Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





miercuri, 1 februarie 2012

Un pic de ”capitalism” si economie de paiate



Am iesit de o jumatate de ora din dolar cu cca. 4 bani castig. Asta pentru ca nu cred ca aprecierea euro s-a sfarsit inca. Chiar daca corectia pe care a inceput-o valuta comunitara, de la nivele putin inferioare celor preconizate de mine, ar putea fi mai consistenta decat m-am asteptat.

19 comentarii:

mihai spunea...

horea , uite mai jos cum se fac banii adevarati in romania :
http://www.evz.ro/detalii/stiri/mogulul-voiculescu-s-a-imbogatit-in-mandatul-lui-seres-964221.html
daca esti corect , te bucuri si la maruntisuri , daca esti unde trebuie si fara nici un scrupul ai alte perspective ...

Horea spunea...

Mihai, despre asta vorbesc eu de cand am pornit acest blog. Asta ne-a dus si acolo unde suntem.

AristotelCostel spunea...

Basescu Alro Stolojan Gheorghe Stefan >>> "baietii destepti"

Traian Basescu nu pledeaza gratis, adica ia bani sa manance... Alro, RMCG, asigurari obligatorii etc.

Mafia PDL

Pana si Seres s-a jucat sub conducerea securista a lui Basescu.

Dar pana atunci sa rostogolim cu 7% la dolar...

rostogolim, șefu', la orice pret... papagalii portocalii manipuleaza full speed

@horea

Deja l-am scos pe jigodel de pe cateva bloguri unde papagalicea portocalisme. Nu vreau sa spun decat ca troll-ul iti va murdari blogul cu portocalisme off-topic... pana va crapa sistemul... securist.

Stie cu ce te poate prinde... esti sensibil la argumentul "toti e la fel"... ceea ce te orbeste sa mai observi ca rahatul cu moț îl linge în cur pe Băsescu_cu ultimele puteri.

In ce ma priveste... inca din 2005 spuneam ca subiectul "comunistii lui iliescu" e inchis.

Zoe Petre despre AristotelCostel Aprilie 2005

... niste oameni ingheata de frig in strada din cauza altui rapăn care prefera sa le ia si 3 lei de la gura pentru patinoarele lui udrea sustinute cu rostogoliri... la 7% la dolar.

Radu Ionescu spunea...

@Costel

Pe Riscograma a aparut nickul oana cu MO similar cu mihai - offtopic si link la evz

AristotelCostel spunea...

... e si la soviani. :D

P.S. Am prins esenta, da' trollu' tot cu capu' de asfalt va ajunge.

mihai spunea...

@prostel , esti un distrus daca ai ajuns sa-i iei apararea si lui felix ...
PS: e adevarat ca-mi face placere sa intru uneori pe blogurile marca PSD pe care le afisezi la tine si sa-i mai trezesc la realitate pe lingusitorii de acolo ...
vad ca ti-e ciuda ca nu l-ai facut pe horea sa ma cenzureze cum i-ai convins pe alti "creatori" de bloguri pentru lins in fund USL-ul

Radu Ionescu spunea...

Ce reactii rapide :D

Horea spunea...

Costel, eu imi spun parerea altul si-o spune pe a lui. Nu toti trebuie sa gandesca ca mine.

In momentul in care am reusit sa conving pe cineva ca ideile mele sunt in concordanta cu realitatea, voi considera acel moment victorios.

Nu pentru ca imi da cineva eventual dreptate, ci pentru ca am reusit sa mai deschid niste ochi. Ceea ce spun sunt isa adevarurile mele, si nicidecum ale tuturor. Oricat de reale sau ireale ar fi ideile pe care le am. Asta pentru ca fiecare vede realitatea asa cum poate si asa cum doreste.

In ultimul timp toti cei care m-au combatut sau au avut alte pareri, inclusiv i-conomics, au facut-o cu respect.

Eu ranchiuna nu port nimanui pentru ideile pe care le are. Pentru ca prin aceasta as baga un cutit in convingerile democratice pe care le am.

Pot face asta cu multa usurinta, probabil, tocmai pentru ca am trait atatia ani in democratii adevarate.

AristotelCostel spunea...

Pai, ti-ai expus ideea si in loc sa fie dezbatuta vorbim despre voiculescu si basescu din cauza troll-ului.

@radu

... coincidenta.

Horea spunea...

