Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 15 martie 2012

De ce a inceput sa urce euro in data de 15?

1)Pentru ca azi este ziua de nastere a lui Isarescu?
2) Pentru ca Isarescu si-a vandut via si a cumparat euro?
3)Pentru ca Isarescu i-a ingropat din gresela pe analisti in loc sa ingroape leul?
4)Pentru ca data de 15 fost o data de reactie, data la care euro a ajuns la un nivel de cerere?

Se pare ca am nimerit din nou, asa din gresela miscarea euro, spunandu-va ca se va aprecia probabil. De la un interval pe care l-am specificat exact, in filmuletul expus acum cateva zile. Asta pentru ca am stiut de onomastica Isaresciana din data de 15 martie. Ca sa aflu, m-am folosit ca intotdeauna de aceeiasi forma de analiza, cea care functioneaza pana nu mai functioneaza, functionand. Uita-te la graficul afisat si vezi ca analistii au dreptate. Leul a fost tinut foarte stabil de BNR! Euro a fost mai salbatic si a urcat intr-o singura zi  de la cca. 4,32 la cca. 4,38.

Vezi ce bine e sa stii ca ai un leu pe care nimeni nu-l poate misca? Din cauza ca BNR vegheaza necontenit la capul acestuia, ori de cate ori este necesar. La o intrebare pusa nu de mult de un comentator, in legatura cu evolutia euro-ron, am raspuns ca un elev silitor: Vad euro la 4,38-4,40. Raspunsul a exclus dupa cate poti vedea orice miscare a leului. Asta pentru ca am inteles si eu in cele din urma ca, nimic nu se poate misca, cu atat mai putin o valuta, atunci cand BNR  decide sa o lege de scaunul ”gobernatorului”.

Asta am citit eu ca au spus analistii aia platiti cu bani grei, si ca o consecinta ma bate gandul sa devin importator. Unde mama dracului ti-ai putea tu planui afacerile mai bine decat in Romania? Mai ales daca vei mai face si un mic efort ca sa-ti imbunatatesti putintel gramatica.

4 comentarii:

cristian dogaru spunea...

salut Horia!...perceptia mea e ca euro o sa scada fata de leu prin vara, pentru a urca in forta dupa alegeri...sigur, nu ma uit la grafice, ma uit la calendar...si observ ca n-a incarcat toata lumea euro si n-a vandut inca leul..deci o sa mai fie ocazie de luat euro la 4,2-4,3 (parerea mea)...tu ce zici?

Horea spunea...

Salut Cristi, eu ma uit la valuri.
Astept de aceea sa vad comportamentul valutei la tinta de la 4,38-4,40 pe care am expus-o.

Dupa aceea voi putea veni si cu alte opinii. Atata pot sa spun totusi: Cred ca euro va fi respins de la intervalul de nivel enuntat.

In perspectiva lunga euro se misca lateral intr-un culuar destul de larg. Doar spargerea acestui culuar ar putea duce la miscari spectaculoase, un lucru destul de improbabil in aceste momente.

Testokick spunea...

Pentru ca e martie iar in luna asta, prin America se intampla mereu lucruri ciudate. Cu petrolul, banii si fara ardeleni.In fiecare an, in martie, se cumpara. Imediat dupa, se vinde.

Horea spunea...

Testokick! Aflu lucruri noi de la tine.

Ne spui ca toate miscarile euro pe care eu le-am prezis cu destula exactitate, aproape de fiecare data, s-au intamplat in luna martie.

Ne poti spune, te rog, ce se va intampla in mai? Sau poti lua de fapt toate lunile pe rand. Eu cred ca sunt destul de multi care ar dori sa afle.