Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 21 februarie 2012

Mii de multumiri!

Tuturor acelora care au fost alaturi de mine prin condoleantele exprimate la rubrica comentarii si prin mailurile trimise direct. Tatal meu a plecat asa cum vom pleca cu totii odata, noi am ramas. Ca sa admiram si in viitor murdaria care ne inconjoara. Chiar in zilele trecute am fost contactat de un jurnalist de la Atac. Care mi-a amintit de indata ca eu mai traiesc. Si nici nu oriunde. In Romania.

Am fost inforamat ca, in sfarsit, faima invatamantului nostru universitar a ajuns si in Suedia. Am primit linkuri spre articolele publicate de Svenska Dagbladet de la Sorin. Care s-a avantat mai apoi in dezbaterea subiectului in Atac. Clujul si medicina de acolo nu pot fi insa exceptii. Ceea ce se intampla la institutul amintit, se intampla cu siguranta in foarte multe orase si la foarte multe universitati.

De aici rezulta si super profesionalismul si super educatia acestui popor: pana si matura din Romania are, nu numai studii superioare, dar si un carnat de doctorate. Dobandite in cele mai multe cazuri asa cum se arata in articol. Observa totusi un lucru incredibil pentru orice roman. Suedezii care studiaza aici au semnalat starea de fapte. Asta pentru ca stiu ce-i asteapta in Suedia dupa ce si-au terminat studiile.

In Romania iti poti trisa examenele si mai apoi si intreaga existenta. La studentii suedezi trisatul s-ar putea limita doar la examene. Examenele trisate nu dau insa cunostintele necesare pe care un medic ar trebui sa le aiba oriunde in lume, cunostinte de care vei avea neaparata nevoie si in cazul in care vei dorii sa profesezi in tara nordica. O tara in care profesionalismul este pus intotdeauna pe prim plan.

De aici provine cu siguranta si sesizarea facuta de studenti, ale caror majoritate isi au paradoxal radacinile in alte tari, si nu in tara scandinava. Cu toate acestea ei par a fi influentati de mediul si mentalitatea suedeza. Un mediu in care cinstea, morala, si profesionalismul, sunt puse de o majoritate pe primul loc. De la studenti fac acum un salt catre burse. Acolo unde lucrurile se deruleaza deocamdata conform asteptarilor pe care le-am avut.

Topurile din mai 2011 despre care vorbeam in articole precedente au fost depasite toate conform predictiilor. Acest comportament al burselor ma face sa cred tot mai mult intr-o evolutie cel putin simetrica a ciclului de 7 ani, asa cum am mai spus. Daca analiza mea este corecta Obama va apuca sa castige din nou alegerile prezidentiale, pentru ca oamenii nu vad de obicei mai departe decat pana la lungul nasului.

Euro a cazut si el asa cum presupuneam ca o va face, dandu-mi sansa sa parasesc dolarul la 3,3425, cu un profit frumusel. Dupa ce s-a depreciat, valuta comunitara a inceput sa se aprecieze din nou, tot conform unor astepatri pe care le-am expus in articolul ”Iti mai amintesti”, cu cca. 3-4 zile inaintea marii stiri despre Grecia.

Mascaricii s-au inteles din nou. Am aflat chiar azi. Euro nu face insa altceva decat sa-si urmeze drumul pe care trebuia sa-l urmeze. Cel pe care l-am descris cu saptamani in urma. In acest drum valuta comunitara va da in curand de nivele neplacute pentru entuziasti. De la aceste nivele, expuse tot de mine cu saptamani in urma, euro ar trebui sa inceapa sa cada din nou. Dupa cca. 3-4 zile de depreciere, vei gasi gasi cu siguranta si ca de obicei si stirile care vor explica fenomenul. De genul: cei care s-au inteles nu au inteles ca nu se inteleg.

2 comentarii:

lucia spunea...

Azi EUR - Leu e 4.36, care crezi ca e limita maxima pana la care poate ajunge eur fata de leu in perioada urmatoare? Crezi ca bate 4.4??
Ai avut dreptate cu dolarul, asa ca poate incerci un prognostic si cu EUR.
Multam fain de raspuns.

Horea spunea...

lucia, in conditiile actuale un curs euro-leu de 4,38-4,40 este unul destul de probabil.