Si uite ca era sa uit. Am fost din nou ignorant, voit, si nu am citit linkul pus de mihai. Mie imi ajunge sa aud numai numele celui mai mare delapidator al securitatii, pentru ca sa mi se scoale parul pe spate.

Nu am nevoie de nici un articol despre un om care a jefuit tara sub ochii larg inchisi al tuturor.

Un om care dupa o asa numita ”revolutie” isi pune in continuare curul pe cele mai bine situate scaune din stat.

Ceea ce facut Voiculescu si altii ca el nu mai are de a face cu libetrtatea ideilor. Pentru ca jaful, tradarea, minciuna si aroganta sunt gropari de necontestat al oricaror societati.

Pe oamenii de tip Voiculescu ii detest asadar din suflet.

Intr-o tara in care ar fi avut loc o revolutie, fi sigur ca asemenea oameni ar fi fost pusi dupa gratii. Si, nicidecum pe cele mai inalte scaune ale puterii.

AristotelCostel spunea...

Si-ti "ajunge" tocmai datorita propagandei portocalii.

Videanu a reusit cu Basescu ce n-a putut Geoana

Absolut fireasca ingrijorarea unui sef de stat in fata unei caracatite ce devalizeaza sistemul energetic national. Mai mult decat atat, induioasatoare. Daca prin natura functiei, Traian Basescu este indreptatit sa fie iritat, cu atat mai mult cu cat nu are la indemana mijloace institutionale pentru a pune capat afacerilor imorale din energie, prin natura cealalta, ce tine de ...naturel, ii crapa capul de nervi.

Pai cum sa vii tu, ditamai seful de stat, si nu oricare, ci unul care sustine ca Angela Merkel i-a preluat ideea de a indica bancilor sa continue finantare subsidiarelor, si sa recunosti ca Adriean Videanu ti-a trantit usa in scafarlie? Pai vii, deoarece esti sensibil, cinstit si patimas, expus, prin urmare, techergheilor, trasaturi pe care oamenii muncii de la orase si sate trebuie sa le tina minte macar pana la anul, cand vor fi alegeri. Si sa treaca cu vederea scumpirea curentului, inevitabila.

Carevasazica stam asa: contractele "baietilor destepti", care cumpara buleftrica ieftina si o revand scump fraierilor, dar nu atat de scump unor jucatori selectati pe spranceana, o veriga prin intermediul careia statul pierde sute de milioane de euro anual deoarece opereaza cu intermediari, au fost prelungite de toti ministrii Economiei, inclusiv Videanu.

Preocuparea presedintelui pentru subiect este veche, deci a cerut contractele de la Hidroelectrica, sa se convinga de faptul ca sentimentul nemangaierii, pe care-l traverseaza fiind prizonierul cruzimii unor insensibili, este justificat. Inca le asteapta. Cum asteapta si o explicatie pertinenta pentru prelungirea contractelor pana in 2018, pretinzand ca povestile lui Videanu nu l-au convins. Detaliul care face toti banii: presedintele n-a stiut ca intelegerile au fost prelungite. Magarii au facut-o fara stirea lui.

Sa presupunem ca spune adevarul. In acest caz, concluzia ca Adriean Videanu este primul care-l combina, care-l invinge, care-l ridiculizeaza nu pare fantezista, nu?
Si acum sa zicem ca nu spune adevarul, si sa presupunem ca si eu, si dumneavoastra suntem de buna credinta - pot sa-l respect pe presedinte chiar daca glumesc pe seama sa, de asta am murit noi la Revolutie. Daca experimentul a reusit, va pun o intrebare: omul care era la curent cu activitatea primarului Clujului, deoarece primeste in fiecare dimineata de la SRI o sinteza a celor mai importante informatii, dar si cu discutiile dintre ministri (i-a si avertizat public sa aiba grija ce caraie la telefon, daca va mai amintiti) n-a aflat ca intelegerile care prejudiciaza economia nationala vor fi prelungite?

De ce pretinde asta? Probabil deoarece urmeaza o ancheta a Comisiei Europene. Insa, cu certitudine, are ceva de castigat. In orice caz, marturisirea ca nu a reusit sa puna capat povestii "baietilor destepti" a sunat lamentabil.

sursa

Au spus cei din Ev.Z. ca Basescu, Traian si-a dat acordul pentru ingrosarea averilor "baietilor destepti"? Nu? Dă mai bine la propagandă textul cu moguli?

