Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





miercuri, 29 februarie 2012

Dusul rece din incinta strandului

In articolul ”Fundamentalistii cu suletul la nas” scriam:

Intamplator sau nu data de 29 februarie ar mai putea sa-i si scuture. Asta ca sa se trezeasca din euforia in care au intrat in ultimele luni.

Credeti ca s-au trezit? Eu unul cred doar ca au fost scuturati. Exact asa cum presupuneam ca vor fi in articolul susnumit. Plonjoanele pe care le-am vazut la tot ceea ceste legat de risc nu m-au convins inca. Cred de aceea in continuare ca euro va incerca o noua revenire. El va trebui traga dupa sine toata satra ca de obicei. 

Comentariile promte ale lui mihai facute ieri m-au convins insa despre un alt lucru. Despre faptul ca dusul presupus din 29 februarie va deveni o realitate. Si iata ca a devenit. Omul asta s-ar putea face milionar daca ar proceda exact invers fata de ceea ce gandeste. Oricum,  suntem foarte aproape de un top final. Ramane doar de vazut nivelul la care va fi asezat.

Pana la proba contrara tintele pe care le-ati vazut in film raman in picioare. Vreau totusi sa cobor nivelul inferior al tintei euro-dolar pana la 1,3550. Astept cu nerabdare si semnalul lui mihai, asta ca sa pot intra linistit la dolar. Deocamdata nivelul la care se afla indicele dolarului este pentru mine neconvingator. Tocmai asta ma face sa cred intro ultima revenire a apetitului de risc.

Vom vedea daca gresesc sau nu. S-ar putea foarte usor ca Bernanke si Obama sa nu fie de acord cu mine si atunci m-am ars. Asta daca e sa-l credem pe mihai. Interesant este faptul ca individul nu vorbeste niciodata de super Mario 2, proprietarul strandului LTRO. Dar, de fapt, asa sunt romanii in marea lor majoritate. Cand si-au bagat o idee in cap, ea nu mai iesie de acolo nici cu glontul.

Ps. Vrei o stire cu o explicatie fundamentala la ceea ce s-a intamplat? Iat-o! Sti cine a produs caderile pe care eu le-am prezis in film si in articolele care au urmat? Bernanke! Omul cu muschii de fier care umfla bursele, si dicteaza pretul valutelor. Cel care, din ceea ce a auzit mihai, tine euro peste nivelul de 1,30 ca sa mearga economia mai bine. Bernanke a pus probabil capat si problemei iraniene, din moment ce titeiul a cazut de la 109 la 105 dolari.

De aur si argint sa nu mai vorbim. S-au facut praf, aurul minus 80 de dolari, argintul minus 4, tot din cauza lui Bernanke. Omul care face inflatie cum vrea el si cand doreste. Si, stim bine ca metalele sunt un hedge importiva inflatiei. Ba mai mult! Conform aceleiasi stiri barbosul a apreciat si dolarul pe care vrea sa-l deprecieze.

Uite cate stupiditati poti citi in cateva secunde. Inghitite din pacate de o majoritate. In alta ordine de idei! Dolarul pare sa vrea sa inchida la maxima zilei. Un asemenea fenomen va periclita revenirea euro de care vorbeam, cel putin pe termen scurt. Voi reveni cu detalii in zilele care urmeaza.

9 comentarii:

cristian dogaru spunea...

salut Horia ...dar pe actiuni nu speculezi...un aaple? un BAC, un viitor facebook? nici macar FP-ul nostru de la la BVB?...

Horea spunea...

Salut Cristi, imi ajung valutele. Nu am avut si nu voi avea niciodata probleme de lichiditate.

Vali spunea...

He,he. Ceea ce spui despre Mihai imi aminteste de poveste a unui trader despre noii veniti in firmele de brokeraj. Tipul nu intelegea de ce este atat de bagat in seama de traderii profesionisti. Ca sa inteleaga intr-un final ca, desi acestia erau niste rechini aveau grija sa-i tina aproape pe incepatori pentru a-i folosi ca si contrarian indicators. Evident ca incepatorii nu prea faceau multi purici pe acolo si ciclul se relua. Grija cea mare era sa-l reperezi imediat pe cel care o dadea in bara cel mai des.

Horea spunea...

vali, mihai este ceva aparte. A aparut pana acum intotdeauna exact in momentul in care piata e la un pas de intoarcere, de zeci de ori, si nu intamplator doar odata sau de doua ori.

Si pentru ca nu crede ceea ce vede, repeta aceiasi procedura de fiecare data. Foarte serios eu asa ceva nu am mai vazut.

Anonim spunea...

Cum estimati miscarea burselor pe termen mediu, sa zicem pana la 6 luni de zile? Ajung si indicii europeni sa depaseasca maximele anului 2011, la fel cum au facut-o indicii americani?

AristotelCostel spunea...

S-au prabusit cotatiile din cauza leverage-ului.

Cine a cumparat aur palpabil la palmă, cotat la 1900, a dat mai mult pe el si... il are si acum. Unde mai pui ca nu-l va vinde niciodata... e pentru netoți. :)

Cred că ieri am citit la ziar (ZF) că tudor chirilă a cumpărat aur și se gândește la apple și facebook.

Și Tudor e un reper... bun. :D

Da' acuma terenurile sunt la modă, străinii nici nu poate să cumpere... da... a zis și Tabără.

Horea spunea...

Costele, m-ai incurcat de tot.

Eu credeam ca tot ce se intampla se datoreaza lui Bernanke. In Romania eventual si lui Isarescu, un om in care romanii au cea mai mare incredere.

Asta dupa ce marele ”banchir” a vorbit doar baliverene, fraierindu-si admiratorii de fiecare data.

Pe undeva suntem totusi in normalitate. Fara atatia spectatori naivi circul paiatelor nu ar avea nici un sens. Ba mai mult!

In cazul in care ignoranta umana nu ar fi la cotele la care se afla, insasi existenta acestor mascarici ar fi periclitata.

Toti hotii si distrugatorii isi trag de fapt seva exclusiv din ignoranta celora care, nu numai ca ii tolereaza, ci ii mai si voteaza.

Anonim, in Europa exista foarte multi indici bursieri care se afla in momentul de fata la nivele foarte diferite.

Anonim spunea...

Pentru AristotelCostel: Care-i treaba cu terenurile agricole? sevand si se cumpara de-adevaratelea sau doar sunt promovate? am vazut o gramada de articole in ZF

Anonim spunea...

scuze! nu-i nevoie de raspuns pentru ca a tratat domnul Dogaru subiectul cu terenurile agricole