Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





luni, 5 martie 2012

Care este cea mai stabila valuta din lume?

Daca n-ai ghicit iti spun eu: leul. De unde stiu? Pai din ziare.com. De unde stie ziare.com acest lucru? De la experti, frati si surori! Care romani fiind stiu foarte bine despre ce vorbesc, ca intotdeauna de fapt.

Hoarda de cretini din strainatate ar trebui sa vina la reciclare in Romania. Aici la noi nu ”esista” niciodata sovaieli si stiri ambigue. Aici ”esista” doar raspunsuri raspicate si la subiect. Interesant este faptul ca in timp ce bancile ”de afara” ameninta cu interventii, BNR le neaga.

Romanul ramane insa roman pana moare, ca si ideea pe care si-a bagat-o in cap. Oricum, puteti fi fericiti! Din moment ce traiti in cea mai predictibila tara de pe pamant, in ceea ce priveste evolutia cursului valutar.

Sa tot fi exportator sau inportator pe aici pe la noi. Intr-o tara in care vei sti intotdeauna ca ai o valuta facuta din struguri. Fata de ce? Nu conteaza tovarasi!

Important este ”care este” stabila. Dolarul si lira sterlina, de exemplu, au oscilat ca dracu fata de leu chiar si saptamana trecuta. Valuta noastra a fost insa stabilizata de BNR. Pe noi nu ne intereseaza cum se misca valutele altora, sa le ia dracu. Important este betonul pe care stam noi romanii, campioni in minciuna, furt, si evaziune fiscala. Saptamana trecuta dolarul s-a apreciat asadar vreo 3 procente fata de leu in doar cateva zile. Ca si lira sterlina si coroanele din nordul Europei, dar important a fost totusi faptul ca leul a fost tinut stabil.

El nu s-a miscat asadar un milimetru, pentru ca BNR a vegheat la capataiul fiecarui tovaras cu lei in buzunar din aceasta tara. Stabilitatea este necesara si buna tovarasi! Pentru bunastarea si inflorirea scumpei noastre patrii asezate pe un morman alcatuit din monede plantate foarte solid in vie. Nici nu este de mirare ca traim bine, asa cum ne-a urat de fapt si presedintele. Si la televiziune s-au putut prezenta de aceea, chiar in zilele trecute, realizari de luat in seama in ceea ce priveste traiul romanesc.

Drept exemplu a fost luat un oarecare domn Benedek, cel care l-a pus pe un politist sa sufle in fiola in fata camerelor de televiziune, UDMR-ist, asa din intamplare, un lucru care demonstreaza inca o data si egalitatea dintre sexe in aceasta tara. Tot din intamplare, omul este si medic, prost platit, desigur, dar care datorita unei valute stabile si-a putut trage vreo 4 castele numai in ultimul an. Acelasi medic, care nu a emigrat din cauza patriotismului infocat fata de leu, a nationali-privatizat spitalul statului, de acum a lui. Asta in timp ce noul premier este pus pe fapte mari cu evazionistii din piete si tarabe.

Faptul ca acelasi domn Benedek are taxa oficiala de consultatie de 220 de lei, tot in spitalul statului, fara a plati nici 5 bani pentru banii nedeclarati, ajuta fara doar sau poate la intarirea leului. Actul in sine fiind si el unul de sacrificiu total pentru tara, valuta si popor. Sa vezi ce muschi va face "fiara" atunci cand premierul ii va prinde pe toti gainarii din tarabe. Asta insa doar in cazul in care Strugurel o va lasa sa mearga la culturism.

In cazul in care va alege s-o tina rastignita in livada, efectele raziilor organizate de MRU se vor vedea cu siguranta altundeva. In buzunarele medicilor prost platiti, de tip Benedek, printre altele.

Intelegand de acum ca traim intr-o tara model, posesoare al unei valute pe care nu o poate misca nimeni, va trebui sa lasam pentru intotdeauna analiza leului la o parte. De ce sa mai transpiri ca un bou incercand sa prezici miscarile unei valute care nu se misca, proptita si rastignita fiind intro livada lipsita de cea mai mica adiere de vant. Nu este atunci mult mai bine sa te ocupi de o valuta in miscare continua? Dolarul de exemplu. Care s-a miscat chiar saptamana trecuta! Si nu inconsistent.

Dupa cum spuneam eu am pierdut din pacate aceasta miscare, asa cum se intampla de obicei in trading. Acest lucru nu m-a facut sa renunt totusi la convingerea pe care o aveam. O convingere prin care mai cautam un val de apreciere euro fata de dolar. Din perimetrul unui interval cuprins intre 1,3150-1,3180. Aceasta miscare euro ar trebui sa deprecieze si dolarul fata de leu. Logic nu?

O valuta stabila nu se misca, se misca cea instabila. In ceea ce priveste indicele dolarului, ”care este” si care se misca tocmai din aceasta cauza, roman cu capul tare fiind imi mentin tinta pe care am expus-o de atatea ori pe aceasta pagina. Desigur, ca intotdeauna, eu voi fi totusi gata s-o modific la nevoie. Asta pentru ca indicele amintit este atins in fiecare zi de vant, ploaie, dar si soare! Undeva intr-o piata situata la o distanta considerabila de via lui Strugurel. 


Niciun comentariu: