Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 28 februarie 2012

Fundamentalistii cu sufletul la nas


De obicei atunci cand un om asteapta un eveniment, care spera el ca ii va schimba viata, il astepta conform limbii populare cu sufletul la gura. In cazul in care fundamentalistii ar avea orificii situate deasupra narilor, sunt sigur ca si-ar plasa sufletul la acel nivel, entuziasmati acum la maximum de QE 2 al BCE-ului din data de 29 februarie, maine. Pentru ca nu au orificii in creier, sau unii poate ca au, eu vad sufletul celor din urma plasat in momentul actual la nivelul narilor.
Din pacate le vad si narile infundate de un suflet prea mare, care pare sa le astupe intregul orificiu respirator. Asta pentru ca graficele imi soptesc ca vor ramane foarte probabil dezamagiti pana la urma. In cazul in care perceptiile mele sunt corecte fundamentalistilor li se va taia in curand respiratia.

Intamplator sau nu data de 29 februarie ar mai putea sa-i si scuture. Asta ca sa se trezeasca din euforia in care au intrat in ultimele luni. Pe acesti oameni care par sa le stie pe toate ii mai paste in acelasi timp si o data secundara de reactie, care cade tot intamplator, poate, exact pe data de 1 martie. Vom vedea asadar daca oamenii nostrii vor putea ajunge cu sufletul in rai asa cum au visat? Pentru moment poate, dar sa nu uitam ca sufletele prea mari ar putea sa le crape calotele, atunci cand se vor avanta prin crestetul capetelor catre ceruri.

Cu sufletul exact acolo unde trebuie euro si bursele au facut ieri corectiile mici la care ma asteptam. Daca te uiti pe graficul expus, vei vedea in cazul in care nu ai mamaliga in ochi, si nivelul pana la care a cazut valuta comunitara. Exact pana la nivelul despre carea vorbeam in film. De acolo euro a pornit-o la deal conform asteptarilor pe care le-am avut, intr-o ultima zvacnire al acestui ciclu care de fapt” nici nu exista”. Euro incearca acum disperat sa ajunga acolo unde trebuie, la nivelul de oferta expus in acelasi film.

Va reusi el oare aceasta performanta? Inconjurat fiind de stirile contradictorii din fiecare moment, lansate de aceiasi mascarici. In momentul de fata eu sunt convins ca va reusi, impins acolo chiar de stirea pe care fundamentalistii o astepata cu sufletul in nas. Mai pe urma se va dovedi probabil ca LTRO a fost de fapt OTRO, ca Portugalia e de fapt Grecia, si ca finlandezii care au votat da, au vrut sa voteze totusi nu etc.

Mascarada va continua in acest fel pana vom ajunge la fund, dar, pana acolo, vom putea ajunge doar ajutati de partea descendenta a ciclului de 7 ani. Din aceasta cauza astepta-te la inca o perioada buna  de circ, acelasi al carui spectator ai fost si pana acum. Vom vedea in curand si numere care ii vor baga in sperieti pe protagonisti, dar sunt ferm convins ca acestia vor continua sa salte ca si pana acum. Pana in ziua in care isi vor rupe de tot gatul.

Observa! Graficul expus este unul de 4 ore pentru ca el scoate si mai bine in evidenta rolul suportului de care vorbeam in film. Linia punctata, aceaisi pe care ai vazut-o in toate graficele euro de un timp incoace, este plasata exact asa cum a fost si in graficul zilnic, la acelasi nivel. In stinga vezi si patrulaterul galben pe care l-ai vazut de atatea ori, tot acolo unde a fost. Atentie la cele doua respingeri consecutive pe care le produce cererea de la nivelul linii rosii, marcate cu sageti tot rosii. 

5 comentarii:

mihai spunea...

horea ,
cred ca-i subestimezi pe mascaricii nr.1 in manipularea economica mondiala, bernake&obama , crezi ca exista suficienta putere de reactie din partea pietei, cu toate bancile centrale in carca , pentru ceva spectaculos pana la alegerile din america ?

Horea spunea...

mihai, eu nu subestimez pe nimeni. Dimpotriva! I-am declarat criminalii secolului pe Obama, pe Sarkozy, pe Merkel etc. cu gastile lor de bancheri cu tot.

