Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





luni, 6 februarie 2012

Victoria "parlamentului" din strada

Ceea ce n-au reusit sa faca multe lichele votate din parlamentul "original", mebrii de vaza sau membrii figuranti ai partidelor din o pozitie, par sa fi reusit sa faca parlamentarii nevotati de nimeni, dar disperati, din starada. Cei care au ajuns la culmea rabdarii, nemaiputand sa tina cont de sloganul scris pe fruntea fiecarui roman: asa-i la noi, n-ai ce-i face.

Inghetati de gerul care s-a napustit asupra Romaniei, cateva mii de oameni au continuat sa strige jos guvernul Boc, jos Basescu, in fiacre zi. "Preacinstitul vice premier", mincinos notoriu, profesor in drept constitutional, plasat in actula pozitie de adevaratul premier, presedintele, va fi sacrificat. Tocmai de catre cel care l-a proptit in scaun.  Asta dupa ce a demonstrat ca habar nu are nici macar de constitutie. Sau, ca pur si simplu nu vrea sa tina cont de ea, doar pentru ca asa a dorit un alt cinstit locuitor din Cotroceni, unul care obisnuia sa-i ciuruiasca pe toti.

Ce s-a intamplat oare in tara mamaligii? Nimic deosebit, in opinia mea. Romania a fost pur si simplu lovita de trendul international al disperarii, un trend care a rezultat din schimbarea perceptiilor umane fata de aceleasi lucruri. Ceea ce a fost perceput ca fiind sanatate curata, se percepe astazi ca fiind o boala murdara, pentru ca in fond, salariile si pensiile nu au scazut in ultimul timp, ba dimpotriva au crescut pe alocuri. Observa paradoxul reactiilor umane! Oamenii nu au putut fi scosi in strada de catre sindicatele corupte pana in maduva oaselor, decat cateva zile, in perioda in care acelasi guvern Boc taia in carne vie.

Acum, dupa ce o parte din taieri au fost restituite oamenii au iesit singuri in strada, un loc din care nu i-a putut muta nici gerul. Sloganele actuale sunt insa cu totul altele, desi pensiile si salariile nu au fost uitate cu totul. Romanul incepe sa se treazeasca, descoperind incet o teorie care a fost valabila de fapt tot timpul. Daca nu esti nebun, nu te poti astepta niciodata la alte rezultate repetand aceleasi proceduri.

Ca o consecinta, nu am mai vazut nici dansul pinguinului la demonstratiile actuale, ci mai degraba un dans fortat al gleznelor inghetate de ger. Iata cum, intr-o tara total lipsita de democratie, dar libera totusi, pentru ca libertatea exprimarii nu a putut fi reprimita asa cum au fost reprimate drepturile democratice, strada acapareaza teren pe zi ce trece.

Exista totusi o problema, in opinia mea: "strada" nu este omogena. Este plina de crapaturi, precum sunt si drumurile facute de regii asfaltului, care nu s-au sinchisit sa fure pana si din materialele folosite.

Dupa ce au furat si statul prin preturile exorbitante pe care le-au incasat pentru lucrari facute in bascalie. "Strada" are asadar o problema gigantica: este facuta din bucatele. Ea are acum mai multa nevoie decat oricand de cineva, un grup de oameni cu scaun la cap care s-o cimenteze. In conditiile actuale exista sanse bune ca acesti oameni sa apara de undeva. Dar, nicidecum din sanul unei opizitii la fel de corupte ca si guvernatii actuali. Exista totusi exceptiile de care am mai vorbit, de tipul Monica Macovei, Adriana Saftoiu, Mariana Capmpeanu si probabil si altii.

Ultimii mentionati avand si ei niste probleme greu de sters cu buretele. Apartenetele politice pe care le-au avut pana acuma. Romania are asadar o noua sansa, asta daca strada va putea scoate la iveala oameni total nepatati si noi. Intr-o era trista insa, din pacate, una in care un eventual razboi mondial bate la usa. Un razboi al carui propabilitate a fost scos in evidenta de multe ori de catre subsemnat, prin intermediul articolelor publicate, atat pe blogul meu cat si pe Renne.  Miscarile din tara noastra au demonstrat totusi un lucru.

