ci si... iminent. :)

Va fi o lovitura crancena pentru "intelectualitatea" romaneasca.

Cristi spunea...

@AC:
De ceva timp ma tot gandesc si eu cum putem scapa de tot ceea ce inseamna securitate/securisti si toti oportunistii care se hranesc la masa lor. Nu ma surprinde siguranta cu care vorbesti despre reformarea serviciilor...Doar ca imaginea pe care o am eu in minte e un organism(Romania) infectat cu cancer(secu). Ce piedici vad in calea exterminarii lor: capacitatea lor de a se metamorfoza, de a se reinventa. Asta se bazeaza pe numarul mare de naivi care ne inconjoara. Oportunistii, care acum se gudura pe langa ei, maine, daca va fi nevoie, vor profita de noul sistem, pe care-l vor infesta si corupe. Daca bine stiu, multi dintre comunisti, au venit din randurile legionarilor. Exista in neamul nostru tipologia asta de om fricos, egoist, prost, care pune stomacul inaintea coloanei vertebrale. Astia sunt pepiniera pt comunisti/legionari/securist sau orice alta oranduire intunecata care ne-a bantuit sau ne va bantui...

remus spunea...

Functionam pe acea portiune negativa a "ciclului" de peste 20 de ani-undeva aproape este punctul de BOTTOM.Sper doar sa nu fie nevoie de un "DOUBLE BOTTOM".
Va urmaresc cu interes.
Cu stima.

AristotelCostel spunea...

reforma basista... in cifre (intelectualii basisti pot continua cu... oralu')

@Cristi

Oamenii inca nu vor sa accepte sursele de informare denigrate de oficinele securiste. Asa se face ca o informatie provenita de la o sursa de incredere, vertebrata, nu ajunge pana la stersii pe creier datorita renumelui diseminatorului.

S-a ajuns in statul securist ca "semidoctii" sa fie alergici la "colaboratori", dar sa nu-si puna vreodata problema... structurilor.

Avem in Parlament un partid intreg de baieti cu dosare grele cu iz de ofiteri acoperiti/descoperiti care contribuie din plin la reforma statului basist. Sa amintesc cum s-au comportat semidoctii cititori de oficine basiste cand sistemul securist a infundat-o pe Musca?

Cine s-a retras din viata politica? Partidul de securisti sau semnatara unui A4... procedural?

Chiar daca nu se pune inca problema unui "securicid", Mihai Razvan Ungureanu, securistul vizat pentru "continuarea reformarii statului" din 2014, e un simplu tocilar fara carisma, incapabil sa-si lepede aroganta de plod protejat de sistem.

Nu am idee daca domnu' Dan a fost bagat in sedinta de servicii, dar stiu ca unul dintre candidatii la presedintie a refuzat invitatia serviciilor, motiv pentru care sistemul lupta asiduu sa construiasca mitul puţoiului cu intelect gramadă.

Baconschi este un eşec, Ungureanu... va fi... :D

George spunea...

Costele ne dai si nume de surse de incredere in afara de antenele fostului administartor al crescent, care ca un bun roman ce a fost si-a tras toti banii pentru el si familia lui? Cica securistii vor sa puna mana pe romania in conditiile in care ei o aveau la mana inca din prima zi de dupa 22.
O tot dai ca hotnews e cu manipularea. Ne faci si o analiza a articolelor manipulatoare, in oglinda cu alte susrse pe care tu le consideri credibile? Am vazut ca uneori faci analize bune de acest fel, poate chiar ne si convingi ca ce zici tu ai si dreptate iar noi astia care citim altceva decat antenele suntem niste fraieri. Daca nu reusesti sa ne faci macar o astfel de comparatie nu o sa fii considerat decat un agent rosu de manipulare.

Radu Ionescu spunea...

Ce mai mare parte din presa din cam toata lumea e cum manipulare. Cheia e sa analizezi ce citesti, sa filtrezi cat se poate de logic si rational si sa nu ai impresia ca ai cine stie ca intelegere profunda

AristotelCostel spunea...

@george

O presa si o societate civila critice la adresa puterii fac parte din... normalitate.

Desi Romania e condusa prin intermediul unor cretini plantati in guvern, nici "presa", nici "intelectualitatea" nu scapa nicio ocazie de a critica... opozitia. :D

Deci, cam pe unde se situeaza intelectul "consumatorilor"?

@Radu

Ar fi si foarte greu. Bogatanii Romaniei au dat o dâră pe asfalt sau au turnat asfalt pe câmp sau au ras asfaltul cand au curatat zapada.

... antenele!!! :D