Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 20 martie 2012

Duduituri in surdina

In urechile cretinilor eurocrati, in frunte cu seful BCE super Mario1, economia duduie. Pe hartie, pentru ochi fara timpane, lucrurile par insa a fi mult mai maligne. Asta cu toate ca domnul Mamademos vede o Grecie in flori in maximum doi ani. Daca te uiti la graficul afisat vei vedea ca vanzarile de autovehicule au ajuns in luna februarie la minimele mileniumu-lui. In timp ce troica incearca sa repare economia vechiului continent dandu-i in cap cu ciocanul. 

Acum cativa ani Grecia falimentara avea un deficit de 40 de miliarde de euro, fiind declarata deja atunci tara cu cele mai mari probleme. La 300 de miliarde deficit, construit cu multa de grija de paiatele eurocrate si BCE, lucrurile s-au imbunatatit. De aici probabil si concluziile lui Mamademos, pertinete ca orice concluzie pe care am auzit-o din gura unui eurocrat dus de valuri.

In aceasta frenezie de crestere economica cifre ca cele de mai sus nu conteaza nici macar pentru nemti. Care in loc de masini vor vinde de acum trotinete, lasand astfel economia intr-o duduitura vesnica. Piata celora pe care Merkozy i-a bagat in viteza austeritatilor va fi pavata cu asfalt pentru patine cu rotile. Construite special pentru oamenii cu buzunarele goale care vor putea impinge economia spre culmi. Stim bine ca economiile Europei si a SUA, printre altele, au duduit aproape exclusiv din buzunare. 

Cu ultimele mentionate goale, economiile continua desigur sa duduie, dar in surdina.  Cand vorbeam de buzunare ma refeream la buzunarele cetatenilor si a micilor intreprinzatori. Si nu la buzunarele gaurite ale bancilor care au fost umplute de catre bancile centrale luna de luna. Am citit nenumarate analize scrise de niste experti mai descibaliti, in care se afirma: BCE nu a facut altceva cu strandul de bani pe care l-a deschis decat sa cumpere timp. Sa cumpere timp pentru ce? In opinia mea pentru pregatirea duduiturii finale. Una umflata de catre clovni intr-atata incat va reusi sa sparga timpanele tuturor. 

In Romania bolsevicii umbla cu timpanele sparte de foarte mult timp. Acest fapt l-a determinat cu siguranta pe domnul Ponta sa nu auda ca a fost propus premier de catre actualul premier presedinte. Cu mintile marunte Basescu pare sa se poate juca cum vrea el, exact asa cum ii cere functia. Ceea pe care a faurit-o tot domnia sa, una de presedinte jucator. Vai de acest popor nenorocit. Pentru ca atata timp cat scroafa nu va naste elefanti, mintile marunte nu vor naste nici ele altceva decat politicieni de talia celora pe care ii vezi. Gata sa-si vanda tata, mama, copii, sau de fapt orice pentru un oscior. Noroc ca nu au avut niciodata demnitate.

6 comentarii:

Zyggy spunea...

Si cind te gindesti ca nu toate auto inmatriculate au fost made in EU...

Horea spunea...

Zyggy, tocmai!

mihai spunea...

culmea ironiei , americanii care au declansat toata mizeria asta o sa iasa din ea mai ceva ca o fata mare , in schimb ce altii se afunda in mizerie din ce in ce mai tare , e corect , e moral ???
pe barbache cine o sa-l traga de barba la urma ? sau poate o sa-i ridice statuie ?

Horea spunea...

mihai, daca ti-ai deschide larg ochii ai vedea ca nu este nicio diferenta intre Europa si Sua. Fata mare de care vorbesti este "regularizata", din toate partile iar pe statuia barbosului se va scrie: Bernanke pestele.

Americanii nu au declansat asadar nimic, au continuat doar cu keynesianismul acceptat peste tot deocamdata. Care tinad cont de firea umana duce neabatut si spre coruptie. Cand te joci cu focul te arzi pana la urma. Intreaba-i pe japonezi! Ei au aflat asta acum 20 de ani. Continuand totusi joaca chiar si azi.

Asiaticii au reusit sa stea in depresiune si deflatie ciclica timp de 20 de ani, fara a fi la fel de corupti ca europenii si americanii. Fii totusi sigur ca arsurile la care continua sa se expuna in momentul de fata au gradul=3.

mihai spunea...

horea , eu ma refeream la cauzele declansarii crizei din 2008 , visul american sustinut de bula imobiliara rostogolita ani la rand de diversi oficiali pentru voturi in america ...
deci , intrebarea mea e , maimutoii de atunci gen greenspan , clinton etc sunt lasati in pace ???
asta pentru a vorbi de moralitate si cum unii scapa parfumati si altii aterizeaza in rahat ...

Horea spunea...

asa-i viata mihai. Unii seamana altii culeg. Numai ca, daca semeni vant, nu poti culege altceva decat furtuna.
Ca o paranteza! Bulele sunt rezultatele kenesianismului, indiferent in ce domeniu ar fi ele. Greenspan si Clinton au avut asadar aceeiasi politica ca cei de azi. Au domnit insa intr-o alta era, una a sentimentelor euforice.

Schimbarea sentimentelor umane fata de acelasi lucru ii scutura pe cei de azi.

Pentru ca la un moment dat, cineva s-a trezit, realizand ca imparatul este de fapt de mult in curul gol. La fel de gol cum a fost si pe vremea lui Clinton si chiar al lui Carter. Ultimul a si punctat acest lucru de fapt.

A fost de aceea schimbat reperede de catre alegatori cu Ronald, care s-a grabit sa-l inbrace pe imparatul nudist din nou, asta pentru ca asa au dorit sa-l vada alegatorii. Problema este ca a pus pe el tot nimic, dar in culori minunate.