Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





sâmbătă, 10 martie 2012

Grecia a dat faliment!

Nooooo! Nu se poate. Tabloidul capital citeaza doua agentii de rating care au mancat cu siguranta bureti flocosi. Grecia  a fost salvata de catre o troica fascista chiar vineri. Victoria ei mareata fiindu-ne anuntata cu multa pompa de insasi presa din Europa democratica. In aceeasi zi, pe undeva pe la amiaza.

Grecia mai este si o tara serioasa. Nu chiar ca floarea balcanilor Romania, dar totusi. Sa nu uitam de aceea ca filozofii au ridicat si ei salariile bugetarilor, din imprumuturi, dand pensii pana si la morti, si salarii chiar si la cei fara loc de munca. Asta ca sa porneasca economia prin consum. Si iata ca ea a pornit ! Spre groapa. 

Au facut si grecii exact ceea ce vrea sa faca acum in Romania inimosul nostru presedinte. Care a slobizit pasarica salariilor intr-o frumoasa zi de primavara iniernita, chiar in aceasta saptamana.

Premierul independent de oerientare intortocheata, a dat fuga la BNR cu stirea in mana, imediat ziua urmatoare. Pe Strugurel l-a gasit in livada ca de obicei. Cu venirea primaverii aceasta s-a apucat de gradinarit. Sapa acum o groapa in care va pune leul, asta ca sa fie absolut sigur ca fiara nu se va misca nici un milimetru.

Vineri cand dolarul a luat-o mai mult de un procent spre nord fata de leu, aceasta era inca rastignignit. Din aceasta pozitie mareata valuta noastra si-a scos cu dispret limba catre dolar spunandu-i: De maine te pot lua toti dracii, pentru ca voi fi ingropat de insasi cel mai iubit tovaras din BNR, tatal economiei romanesti.

Asta nu numai pentru ca tata nu mai vrea sa ma misc de loc, ci, si pentru simplul fapt ca eu nu mai vreau sa-ti vad mutra aia de yankeu spurcat.

Ba mai mult! Vreau sa ma joc si eu de-a mortul cu investitorii, exact asa cum se joaca si presedintele cu tara. Taticul meu m-a informat despre acei oameni care vin de ani de zile cu sacii de bani in spate. Nu inteleg atunci de ce mai vrea sa ma ingroape? In trecut, investitorii obisnuiau sa ma faca tare ca un elefant.

Oricum, eu am totusi icredere asa cum au toti roamnii in faptul ca tataia stie ce face.

Daca fata de leu ”gobernatorul” a manifestat o oarecare duritate, fata de noul premier, liber din punct de vedere politic ca o gazela cazata la gradina zoologica, este cu atat mai iubitor. Parand a fi chiar foarte mandru de el. Tocmai din acesta cauza nu l-ar ingropa nici pentru o mie de butoaie de vin. Ba il chiar admira!

Mai ales atunci cand il vede zburdand asa liber, la fiecare pocnitura de bici care se aude de la palatul Cotroceni. Tema salariilor bugetarilor nu-l prea intereseaza pe cavalerul viilor, ea fiind” optiunea guvernului”.

Asta i- a spus domnia sa cu multa blandete si premierului. Ceea ce il intereseaza insa in cel mai inalt grad pe seful BNR este repornirea consumului. Al aceluiaisi consum care a dus doar acum o zi la marea victorie a Greciei.

Consumul din imprumut va pune asadar Romania pe sine, asa cum i-a pus si pe eleni, un popor de la care se pare ca ne-am apucat sa invatam si noi lucruri folositoare. Intre timp am auzit ca Scaraoschi si-a dat doctoratul din ”mecanica locomotiva”. Si nu uita fratyele lu mosu ca lu rumanu ii plac titlurili. Parca il vad pe drac la carma trenului valah, nu inainte insa de a fi ajuns si profesor universitar. Cand te duci in aia a matii este bine sa fi condus de un carmaci educat.

12 comentarii:

AristotelCostel spunea...

Au facut si grecii exact ceea ce vrea sa faca acum in Romania inimosul nostru presedinte. Care a slobizit pasarica salariilor intr-o frumoasa zi de primavara iniernita, chiar in aceasta saptamana.

Horea, o spui de parca Basescu n-ar fi un jeg demonstrat.

În octombrie 2008 nu i-a păsat că va face leul praf.

... și, în consecință, celălalt cretin... de la BNR a tras leii din piață dându-le peste nas atacatorilor... speculativi, cu prețul pierderii oricărei credibilități. Dar nu-i nicio problemă, credibilitatea se câștigă... prin împrumuturi în dolari cu dobânzi de doar... 7%...

Urmează o recesiucă tehnicuță de formă ușurică, dar creșterea economică de 2% rămâne... bugetată.

Aceiași proști, aceleași prostii... natură moartă cu proști paralizați...

Horea spunea...

Costele, Basescu nu este din pacate un jeg demonstrat pentru toata lumea. Fii sigur ca si dupa 100 de articole de acest gen vor mai exista oameni care il vad un sfant.

Din pacate alternativa la Basescu sunt alti oameni la fel de sfinti. Asta pentru ca roamnul spera chiar si in momentul in care i se coboara sicriul.

Tocmai din aceasta cauza merg lucrurile asa cum merg.

Eu voi continua asadar sa scot in evidenta jegul pna voi fi lasat, cu toate ca sunt constient de faptul ca un rahat de blog ca al meu nu va putea schimba prea multe.

Asta chiar in cazul in care numarul cititorilor s-ar tripla.

