Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 8 martie 2012

Analiza dolarului

Desi graficul alaturat este unul dolar-leu, vei observa desigur si de indata ca eu mi-am invatat lectia.

Despre leu nu voi mai vorbi asadar niciodata pentru ca el nu se misca, fiind rastignit in livada lui Strugurel conform ”expertilor”. Ceea ce vad eu ca se misca in schimb este dolarul.

Valuta americana a lovit dupa cate vezi linia mea trasa anapoda, a perforat-o ieri, ca sa cada din nou sub limita superioara al acesteia chiar azi.

Acest fenomen este descris amanuntit in cartea mea, i-am dat pana si un nume:”perforarea falsa de la punctul 3”. Euro este si el o valuta care se misca!

S-a si miscat de aceea catre nord, de la intervalul pe care l-am expus in postari precedente, dar pe care a reusit sa-l perforeze temporar ieri. Ca sa stim incotro se indreapta euro vom lasa analiza tehnica a lui Horea la o parte si ne vom uita la stiri. Luam mai intai una aparuta ieri, lansata ca de obicei de un analist. Mosu a dorit totusi s-o comenteze in cateva cuvinte, pentru ca pe mine nu m-a interesat. Tu o poti comenta sau nu, este treaba ta.

Ce ne spune asadar acest analist Jamie? Citandu-l pe John Hilsenrath de la WSJ. Ceea ce citeste printre altele mihai si altii ca el, o majoritate.

Tradus in valaha Hilsenrath spune: Daca Bernanke ar avea gloante in cur, dupa o masa de fasole ai putea crede ca este mitraliera. Iata ce a inteles din cele spuse de susnumit acelasi Jamie? Care pare sa traduca spusele lui Hilsenrath din engleza in engleza.

Hilsenrath: Fed considering QE-lite

The Fed is considering buying bonds but sterilizing the proceeds, as the ECB does with the SMP. It would be an attempt to further cap long-term yields while damping down inflation concerns. Mr Dollar doesn’t like the sound of any further QE. Mr. Stock Market loves it! Gold loves it as well, though the new program would not increase the overall money supply. Given the source (the WSJ), the market will assume this is a purposeful leak from the Fed, whether or not it is or not….

Gjemi dragu lu mosu! Piata o sa considjere ca tu ai fost o scapare djin momentu ala cacand ai pus mana pe creion. Sau ca tyeo scapat micata in cap atunsi cacand ai fost mic dje tat ca Boc.

Dupa ce ai citit cele de mai sus si multe alte stiri si analize de aceeasi calitate. Il mai poti condamna oare pe mihai? Sau pe altii ca el care cred in ceea ce citesc. Jurnalistica asta democratico-fascista trebuie sa te transforme pana la urma in sita. Asta daca nu vrei sa te scufunzi impreuna cu imbecilitatile pe care le poti vedea asternute pe hartie sau pe net pretutindeni.

O constatare pe care nimeni nu o poate nega in acest moment este faptul ca euro urca. Stii de ce? Daca nu iti spune The Telegraph. Sau de ce nu Newsday. Eu te-am lasat asadar in pace cu prostiile mele. Am facut doar cateva constatari pe care le poate vedea pana si Jamie, care uite ca mai are si dreptate. 

Te las acum pe tine sa determini in ce directie va merge euro, pornind de la stirile fundamentale pe care le poti citi pretutindeni. Inchei aceatsa postare, nu inainte insa de a-ti divulga un mic secret. Nu-ti spun cand, dar iti spun ca dolarul va mai perfora inca o data linia anapoda trasa de mine. Dupa aceasta perforare el va zbura foarte probabil in cer lasand toate valutele dupa sine, exclusiv leu, desigur. Pentru ca de acum stim cu totii ca leul este tinut stabil de catre BNR.

Un comentariu:

AristotelCostel spunea...

Văd că știriștii întârzie să apară așa că voi arăta eu de ce se apreciază leul față de dolar.

Ministrul Turismului: “România ar putea avea un circuit de Formula 1”