Si daca nu citeste nici dracu' Ev.Z., care-i rolul lui mihai/sorin/oana/mike/anonim?

Cum intretinem vie... speranta? :D

Banditii nu mai au niciun argument pentru rostogoliri de datorii la dobanzi uriase, pentru pationare la sate, pentru tunuri pe final de mandat?
Cum nu?

... vantu, voiculescu, patriciu...

mihai spunea...

@prostel , si care sunt ma rog sursele tale de informare ? lasa-ma sa ghicesc , antena 3 , irealitatea si romania tv ? mai ai si tupeul sa le recomanzi la altii ...
@horea , incerc sa-mi imaginez ce o fi in capul votantilor PC , celor care l-au girat pe turnatorul ordinar felix sa ajunga in senat , daca despre votantii lui WC tudor imi inchipui ca sunt niste bosorogi screlozati si obsedati de unguri despre votantii lui felix nu pot sa-mi dau seama ce au in cap !
oricum felix nu trebuie subestimat:
http://www.gandul.info/politica/senatorul-mircea-banias-a-demisionat-din-pdl-puterea-pierde-majoritatea-in-senat-9196616

Horea spunea...

costel, cei pe care i-ai descris nu se deosebesc cu nimic de Voiculescu.

Si, privind propaganda portocalie: ea nu formeaza caracterele oamenilor. Oameni precum Videanu si alti hoti, au format propaganda portocalie, sau de orice culoare.

Teoria: ai cancer, nu-i nimic are si vecinul, este asadar foarte daunoasa. Romanul bandit, a invatat sa acuze pe altcineva atunci cand este acuzat chiar el.

Asta pentru ca manevra prinde inca la populatie.

Stilul, este de fapt si asul din maneca lui Basescu. Un om foarte viclean din fire si cunoscator al slabiciunilor pe care le au romanii.

Cand a fost atacat de demonstranti a inceput sa-l atace pe Iliescu, vorbind despre mineriade.

Mineriadel sunt una, organizate de Iliescu, adevarat, un fapt pentru care ar fi trebuit sa fie infundat. Si, problemele lui Basescu sunt strict ale lui, personale. Nu le va rezolva niciodata prin Iliescu. Chiar in cazul in care ultimul a fi condamnat, asa cum ar merita.

Dar, asa se intampla intr-o tara de oameni surdo-vorbareti, in care toti cei care conteaza in politica, provin din fosta garda a cizmarului si din fortele de securitate care l-au inconjurat.

Asa se scuipau si tovarasii precum Vadim, numai ca, atunci nu o faceau la televizor. Sunt absolut de acord cu mihai in ceea ce il priveste pe tribun. Faptul ca un om ca el mai bantuie in politica, arata doar nivelul celora care il mai sustin. Acelasi lucru valabil si in cazul lui Voiculescu.

Un lucru interesant totusi! Eu cred ca cel putin 90% dintre cei care citesc acest blog vor o Romanie mai buna, mai echitabila, si mai dreapta.

Ce frumos suna fraza de mai sus! Pana in momentul in care incepem sa ne scuipam din cauza altora. Paradoxal, tocmai din cauza acelora care au scufundat tara prin rotatie.

BCR! Ne dam in cap gandind la fel. Stia Cezar ce stia! Si, baietii par sa stie si ei ceea ce stia Cezar: Divide et impera.

AristotelCostel spunea...

@horea

Desi gandim la fel, discutam in contradictoriu. :D

1. Faci referire la intreg spectrul de politruci/securisti, mihai nu pentru ca e pupinbăsist. De asta esti de acord cu el "in ceea ce priveste...".

2. Am dat exemplul din 2005, cand am spus ca "iliescu e subiect inchis". Propaganda basista nu-l inchide. Fura Ridzi? "mineriadele, iliescu!" Fura Udrea? "patriciu, vantu, voiculescu!" Fura Videanu? "sarea si posta!" Fura Pinalty? "Grivco, baietii destepti!"
Hop... videanu&basescu au prelungit contractele. Pe cine a mandatat "poporu'" presedinte jucator sa-i moara de grija? Pe voiculescu? De fapt, stiu, videanu e prietenul meu de barbut.

3. Nu ma scuip cu mihai. Face parte din propaganda basista. Niciodata n-a contribuit cu o opinie rezonabila pe blog.
Asa cum nu cred ca te apuci sa socializezi cu un tigan de culoarea cacatului care te-a scuipat pe strada fara niciun motiv, la fel, nu cred ca poate fi vorba de respect pentru mihai/sorin/oana/mike/anonim.

4. Retorica "democratiei din tarile civilizate" nu tine. Mihai minte, pacaleste si manipuleaza. Nu poate fi vorba de "dialog civilizat", cand n-ai nimic de spus decat de prostit in fata portocalisme sau de extras sfaturi de investitii emitand prosteli provocatoare.

George spunea...

Cel mai naspa cu aceasta clasa politica este faptul ca au fost destul de destepti sa manipuleze oamenii, deoparte sau de alta, astfel incat sa li se para ca nu exista alternativa si am ajuns sa nu avem alternativa, din moment ce tot timpul subiectul e acelasi. Acum sa ii alegem pe ceilalti pt. ca ne-am saturat de cat fura astia la care ceilalti se apara raspunzand, pe buna dreptate, ca: Decat sa vina aia cu mineriadele, cu matusa tamara cu felix motanul mai bine cu astia, cu toate riti-piti, udrele si videnii lor.
MAREA PROBLEMA PE CARE o AVEM IN ROMANIA ESTE CA AVEM ACELEASI PROBLEME CU JUSTITIA PE CARE NIMENI NU O VREA REZOLVATA PENTRU A CONTINUA ACEASTA STARE DE ALBA-NEAGRA POLITICA.
Daca aceasta problema nu se va rezolva o sa ne mai vedem si peste 20 de ani pe blog la Horea sa ne demostram veleitatile de buni cunoscatori intr-ale politicii.

mihai spunea...

horea , prostel e un caz inchis , crezi oare ca poti dialoga normal cu un individ care il apara pe turnatorul ordinar felix ? asa cum dintr-un tzigan ordinar nu poti face om nici daca-l trimiti intr-o societate civilizata sau dintr-un bosorog screlozat un votant cu capul pe umeri , la fel cu prostel nu poti dialoga civilizat si fara injuraturi
revenind la discutia initiala legata de predictiile tale , am gasit ceva similar pe finance yahoo
http://finance.yahoo.com/news/Forecast-EUR-USD-Fall-1-15-fxcm-3311205013.html?x=0
acolo spun ca ar fi posibila o revenire euro spre nivelul 1.4940 , mie mi se pare exagerat de mult , crezi ca se poate intampla ?

Horea spunea...

Costele oi fi eu prost dar nici chiar asa!

”Retorica "democratiei din tarile civilizate" nu tine. Mihai minte, pacaleste si manipuleaza.”

Pe cine? Si in ce fel?

Vrei sa spui ca mihai crede altceva decat ceea ce spune, si ca spune ce spune doar ca sa manipuleze?

Eu nu stiu ce conflicte aveti voi din trecut, si nu stiu ce face mihai, sorin etc. pe alte pagini.

Stiu doar ca pe mine nu m-a scuipat inca. Si, pana nu o va face, eu voi incerca sa am un dialog civilizat cu oricine.

Retorica din tarile civilizate tine asadar foarte bine peste tot, acolo unde indivizii vor sa o aplice. La noi nu tine pentru ca cei implicati in dezbateri nu-si doresc acest lucru.

Cu jargonul lui mihai fata de tine nu sunt de acord. Pentru ca prostel duce la jigodel, jigodel la prostel, si asa mai departe.

Ba mai mult! Sunt absolut convins de inca un lucru.

Daca nu crezi in ceva este foarte greu sa convingi pe altii. Sunt deasemenea convins ca, crezi si tu in ceea ce spui, precum cred si eu, si mihai, si chiar Udrea si Boc.

Problema omului apare insa atunci cand crezul pe care il are se loveste cap in cap cu realitatea.

Si inca ceva! Eu nu socializez cu nimeni pe acest blog, pentru ca nu cunosc pe nimeni. Duc insa discutii cu toti cei care doresc sa discute, pentru ca de aceea avem rubrica comentarii.

Pana la urma urmei, eu am fosta acela care am ales sa discut, cu oricine, din moment ce am pornit acesta pagina. Stiu ca in Romania asta nu e la moda. Foarte multi oameni cu blog, mai ales oamenii politici, vorbesc doar cu cei care ii ling in cur.

Fara atasamentul unei limbi rodate si foarte moi comentariile nici nu se publica. Asta pentru ca in Romania dialogul inseamna de fapt monolog.

AristotelCostel spunea...

... horea, spun si eu... "lucruri"... restul depinde de "noi".