Sunt in acelasi timp absolut convins de faptul ca exista in continuare oameni, chiar foarte multi, care refuza sa creada in continuare, pana si ceea vad cu prorii lor ochi.

mihai spunea...

horea , daca nu te-ai prins iti spun eu: alternativa lui prostel la basescu e voiculescu , iar antena3 sa ia locul tvr-ului ...

AristotelCostel spunea...

@jigodel

De 7 ani nu exista alternativa la jigodia basista, iar jegurile de net platite din bani publici... zburda inca libere.

Cred ca si horea este de acord cu mine ca nu exista oameni perfecti, insa in filmuletul de mai sus apare un "uom" care nu pare mai deloc jigodie. E coerent, bineinteles, punctual, dar chiar si asa se diferentiaza cu ochiu' liber uomul de... jigodii.

P.S. Jigodel, cei ca tine se trateaza doar prin terapie cu viermi.

Horea spunea...

Costel, in cuvantarea din film, referitoare strict la salrii, si in acel moment, Tariceanu se deosebeste intradevar de jigodii. Problema este insa metamorfoza camelionilor.

N-ar strica de aceea nici o colectie de cuvantari taricenesti. Asta pentru ca oamenii uita.

Tu care urmaresti evolutiile buesiere, si odata cu ele evolutia sentimentelor umane, ar trebui sa stii un lucru indicutabil.

Taricenii au avut vantul in spate. Jigodiile actuale il au in fata. Jigodiile raman insa jigodii, pentru ca au fost crescute asa.

Vantul se schimba, caracterul oamenilor ramane.

mihai spunea...

horea , sa nu uitam sa precizam un mic detaliu totusi , la tatucu voiculescu , idolul lui prostel , nu conteaza din ce directie bate vantul , viteza lui de imbogatire ramane constanta ...

AristotelCostel spunea...

Trec peste jigodismele basistului prost, dar nu inainte de a preciza faptul ca filmul "majorarea salariilor" in an electoral... deja a rulat. Desi e dovedit prost dimpreuna cu toti consilierii lui, acum mizeaza pe salvarea "cresterii economice". Ce pretentii sa mai am de la jegul mihai?
Nu ramane decat sa-mi fac ghetele... zilnic, iar el... dantura.

Tariceanu este evident un politician "limitat", umflat de si suflator in... bula, dar nu este o jigodie.

Comparat cu chelu' care anunta masuri de austeritate invocand siguranta nationala si exceptionalitatea masurilor pana la finalul lui 2010; comparat cu chioru' care anunta necesitatea cresterii salariilor bugetarilor pentru reluarea consumului cand, de fapt, cu toti avem de platit salariile castigate in instanta datorita constitutionalistului smenar bOC; comparat cu securistii din PDL care au eliminat clauza din statutul "partidului" conform careia nu vor face alianta cu PSD, decat pentru a-i indeplinit visul chelului chior... tariceanu e deja din alt film.

Nu ca ar mai conta, insa diferenta dintre neputinta si jigodism este esentiala.

Si bonus la ce spune cretinul mihai, internetul e plin de filme:

Tăriceanu: Nu împărtăşesc atitudinile lui Antonescu; alianţa cu PC nu e construcţie politică

Horea spunea...

mihai nu stiu de unde iei tu afirmatia pe care o faci? Voiculescu idolul unuia care injura securistii pe unde poate?

mihai spunea...

horea , in afara sa-l injure non stop pe basescu si pe mine eu nu l-am auzit sa-l vorbeasca de rau pe turnatorul ordinar voiculescu , poate ca mi-a scapat dar nu cred ...
pe de alta parte cred ca atunci cand injuri pe cineva trebuie sa ai si o solutie , o alternativa , pentru ca altfel faci jocul celorlalti ... si iarasi ajungem la stimabilul ordinar voiculescu plus lichelele fara numar din psd favorizate pe fatza de prostel in viitoarele alegeri ...

AristotelCostel spunea...

ioana:

Traian Băsescu, 31 ianuarie 2012, răspunzând unei întrebări care viza politicienii care promit creşteri de salarii şi pensii în 2012: “Cei care făceau declaratii de majorare cu 5% (a salariilor şi pensiilor în 2012, n.r.) să spună de unde. Eu nu am identificat în buget un loc din care să tăiem bani“.
Traian Băsescu, 7 martie 2012, în discursul pe care l-a ţinut în parlament în faţa demnitarilor din coaliţie (opoziţia a absentat): “Cred că este datoria mea şi a dumneavoastră să găsim soluţii pentru ca în jurul datei de 1 iunie să reîntregim salariile bugetarilor“.
Traian Băsescu, 11 martie 2012 : "criteriile de revenire pe salarii s-au îndeplinit de la 1 ianuarie 2012 . Din prudenţă am spus să facem analiza în aprilie."
Halal presedinte !


sursa

Ăsta e penal de prost, trebuie suspendat pentru prostie... crasă.

Suferă de sindromul... mințitului în față... în fază terminală, nu se mai leagă deloc.

@mihai

Cu stăpâni de teapa chelului, imaginează-ți ce hal de sclav ești.

AristotelCostel spunea...

Tick, Tock, Tick, Tock - 81 RESIGNATIONS FROM WORLD BANKS

Bonus
Schimbare masiva de manageri in banci.

Anonim spunea...

http://romaniadeieri.blogspot.com/2012/03/daca-doriti-sa-revedeti-2008-2009.html

haideti sa facem un nou partid. Mai aduc si niste prieteni.