Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 1 martie 2012

Atentie! Bernanke va mai trage azi o basina

Sa nu fi mirat in cazul in care hoarda de descreirati o vor percepe cu alt miros decat pe cea de ieri. Ieri chairman-ul FED a mancat probabil fasole. Avand ca singura munitie doar gazele din intestine, el a incheiat fara sa clipeasca pace cu Iranul. Azi s-ar putea ca mai marele FED sa fi mancat: felul intai aur, felul doi argint, desert euro, bucate pe care le-a clatit mai apoi cu un pahar de titei.

Titeiul nu are insa un gust prea bun, un fapt care ar fi putut sa-l supere pe Dumnezeul investitorilor.Lichidul mizerabil pe care l-a dat pe gat ar putea sa-l determine sa declare azi din nou razboi Iranului, din moment ce gazele rezultate din fasolea mancata ieri nu-l mai chinuie. Si sa nu uitam nici faptul ca Iranul exporta de fapt acest lichid cu gust de fotoghin.

Cred acest lucru pentru ca ciclul descendent al dolarului nu mi se parea incheiat ieri, asa cum am subliniat in primul articol. Este adevarat ca dolarul a avut o revenire de bagat in seama, am subliniat si acest lucru in al doilea articol, dar, in opinia mea, si din pacate, volumul la care s-a facut miscarea nu a fost prea convingator.

S-ar putea asadar ca aprecieraea euro de care vorbeam ieri sa inceapa chiar azi! In cazul in care perceptia mea este corecta va trebui sa asistam si la o depreciere a dolarului apreciat ieri de Bernanke, o valuta pe care acesta vrea s-o deprecieze. Bbrrrrrrr ce complicat. Faptul ca dolarul va salta dupa aceasta ultima probabila depreciere, ca un purice lovit de trasnet, un lucru despre care am avertizat in filmul expus duminica, ii va face mai mult ca probabil pe experti sa creada ca Bernanke a mancat din nou fasole.

Eu voi continua in schimb sa cred ceea ce am crezut tot timpul. O eventuala depreciere a dolarului, care va depasi sau nu ultimul nivel minim atins, se va datora exclusiv unor fenomene ciclice care nici ”nu sa esista” de fapt. Nivelul la care va ajunge indicele dolarului va fi determinat si el, tot exclusiv, doar de cerere si oferta. La ora 17 ora Romaniei nu uita asadar sa-ti destupi narile!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Cum estimati miscarea burselor pe termen mediu, sa zicem pana la 6 luni de zile? Ajung si indicii europeni(DAX, CAC40,FTSE100) sa depaseasca maximele anului 2011, la fel cum au facut-o indicii americani(DOW, SP500)?

AristotelCostel spunea...

http://market-ticker.org/akcs-www?post=202805