In timp ce propaganda portocalie se concentreaza pe minerii lui iliescu, averea lui voiculescu si agentii kgb, presedintele tutulor român'lor își vede de treabă. Vreo câteva mii de mihai/mike/sorin/oana/anonim sunt de ajuns pentru a produce noise-ul necesar cat sa-i ofere romanului... asezat impresia unei dispute "populare".

Basescu, Boc & gasca penala cedeaza aproape gratis combinatele energetice & industria strategica si transforma, in sfarsit, Romania intr-o colonie.

Abia daca s-a scris sau s-a vorbit zilele astea, printre sinistratii de prin zapezi si discursuri populiste, despre un subiect de o gravitate extrema – Basescu, Boc & Co. pregatesc discret, dar cu mare iuteala de mana, lovitura de gratie pe care o vor aplica in urmatoarele luni poporului roman. Cu alte cuvinte vor sa dea aproape gratis unor “investitori strategici” toate companiile profitabile si/sau strategice aflate inca, dupa 22 de ani de jafuri sistematice, de stat, in portofoliile Ministerului Economiei si Ministerului Transporturilor. Va prezentam mai jos lista intreprinderilor care vor fi date gratis (“cu discount semnificativ”, potrivit formularii Ministerului Economiei) asasinilor economici din jurul clicii mafiote FMI-BM care a pus stapanire pe Romania prin intermediul cuplului Basescu-Isarescu si a acolitilor acestora.

Va rugam sa remarcati termenele stranse pentru “privatizarea” perlelor coroanei, care va avea loc, hoteste, un fel de alba-neagra in ultimele luni de mandat. Cele privatizate integral vor fi oferite prin negociere directa, deci fara licitatie, unor “investitori” alesi pe spranceana.
...
OMV Petrom- Oferta Publica Secundara de vanzare de actiuni pentru un pachet de 9,84% pana la finele anului 2012
Transelectrica – Oferta Publica Secundara de vanzare de actiuni pentru un pachet de 15% pana la finele lunii aprilie 2012
Transgaz - Oferta Publica Secundara de vanzare de actiuni pentru un pachet de 15% pana la finele lunii aprilie 2012;
Romgaz – Oferta Publica Secundara de vanzare de actiuni pentru un pachet de 15% pana la finele lunii iunie 2012;
Nuclearelectrica- Oferta Publica Primara (IPO) in vederea majorarii de capital cu 10% in cursul anului 2012
Hidroelectrica- Oferta Publica Primara (IPO) in vederea majorarii de capital cu 10% pana la sfarsitul lunii octombrie 2012.

Calendarul vanzarii pachetelor majoritare ale societatilor din portofoliul Ministerului Economiei:
Oltchim S.A: vanzarea actiunilor publice catre un investitor strategic in prima parte a anului 2012
CUPRU MIN: privatizare integrala in prima parte a anului 2012
Electrica Serv: privatizare majoritara a tuturor companiilor regionale in curs de infiintare pana la finele anului 2012
Electrica Furnizare: privatizare majoritara pana la finele lunii octombrie 2012
Electrocentrale Bucuresti: privatizare majoritara pana la finele anului 2012
Complexul Energetic Oltenia: privatizare majoritara pana la finele anului 2012
Complexul Energetic Hunedoara: privatizare majoritara pana la finele anului 2012
...
Aceste societati sunt falimentate in mod deliberat printr-un management defectuos si corupt.
...
In conditiile unui management independent de mocirla politica actuala aceste companii ar putea fi extrem de profitabile chiar si cu un management de nivelul aceluia al unui butic.
...


... (restul e in sursa)

Radu Ionescu spunea...

Costele parerea mea este ca tu pari prin stilul tau un pic prea incrancenat si prea hotarat ca cine nu are exact parerea ta e indoctrinat etc si chestiunea asta poate face unii oameni sa nu te asculte ca pari a avea o vendeta personala mai degraba, impresia mea cel putin .

Cred ca aici are oarecum dreptate pretenul tau Giurgea cand zice ca marele atu al lui Base a fost tocmai ca a reusit sa convinga poporu ca tot ce se intampla e vina tuturor mai putin a lui ...

Ma rog poate tu esti mai optimist si crezi ca fara Basescu se schimba ceva in bine, io personal nu cred ca va fi nici mai bine nici mai rau ci exact la fel daca vin ailalti ... Pentru ca asta ne este Romania.