Cum as putea subestima pericolele pe care le-am prezis chiar eu?

Posibilitatea unui razboi mondial, atacul banditilor susnumiti impotriva internetului, prin ACTA, si multe altele.

Nu stiu asadar de unde ai luat tu aceasta subestimare? Din moment ce am afirmat chiar si in acest articol ca acesti banditi vor distruge lumea.

Logica, sau mai bine zis ilogica pietelor este insa cu totul altceva.

Asta ar fi trebuit sa-ti intre si tie de acum in cap, din moment ce ma intrebai daca pariez pe Merkel si Sarkozy atunci cand euro era la 1,26. Nu mai vreau sa repet raspunsul pe care ti l-am dat, ar fi de prisos.

Admirator al datelor fundamentale cum esti ar mai trebui sa-ti pui macar o intrebare. Cum mama dracului de urca euro chiar in timpul inundatiilor monetare din Europa?

Nu ne spuneai chiar tu ca FED distruge dolarul prin monetizari? Au inceput oare banditii sa amestece aur in euro fara stiinta noastra? Ce va putea duce oare bursele mai departe?

Faptul ca o banca centrala falimentara imprumuta hartie de buda altor banci falimentare la 1% dobanda. Pentru ca mai apoi bancile care au imprumutat bani sa-i depuna tot la banca centrala falimentara pentru o dobanda de 0,25%.

In politica cretinismul si nesimtirea au juns intr-adevar la culmi. Acolo unde sunt banii mai bantuie insa si niste oameni cu ochii deschisi.

mihai spunea...

horea,
din cate am auzit planul lui obama&bernake de crestere economica merge mai bine cand euro/usd e peste 1.3 deci daca ar fi sa ne intrebam de ce creste euro ar trebui sa ne uitam la americani mai intai , pe de alta parte atata timp cat suntem in deflatie n-as prea folosi termenul hartie igienica ...
in legatura cu subestimarea, ma refeream mai exact la faptul ca indiferent de ce zic graficele , bernake&obama o sa evite o scadere bursiera puternica in viitorul apropiat ,cel putin pana la alegerile de acolo ...

Horea spunea...

mihai, din cate am auzit si eu pana acum, din 2008 incoace, in Romania avem crestere economica.

Spre deosebire de tine eu cred ceea ce vad. Pe tine nici faptele implinite prezise de mine cu mult timp inainte de a se intampla nu te-au convins.

Pana acum afirmatia pe care ai facut-o mie mi se pare exact inversa, adica: Indiferent de cea au zis Bernanke si Obama graficele au avut dreptate.

Ba mai mult! Tu afirmi acum ca cacatul nu e cacat din cauza faptului ca de vreo 4-5 saptamani nu s-a mai cacat nimeni in lumea asta mare si lata, fapt pentru care cacatul ar fi ajuns in deflatie.

Deflatia vorbeste de distrugerea creditelor facute din cacat, si de velocitatea cu care este aruncat el dintr-o parte in alta, nicidecum de calitatea acestuia.

Iti garantez de aceea faptul ca un cacat va ramane cacat pana se va descompune, asta cu toate ca exista perioade in care este ravnit de multi, mai ales de cei care il folosesc ca fertilizator.

Horea spunea...

Si tot mihai! Uite ce spune Bernanke care e in toate in cele ce sunt:

The recovery of the U.S. economy continues, but the pace of expansion has been uneven and modest by historical standards. After minimal gains in the first half of last year, real gross domestic product (GDP) increased at a 2-1/4 percent annual rate in the second half.1 The limited information available for 2012 is consistent with growth proceeding, in coming quarters, at a pace close to or somewhat above the pace that was registered during the second half of last year.

Barbachii vede stelute, in timp ce euro metale si totul legat de risc plonjeaza, exact asa cum m-am asteptat,dupa anuntul OTRO, in data de 29 februarie. Metalele cu cca. 5%. Si euro fara sa fi ajuns deocamdata la tinta mea finala.

Daca luam in considerare cele auzite de tine se pare ca piata face deocamdata exact ceea ce nu vrea Bernanke, Obama si BCE. Asta nu insemana desigur ca tu vei fi convins veodata.