Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





sâmbătă, 25 februarie 2012

Un glonte de aur si doua de argint

Voi incepe cu cel de aur, numit Islanda. O tara care a aplicat intocmai reteta pe care am propus-o eu si pe care voi continua s-o propun pana o sa-mi cada dintii. Ba mai mult! Islanda a mai amestecat in reteta si mirodeniile mele prefereate: gratii pentru cei mai mari hoti din banci. Si inca fara nici un bonus in buzunar. Orice comentariu la articolul publicat de Bloomberg devine astfel de prisos.

Islanda a dovedit astfel pentru a nu stiu cata ora, ca este fara doar sau poate o tara cu o democratie adevarata si functionala. Concluzia nu poate fi decat una. Un popor educat care traieste intr-o democratie adevarata va reusi sa-si revina din orice situatie dificila. Pentru ca legile din tara nordica se respecta intocmai, fiind facute importiva hotilor, nu in favoarea lor.

Peste ocean, in SUA, politicile par a fi insa de cu totul alta natura. ”Marea democratie” nu a arestat nici un bancher hotoman. Contribuind in schimb si mai degraba la ridicarea bonusurilor salariale ale acestora. In aceste conditii politicienii care s-au aruncat in lupta pentru cucerirea Casei Albe par a fi niste Boci mai albi sau mai negrii. Ca intotdeauna si cu exceptii: Ron Paul. 

Constienti probabil de nivelul deplorabil la care s-au scufundat, canditatii din SUA au ajuns sa se bata cu doar gloante de argint. Deocamdata destul de fictive si ele, din moment ce actualul presedinte le neaga cu hotarare existenta.

Din Romania, dintr-un oras numit Tg-Mures, situat pe malul raului cu acelasi nume, un mal plin de deseuri aruncate ca pe maidan, eu il asigur pe domnul Obama ca gloantele de argint ”esista”. Pe unul scrie: lasa Iranul in pace, pe al doilea scrie: lasa economia in pace. Arma in care pot fi bagate gloantele are si ea un mesaj: A se folosi pentru desfintarea FED-ului si a hotilor mafioti!

Bancherii si politicienii care au calcat legile in picioare si care au jefuit tot ce le-a cazut in cale. In cazul in care s-ar gasi cineva care ar vrea sa folosesca gloantele ”care este” conform retetei enuntate, pretul benzinei nu ar mai fi cu siguranta principalul subiect de dezbatere dintr-o campanie prezidentiala. Deocamdata insa pistolul este ca si turcul care il tine in mana.

Apropo de inteligenta poporului american! Imi amintesc de o fatuca pe nume Alexandra. Care a pornit un manifest pentru Romania, bazandu-se atunci pe inteligenta poporului roman. Un popor care a fost declarat oficial semianalfabet in proportie de 45%, chiar acum o luna sau maximum doua. Traind asa printre inteligenti am reusit sa invatam cu totii un lucru foarte important: Iarna nu-i ca vara! Eu care am trait in nord si am mai si vizitat SUA in randuri repetate, am invatat inca un lucru: America nu este Islanda.

3 comentarii:

Dumitru spunea...

S-ar putea ca Obama sa nu fie lasat sa faca ce spui tu.
Cat despre desfiintarea FED-ului...nici o sansa.Toate astea ar fi posibile daca efectiv americanii si-ar dori asta.Dar cum si acolo media e aservita am impresia ca marea masa a americanilor nici nu realizeaza in ce film joaca.
Ei stiu una si buna :ca Iranul este capul rautatilor,ca din cauza lui a crescut pretul barilului,bla.bla si tare ma tem ca vor merge sa-i dea o "lectie",la fel ca in Irak.
Am observat cu cata insistenta CNN-ul trateaza subiectul Siria si cred ca de acolo va porni balamucul.Sa nu fie
E doar o parere.

Horea spunea...

Dumitru, parerea mea este identica cu a ta si am expus-o de mult pe acest blog. Spun si de vreo doi ani incoacece ce ar trebui sa se faca. Nu am avut insa niciodata iluzia ca se va face. Ba mai mult! Sunt ferm convins ca se va face ceea ce s-a facut si pana acum, adica ceea ce nu trebuie, pana in momentul in care ne vom scufunda de tot.

MT spunea...

Divide et impera.
Pattern-ul e acelasi: Vietnam, Serbia, Iraq, Egipt, Libia, next Iran.

E o chestiune doar de moment, timing...