Fiecare problema politica are o rezolvare. Si ca ea va fi rezolvata pana la urma, intotdeauna, conform vointei populare. Din pacate, pana acum, vointa populara a fost tinerea licheleor pe cele mai inalte scaune. Ale acelorasi lichele care s-au infrupatat din Romania si pe vreamea cizmarului. Paradoxal, atunci, mult mai temperat decat acum. Pentru ca justitia socialista era subordonata geniului Carpatilor, si, tot paradoxal, era mult mai putin corupta decat azi. Am ajuns, cred eu, la ceea ce am spus de atatea ori in articolele pe care le-am publicat: Pana nu schimbi sistemul poti vota pe cine vrei, tot fara rezultate vei ramane. Asta pentru ca pe nisip miscator nu se poate construi niciodata nimic, indiferent de materialele pe care le-ai folosi.

18 comentarii:

AristotelCostel spunea...

Nu vrea sau comentez calitatile celor enumerati de tine, dar strada a facut un lucru mult mai important... a spart "mitul datoriei cetateanului", care, chipurile, conform smenarilor din asa zisa societate civila, trebuie sa-si exprime optiunea la alegeri, dupa care sa se bucure de... alegere.
Oricum, piţipleosc ăsta nu va linişti nicio... stradă, problema cea mai importantă, "Jos Băsescu!"... nu e rezolvată. Ştiu că-mi vei spune că nu asta e problema cea mai importantă şi că nu aduce prosperitate... în case, dar regimul băsist/STS ştie despre ce vorbesc.

Stai să vezi reacţii de la propagandiştii... specifici.

Horea spunea...

Costel, aici sunt perfect de acord cu tine. Nu cred, si sper chiar, ca demonstratiile sa nu se termine.

Indiferent de ceea ce cred eu privind plecarea lui Basescu, o plecare absolut necesara, dar care in opinia mea nu va rezolva nimic,fara o schimbare radicala a sistemului

Bulgarele a pornit asadar si trebuie impins mai departe, exact pana acolo unde doresc cei care au au parasit caldura locuinteleor si au ales sa inghete in strada, pentru ceva. Viitorul ne va arata in curand si pentru ce.

Eu sper sa fie pentru o Romanie mai buna. Curatata total de lichelele politice, precum si de satelitii acestora ale caror rezultate ar trebui sa le vada pana si un orb.

Vom vedea insa daca cei inghetati, alaturi de care am fost si eu zile de-a randul isi doresc sau nu acest lucru. Sa nu uitam insa un fapt indiscutabil. Basescu a fost ales de popor.

Ca o consecinta ar trebui sa fie dat jos de pe scaun de acelasi popor, prin referendum, din moment ce perceptiile acestuia fata de presedintele ales par sa se fi schimbat radical.

Asa cum obisnuiesc sa se schimbe de fapt si fata de economie, fata de orice, totul depinzand de starea in care se afla masele.

Intamplarile actuale nu fac altceva decat sa intareasca ideile pe care le-am propagat pe aceasta pagina tot timpul.

AristotelCostel spunea...

Reactiile "mediului de afaceri":

Diaconu, Delta ACM: Nu era necesară demisia premierului Boc. Destabilizarea e bucuria nebunilor

19 Oct 2011

Delta ACM a lui Florea Diaconu semnează un contract de 36 mil. euro pentru reabilitarea a 47 de kilometri de drum naţional

Delta ACM a înregistrat anul trecut un business de 93 de milioane de euro şi un profit net de 25,4 milioane de euro...

Faptul că a demisionat este un lucru foarte rău, nu neapărat pentru mine, ca antreprenor, ci pentru toţi cei care o duc rău. Nicio destabilizare nu e bună, şi mai ales că mai erau câteva luni până la alegeri", spune Diaconu.

... tupeu de nesimţit. Austeritatea s-a adresat exclusiv... poporenilor, permiţându-li-se şmenarilor furtul... lax, iar acum vin cu texte de cretini. În mintea lui, un porc ca el e... normal.

Horea spunea...

