Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





miercuri, 14 martie 2012

Euro-dolar



Repet ceea ce am spus intotdeauna! Continutul filmului nu reprezinta un sfat pentru trading. Este doar perceptia mea momentana fata de ceea ce a fost expus. Lucrand cu probabilitati afirmatiile din film ar putea sa se dovedeasca a fi total eronate, pentru ca analize anterioare reusite nu garanteaza reusita analizelor din viitor.

Ii incurajez asadar pe toti cei care vroiau eventual sa cumpere dolari, sa faca exact asa cum le dicteaza constiinta. Parerea mea pe termen lung si mediu o cunoaste fiecare dintre cei ce au citit atent pagina. Dolarul, cred eu, va continua sa se aprecieze. Intrebarea cheie este daca va zbura direct in cer fara nici o corectie? Am asistat din nou ieri la decuplari de ciluri, dupa cate ai observat probabil. Euro a picat, bursa a crescut, in timp ce metalele sa-u miscat mai mult lateral spre negativ.

In asemenea conditii analzile devin si mai nesigure. Orice s-ar intampla eu ma voi tine de strategia pe care am expus-o, cu riscul de-a ramane de caruta. Voi cumpara intotdeauna la nivele de cerere, ca sa vand, tot intotdeauna, la nivele de oferta. In lipsa posibilitatilor amintite stau si ma uit. Pentru ca si holbatul tine de fapt de trading.

Ps. Uite ca era sa uit! capital iti explica adevarul despre salarii si pensii, in timp ce face si o analiza amanuntita a economiei europene in curs de renastere. Nu va spuneam eu ca Grecia a fost salvata? Vezi ca spune asta si capital! Tabloidul care afirma doar acum cateva zile ca ar fi dat faliment.

3 comentarii:

mihai spunea...

horea , nu uita sa mai citezi din cand in cand si din marele ziar de manipulatori ordinari ZF , ca se supara baietii...
http://www.zf.ro/business-international/vesti-bune-la-milano-dobanzile-platite-de-italia-au-atins-cel-mai-scazut-nivel-din-ultimele-16-luni-de-2-76-9398742

Vali spunea...

Ia uite ca au inceput sa apara probleme si in Rai. Ala de face lucrarea lui dumnezeu pe pamant, un inger candid numit Blankfein, cica ar fi imoral si chiar fara scrupule. Sia sta nu o spune oricine ci un alt inger(decazut) care era pana mai ieri(azi) si el de-a dreapta tatalui...

http://blogs.marketwatch.com/thetell/2012/03/14/goldman-exec-waxes-philosophical-resigns/

Horea spunea...

mihai, eu nu consider aceasta stire ca fiind o manipulare. Inundatia de un trilion a avut intr-adevar efecetele pe care ziarul financiar le-a copiat de undeva.

Astept insa sa vad si efectele de durata a pornirii bazinelor. Ele nu vor fi dupa parerea mea la nivelul pe care le anunta ziarul amintit. Ba mai mult! Pentru mine treaba miroase mai mult a inec decat a baie.

Vali, eu cred ca ceea ce spune omul cu demisia este doar varful isbergului de la Godlman. Blankfein s-ar putea numi de aceea si Blankbase, Blankboc sau Blankroumanian, pentru ca a ridicat nesimtirea la nivele mioritice.

Daca ar sti lumea ce se ascunde in banca fiului lui Dumnezeu s-ar ingrozi, si l-ar ridica pana in cer unde pretinde el ca i-ar fi locul. Ca sa-l spanzure cat mai sus posibil, nu pentru altceva.