Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 23 februarie 2012

Oameni de desfaceri

In fruntea cu domnul Patriciu dovedesc inca o data eficienta economiei de paiate. Mic.ro nu a mai fost o simpla preluare a unor resurse naturale din Romania pe bani marunti. A fost in schimb o idee idioata a unui om care a ajuns in topul Forbes, alcatuit din cei mai bogati oameni ai lumii. Ca sa furi zacamintele naturale ale tarii, in Romania, nu-ti trebuie altceva decat niste contacte politice solide. Pentru pornirea unei afaceri, in schimb, mai este insa nevoie si de putina viziune.

In cazul in care vremurile ar fi fost altele, economia de paiate l-ar fi salvat foarte probabil pe domnul nostru de desfaceri. Ideea cu mic.ro ar fi putut fi declarata ca fiind una ”too big to fail”. Azi lucrurile pot insa sa para putin mai complicate, din moment ce Mic.ro nu este o banca. Falimentul companiei este asadar un fapt implinit, dar, asta fara ca miliardarul de carton Patriciu sa fie cat de putin afectat.
He might not be big enough so he failed, but he is surely big enought to fuck everething and everybody.

Pun asadar pariu ca aceasta aventura nu-l va costa nimic pe marele om de desfaceri. Pentru ca este un reprezentant de frunte al acelora care fac economie de paiate. Pana la urma, aventurile lui Patriciu vor fi platite de toti cei care au intrat in afaceri cu omul de desfaceri.

Miliardarul din clasamentul Forbes pare dupa cum se vede foarte sarac atunci cand e vorba sa plateasca pana si niste salarii nenorocite angajatilor pe care ii avea. Ce sa mai vorbim atunci de cei care i-au livrat marfuri si servicii. Daca economia in care traim ar fi fost una cu adevarat de piata, Patriciu ar fi trebuit sa-si bage mana foarte adanc in buzunarul in care isi tine banii furati de la stat.

In capitalismul actual de carton, cei care l-au servit vor baga mana in buzunare pana la umar, in timp ce el, Patriciu, isi va restructuara firma sub un alt nume, putand continua astfel sa traga tepe cui o vrea. Sa te mai miri atunci de oamenii care au inceput sa urasca capitalismul si economia de piata. Un capitalism si o economie care nu au existat de fapt niciodata in aceasta tara.

Ba mai mult! Fascismul romanesc poate fi gasit azi pretutindeni, cu mici exceptii, chiar daca inca nu a ajuns sa fie la fel de dezvolatat. Aceasta economie de paiate va scufunda insa pana la urma lumea, conform parerii mele umile. Sper doar ca puhoiul sa duca cu el cat mai multe cadavre. Rezultate din oameni de tipul lui Patriciu.

Ps. Deschid cu ocazia acestei postari din nou rubrica comentarii pentru toti. M-as bucura sincer daca i-as vedea pe cei care comenteaza, comentand cu numele si nu ca anonimi. Eu unul nu inteleg rostul pseudonimelor pe un blog al carui tel a fost si va ramane ajutorul reciproc. 

4 comentarii:

Cristi Sparlu spunea...

Salve,
Frica de a-si asuma responsablitatea ii face pe oameni sa-si ascunda identitatea sub un pseudonim. Daca ar fi mai multi ca tine lucrurile ar fi altfel si la noi.

Horea spunea...

Salut Cristi,toti suntem oameni facand parte dintr-o societate pe care am putea-o imbunatatii doar prin asumarea responsabilitatii fata de tot ceea ce facem, bine sau rau. Exact precum spui si tu.

Esecurile din tara noastra se datoreaza in opinia mea tocmai fricii de care vorbesti.

O frica care ii determina pe oameni sa caute mereu explicatiile esecurilor proprii in ograda altora. Sa te mai miri atunci de faptul ca traim intr-o tara intoarsa pe dos?

Apropo de aceasta pagina! Eu o vad reprezentand o mica comunitate. O comunitate care ar putea deveni si mai calduta din moment ce ne-am sti cu toti macar numele.

Florin spunea...

Lucrurile nu sunt chiar atat de simple. Aici, la tine pe blog, se pastreaza un nivel relativ ridicat, dar asta este o exceptie pe internet. De multe ori este combatuta persoana, si nu ideea postata. In momentul in care esti doar un pseudonim, sau chiar un anonim, combaterea persoanei devine mai dificila.

Horea, eu nu inteleg aceasta obsesie cu declararea numelor pe internet. Internetul este un loc al ideilor, nu al numelor. Dupa cum ai sustinut si tu, daca o idee este buna, nu conteaza de la cine vine si nici cine o semneaza.

PS. Imi pare rau pentru tatal tau. Sper ca a ajuns intr-un loc mult mai bun.

Horea spunea...

Florin, te-ai gandit vreodata la faptul ca atitudinea pe care o ai fata de cineva contribuie foarte mult la atitudinea pe care el o va avea fata de tine?

Eu nu cred asadar ca ceea ce se intampla pe acest blog este o intamplare. Este un rezultat firesc al mediului pe care am incercat sa-l creez.Uite ca se poate si in Romania.

Exceptii apar intotdeauna dar ele au fost foarte putine si nu s-au comparat niciodata cu ceea ce se poate citi pe alte bloguri.

Declararea numelui cuiva pe internet nu este o obsesie. Eu ma refeream pur si simplu la acest blog.

Nici aici nu pot obliga pe nimeni sa semneze cu numele si nici nu voi sti niciodata daca o persoana care a semnat cu un nume este genuina sau nu.

M-as simtii totusi onorat daca as vedea ca acest lucru se intampla, pentru ca, in opinia mea, un asemenea gest denota atat un minim de respect cat si un minim de incredere.

Ambele fiind la fel de necesare intr-o comunitate.