Stolojan a spus chiar acum ca: poprul strica intotdeauna ceva ce merge, pornind de la analizele pozitive pe care le-a facut banca mondiala si FMI despre Romania.

Aici s-a ajuns peste tot! "Victimele" ascunse in banci fac prognoze pe care nu le nimeresc niciodata. Mai apoi, ele privatizeaza toate castigurile, socializand in acelasi timp toate pierderile. Ale lor desigur, pentru ca asa este in societatea fascisto-socialist-bancara.

De aceiasi societate se bucura si oamenii de desfaceri romani de care vorbesti.

AristotelCostel spunea...

@horea

In ziua cu nervi datorati "propagandistului" am "pus" un comentariu legat de cohorta FMI, BM, securistii Romaniei ("gasca penala") si privatizarea... urgenta din 2012.

Intr-un minut mi-a disparut si comentariul si... blogul. :D

Pana in urma cu ceva timp il suspectam pe vala de basism naiv, insa de curand si-a anuntat inrolarea in masinaria de propaganda basista... on-line, Noua Republica.

Ce vreau sa spun, de fapt, este ca lui ii datorez pauza de 3 zile. :D

mihai spunea...

horea , dupa cum ai observat , articolele politice pe care le scrii il atrag in special pe panglicarul de serviciu prostel , un idiot care crede ca sloganul "jos basescu" va rezolva toate problemele din romania ...
in primul rand eu cred ca schimbarea guvernului si poate a presedintelui in baza strazii ( piata universitatii ) e o sabie cu doua taisuri , n-ar fi exclus ca pe viitor demagogii si pomanagii ponta&antonescu sa aiba aceeasi soarta daca pomenile lor nu vor fi suficiente !
notiunea de libertate prost inteleasa si capitalism cu pomeni pare sa fie deviza la o parte a "revolutionarilor" din piata universitatii unde majoritatea imi imaginez ca sunt pensionari sau bugetari "cu rate la banci"
sistemul capitalist e intr-un moment de cumpana , bancherii care ii conduc din umbra pe politicieni incearca sa-si mentina privilegiile , ce poate face romania in acest context international atata timp cat deocamdata ne imprumutam la FMI pentru a plati pensii si salarii ??? putem merge pe calea Ungariei cu USL in frunte dar eu nu cred ca e o solutie ...

Horea spunea...

Costele, nu stiu ce s-a intamplat cu blogul "tau", dar stiu, sau mai bine zis presupun, un lucru pe care l-am prezis de mult. "Victimele" nu dorm.

S-au apucat de inchis situri de file sharing in aceasta faza. Incet vor inchide si altceva, in cazul in care nu vor fi spanzurati de popoare.

Oamenii nu-si dau inca seama de ceea ce urmeaza, pentru ca au trait manipulati, bine, decenii de-a randul. Manipulatorii n-au dorit niciodata ca ei sa se trezeasca, pentru ca pe un om adormit il invarti cum doresti. Iata insa ca a fost sunata o trezire de ansamblu. In toata lumea se pare

Asta nu place deloc victimelor. El vor incerca sa faca totul pentru a-i adormi pe cei sculati, calcand la nevoie, fara sa ezite, drepturile fundamentale ale omului in picioare. Daca vor reusi, adio internet sub forma pe care am cunoscut-o pana acum.

Resurse financiare pentru a-si vedea visele implinite au destule. Ai vazut si tu, si toti cei care au vrut sa vada, in ce austeritate isi duc traiul.

George spunea...

Parerea mea este ca odata cu plecarea lui Boc va incepe si caderea USL dar nu neaparat cu ridicarea PDL-ului ci prin ridicarea prietenului poporului DD. Daca celor de la USL li se pune in brate postul de premier au cam imbulinat-o, dupa ce motoul lor era jos Boc, jos Basescu.
Lumea pare speriata de "castigarea" aproape sigura de catre gruparea USL a alegilor si in consecinta vor reactiona pe dos decat se asteapta majoritatea politicienilor. Vom vedea daca aceasta miscare va ridica acest partid si o cadere la ~ 40% a USL.
Vom vorbii in toamna.

