Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





miercuri, 29 februarie 2012

Strandul LTRO a fost deschis

Bazinele au fost umplute cu inca 529,5 miliarde de euro, in timp ce numarul bancilor care au intrat la ”strand” a explodat, asa cum am fost de fapt avertizati ca se va intampla de insasi reprezentantii acestora. Data trecuta au intrat 523 de banci la baie, acum numarul ”strandarilor” s-a ridicat la 800. Minunat! Uite ce afcere! Si uite ca si merge din moment ce lumea se inghesuie.

Soarele si apa ”care este” ii atrage pe cei dornici de baie. Nimeni nu se mai gandeste din ce cauza. Eu am incercat sa ma gandesc totusi. Poate strandul LTRO este singurul din regiune facut pentru nudisti. Pentru cei care ar fi obligati altfel sa umble in curul gol pe strada. Concluzia mea este asadar ca: 800 de banci par sa nu prea aiba haine. Concluzia pietei fiind deocamdata nula.

Euro s-a depreciat putin dar isi va reveni ca sa-si inchida ciclul.Sa vedem cum vor supravietui nudistii nostrii iarna, atunci cand strandul se va inchide. Noi romanii stim cu toti ca iarna nu-i ca vara. La noi anotimpurile se schimba in fiecare zi ca si traiectoria politica a celor alesi.

Daca tot locuiesti in aceiasi casa, cu aceiasi cloegi pe care i-ai avut si inainte de 89, de ce sa-i nu-i colinzi tu toate camerele si coridoarele. Colegii tot colegi raman indiferent in care camera i-ai intalni. Asa a facut si fostul comunist domnul Melesecanu. Actual liberal, ”care nu mai este”, cu preferinte de stanga dar cu afinitati de dreapta, pentru securitate. Omul s-a jertfit desigur asa cum a spus-o chiar el: pentru bunul mers al lucrurilor din tara.

Reactiile la turismul ”marelui om politic” au fost insa temperate ca de obicei, din moment ce in Romania plimbatul prin propria casa nu a fost interzis niciodata. Domnul Antonescu s-a mai infierbantat putin, vorbind de tradare politica. Politica de care? Ma intreb.

Pentru ca daca vorbeste de politica calatorului traseist, concluzia ar fi ca domnia sa a lipsit si din Romania, nu numai din parlament. Toti oportunistii, din jurul oricui lider, au practicat fara nici o penalizare aceasta politica in Romania, asa ca nu inteleg de loc reactia Crinului liber schimbist.

Domnia sa s-a vaicarit si despre faptul ca l-a sprijinit pe domnul Melescanu. Si el si partidul. Pai chiar de aceea a facut cel din urma ceea ce a facut. Cu o lege a lustratiei aplicata si respectata intocmai, domnii Melescani ar fi fost stersi de pe suprafata pamantului politic romanesc, lasandu-i astfel pe liderii unor partide cu adevarat politice sa doarma linistiti. Fara aceasta lege, pe care este lesene de inteles ca n-a dorit-o nici un comunisto-securist, oamenii se plimba din locuri reci spre locuri calde.

Asta din cauza crizei ”care este”. Ea neputand sa permita aceiasi temperatura in toate camerele. Ba mai mult! Trebuie sa repet inca o data maxima bravului nostru presedinte campion la tuns de oi: ”iarna nu-i ca vara”, precum un traseist oportunist nu a fost si nu va fi niciodata un om cu sirea spinarii. El va ramane intotdeauna un porcusor care va grohai umil pentru latura sa proprie.

2 comentarii:

Vali spunea...

Haioasa metafora asta cu strandul ,Horea. Acum eu imi pun intrebarea ce naiba facem cu apele reziduale. Ar trebuie construita si o statie de epurare prin preajma ca sa nu murim cu totii intoxicati din cauza jegului. Dar cine sa o construiasca?!
Pe de alta parte nudistii astia ne-o trag binisor de la o vreme incoace, binenteles cot la cot cu politrucii. Iar in Romania nu mai vorbesc...
Daca se va intampla vreodata sa nasca un barbat, cu siguranta ca acela va fi roman. N-am nici cea mai mica indoala.

Horea spunea...

vali, din pacate prea multe nu se pot face nici cu apele reziduale nici cu cei care ne-o trag. Atata timp cat majoritatea ii admira cu ochii larg inchisi.

Pe mase nu te poti baza pentru ca sunt de obicei spectatori la tot ceea ce se intampla. De aici si circul interminabil pe care il joaca mascaricii fara nici o jena.

Cateodata insa, masele obisnuiesc sa se trezeasca, putand sa darame atunci tot ce le cade in cale. Inclusiv cortul circului, cu mascarici cu tot. Eu sper ca acest lucru sa se intample in curand.