AristotelCostel spunea...

... sistemul securist basist...

AristotelCostel spunea...

Mihai la 6 februarie, 11:03 a spus:

Respect pentru Emil !!!

... a cuvantat propagandistul prostovan.

Oricum mafiotii tai isi dau singuri suturi in gura prin numirea unui securist drept prim-ministru al unei tari... securiste.

... ceea ce ma bucura.

Radu Ionescu spunea...

Mda dubioasa alegere, nu prea pare sa vrea credibilitate . As vrea si eu sa vad macar de forma un premier care sa para la suprafata calificat pt meseria respectiva

AristotelCostel spunea...

Mihai Razvan Ungureanu e promovat pe filiera “securisti am fost-securisti vom fi”.

Sef SIE inseamna… baiat istet din popor. Nici ta’su nu e securist, nici ta’su nu l-a impins cu ajutorul sistemului securisto-comunist spre “diverse” doctorate afara ca sa nu inchida gura cuiva din Romania, nici nu e imoral inghetand posturi pe la diverse ambasade, nici n-a majorat salariul pentru postul inghetat inainte de a-l dezgheta… si se spune ca nici Basescu nu-l agreaza pentru ca nici unul nici celalalt nu e securist.

… altfel e o idee strasnica. (i.e. prostovanii prostocalii il viseaza... presedinte)


6.1.2011

adica... eu

vala spunea...

Mihai Razvan Ungureanu are un defect major: a fost coleg de Universitate cu AC :)

AristotelCostel spunea...

@vala

:) Eu zic ca defectul lui major e pacatul originar... provine dintr-o familie de comunisti-securisti, e ultimul cap al UTC, a fost promovat de gasca de securisti... pana in capul SIE. Si-a demonstrat si calitatile morale si slugarnicia fata de tatucul securist, basescu.

Mihail Neamtu e acelasi aluat de cretin securist cu aere de intelectual... fara cunostinte, dar plin de relatii.

Si tu incepi sa puti foarte tare.

... il supraestimezi pe andrei vacaru. E prost, iar daca nu te-ai prins... o fi de la vreo coincidenta.

Horea spunea...

Costele, vorbesti prosti. Utecistul a spus clar ca este de dreapta, in cuvantarea pe care a tinut-o imdiat dupa pledoaria adevaratului premier. Nu inteleg de ce ne bagam in zid? Cu atatia oameni buni si patrioti care trag spre dreapta. Eu credeam din cele vazute din 89 incoace ca zidul era spre stanga. Ne mai lipseste numai un centrist care sa dea cu capul in pereti.

AristotelCostel spunea...

... as putea chiar sa "completesc".

Nu doar ca e un comunist de dreapta, dar omu' e tehnocrat.
Stie limbi si istorie, adica tot ce are nevoie un prim-ministru aplicat, al unei tari de rupti in cur, intr-o criza economica globala. Cu atat mai mult ma compleseste orientarea lui... "de dreapta". :D

Problema cretineilor care se uita in gura securistilor "de dreapta" este ceea ce inteleg baietii veseli prin "concept": status quo, cerc inchis de smenari, high-class mioritic si mult şmen din orgoliu... sa se zgarie prostimea.

Se fură pe faţă în/din România?

Păi?!? E stat... reformat... de dreapta. Daca Basescu ar putea controla serviciile, guvernul si parlamentul... ar fi ca acum, poporului i se servesc povesti... "de dreapta", pierderile private sunt nationalizate, proprietatea publica este donata prin asa zise... privatizari, raspundem oricaror comenzi de saracire a populatiei si de imbogatire a catorva tristi, dar, atentie... sa nu cadeti in capcana teoriei conspiratiei, vom avea un prim ministru... de dreapta, ca si bOC, de altfel.

George spunea...

Un pic de istorie nescrisa.

http://www.youtube.com/watch?v=UEhMymniNE8&feature=player_embedded

si 2

http://www.youtube.com/watch?v=x6FJF_fpnU0&feature=related

George spunea...

Sau ceva mai actual despre presa romana:

http://www.youtube.com/watch?v=5v5PGFR8SCU&feature=related